donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameAmerikaanse onderminister: Suriname goede partner

Amerikaanse onderminister: Suriname goede partner

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 mrt – Suriname is een uitstekende partner van de Verenigde Staten van Amerika. Dit zegt de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Thomas Shannon. Tegen deze achtergrond moet zijn korte bezoek bezien worden. De stand van de relaties leent zicht uitstekend voor verdere uitbouw.

Washington gaat daar ook helemaal voor. “We hebben een goede band op uiteenlopende gebieden, dat moet zo blijven. We kijken uit naar ontwikkeling van deze relaties”, zegt Shannon. Ook op multilateraal niveau is er een rol weggelegd voor Suriname. De samenwerking op het gebied van criminaliteitsbestrijding vormt een goede basis voor uitbouw naar het Caribisch gebied.

Deze aanpak past keurig bij het beleid van de Amerikaanse regering. “Bestrijding van de georganiseerde misdaad, zoals de handel in drugs, wapens en mensen, blijft prioriteit en we willen nauwer samenwerken met de lidlanden van de Caricom”, aldus Shannon. De geschikte strategie zal binnenkort worden uitgewerkt op een topontmoeting. Ook op het gebied van de gezondheidszorg wil de VS hulp bieden. “Onze ervaring bij de aanpak van onder meer HIV/Aids is beschikbaar.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Amerikaanse onderminister: Suriname goede partner>>>>…..geweldig weelderig noh ….ai mi boi dati na tori and tori di fu taki……..Tof tof man soso lobi Su. en zijn bevolking ding di.

  Maaaarrrrrrrrr hallo… hello… i just call to asking you…..why….waarom niet een paar miljarden uit Bagdad(bagdeath)niet in Su.(niet voor war maar voor betere partners toch)
  Dan kunnen wij betere partners zijn of wil jij dat niet !!! ??????


  Maak melding
 2. Natuurlijk is surbo een byzonder ondergechikte partner.

  Zolang wij gratis grondstoffen weggeven en slaven als arbeid leveren goede partner niks mis mee..

  Zolang wij afgedankte goederen kunnen gebruiken als dump land prima partner.

  Laat meneer el vene en de zijnen naar amerika gaan een grote gat graven en gratis cement of wat ever meenemen..

  Dan ben ik benieuwd wat de amerikanen gaan zeggen.

  Wij zijn voorlopig met deze lijders niet af met het bedel mentaliteit..

  Wat ik heel jammer vind is dat wij suris niks leren ondanks drie honderd jaar ervaring met het verleden…

  We hebben zoveel geleerden goed geschoolde ontwikkelde mensen in het binnen / buiten..

  Eigen initiatief zeker nooit van gehoort..

  Het is,dat een bepaalde deel van het volk actief is en meent met het land..


  Maak melding
 3. elke relatie die wat vruchten kan opwerpen is mooi meegenomen.
  We moeten niks erachter zoeken.
  We zijn toch iet meer zo achterlijk om de ballon niet door te kunnen prikken als ze lastig worden.
  Alles wat voordeel oplevert gewoon doen.
  Alleen zo komen we vooruit en niet door krabbenmentaliteit.
  Deze regering zit op een goede weg.
  Ik wens ze heel veel sterkte en wijsheid.

  Papo.


  Maak melding
 4. Mijn advies: doe geen zaken met de duivel , want die liegt honderde keren om hun oorlogs industrie op gang te houden en leed en verderf te zaaien.


  Maak melding
 5. volgens mij hebben een aantal mensen probleem met nederlands verstaan of begrijpen , iedere land zal en moet partners zoeken om samen te werken en als ik ook goed lees staat er dat de amerikanen hulp aanbieden en ik lees nergens dat suriname om hulp heeft gevraag dus de bewering van een aantal mensen hier begrijp ik niet , dat de amerikanen en andere landen nu met suriname willen samen werken en voorheen niet zeg meer over de zittende regering van toen dan over de amerikanen , als men vind dat suriname bedeld kom met voorbeeld , waar ik mij aan erger is dat die surinamers die hier maar klagen als andere landen suriname help in zijn ontwikkeling, maar zelf doen ze geen moer dan maar hier leven met een uikering ,


  Maak melding
 6. Natuurlijk vindt de onder minister in Suriname (nu) een uitstekende partner, omdat die over het algemeen de amerikaanse belangen behartigd op een manier die vele landen het niet (meer) willen doen. Uit een midden-amerikaans land waar ze tot voor kort een basis hadden, is niet meer gewild, en de Surinaamse regeering heeft het “goed” opgevangen.In Panama hebben ze ook zo uitgehaald, en vinden in Manuel Noriega een uitstekende persoon om als President te worden, trouwens hoe kan het anders, die was een CIA-man, en behoord dus tot de “eigen troepen”.Totdat de “moor” het werk al heef gedaan, en hij moet gaan. De taliban werd ook gefinancieerd en getraind door de amerikanen om tegen de russen te vechten. Nu zijn zij hun vijanden. Het was bij hun ook al lang bekend dat Sadam van Irak de opstandelingen met mosterd-gas ea. bombardeerd., maar keek de andere kant op, integendeel, de ex minister van defensie Rumsveld trad op de foto met de zelfde Sadam , zijn deputy Tariq Aziz en vele anderen., de belangen zijn (waren) veilig. Nu zijn geen van hen meer goed en worden haast dagelijks plat gebombardeerd, en het volk dat er onder lijd. Zodra je hun belangen veilg wil stellen ben jij hun beste “maatje” totdat ze in een ander., in hun ogen., een “betere” hebben gevonden. Hun werk-wijze is te zien in The Spying Game CIA-KGB., en het is echt “vies” om te zien hoe ze de lokale “mensen” werven en gebruiken.Zodra deze “gasten” met miliaire zaken komen, hoe klein het ook mag lijken, boer pas op voor je gansen. In Surinaame zal het kippen of doksen zijn.


  Maak melding
 7. Niet schrikken straks als de V.S de Surinaamse regering vraagt om militairen beschikbaar te stellen voor Irak of Afhghanistan. Niet te vertrouwen die Amerikanen.


  Maak melding
 8. Goed nagedacht oom mane, deze regeerders denken alleen aan Euro,s ze zijn alles in staat,
  te doen wat Amerika van ze eist.zie maar de rommels die plaatst heeft moeten voor hun ambassade.De regeerders slappelingen hebben niet geaarzelt,maar dat stukje grond verkocht
  voor die ellendelingen,ze zullen Suriname blijven
  verkopen schurken allemaal,wie de schoen past trekken hem aan.!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES