zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s steun voor walvisjacht niet omkleed

Suriname’s steun voor walvisjacht niet omkleed

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mrt – De argumenten voor Suriname’s steun aan de walvisjacht zijn niet bepaald overtuigend. Dit stellen twee vertegenwoordigers van Green Peace, Farah Obaidullah en Milko Schvartzman. Tijdens bijeenkomsten met regeringsvertegenwoordigers is niets concreets naar voren gebracht. De aangehaalde motieven zijn op zijn zachtst bedenkelijk te noemen.

Zo heeft de vertegenwoordiger van het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, gesteld dat de walvis een bedreiging vormt voor de visserij. De jacht zou juist de populatiegroei van het dier in toom houden. Vandaar Suriname’s aanhoudende steun binnen de Internationale Walvis Commissie. “Futargumenten”, zeggen de twee Green Peace-leden tegenover de Ware Tijd.

De twee zijn ook niet onder indruk van het “respect” dat Suriname zegt te hebben voor de Japanse cultuur. We ook maar een beetje geïnformeerd is, weet dat deze zogenaamde traditie pas in 1930 is ingevoerd door de Amerikanen. Bovendien gaat de overgrote meerderheid van de Japanse bevolking door het leven zonder walvis te eten. Volgens de LVV-man heeft hij zijn achtergronddata van het internet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. heren op lvv is een schande laat jou beter informeren hoe deze dieren op een zeer wrede manier worden dood gemaakt en als jou achtergrondagenda van het internet komt betekend dat jij lees of begrijp wat jij wil schande .


  Maak melding
 2. heren op lvv is een schande laat jou beter informeren hoe deze dieren op een zeer wrede manier worden dood gemaakt en als jou achtergrondagenda van het internet komt betekend dat jij lees of begrijp wat jij wil schande .


  Maak melding
 3. De Surinaamse argumentatie, bij monde van een vertegenwoordiger van LVV, om Japan te steunen in de walvisjacht is op zijn zachtst gezegd, ’te dom’ voor woorden. Iedere Surinamer weet dat de visserij niet door de walvis wordt bedreigd. Nooit zijn Surinaamse vissers na hun werk teruggekeerd met verhalen over walvissen. Nee! Het zijn kapers/rovers, vooral van Guyana, die de Surinaamse vissers bedreigen en werkelijk overvallen. Het moge duidelijk zijn dat Suriname nu door de mand is gevallen en dat het er meer en meer op begint te lijken dat de Surinaamse stem in de International Whaling Commission door Japan wordt gekocht. Heeft Japan immers niet twee visserijcentra in Suriname gefinancierd? Bewijzen over het kopen van stemmen door Japan is en blijft moeilijk, maar gezond verstand zegt soms meer dan concreet bewijs…..


  Maak melding
 4. Ik vraag me af wat voor belangen Suriname heeft bij het goedkeuren van het jacht/uitroeien van walvissen. Surinamers eten dit namelijk niet. Het zal wel weer iets met geld te maken hebben.


  Maak melding
 5. Mi gado mi jezus…..de walvis is een bedreiging voor de visserij mi gado.

  Zou Suriname er dan niet goed aan doen om dan bij de internationale gemeenschap na te gaan of deze dieren misschien niet opgeruimd kunnen worden….want ze horen dan niet thuis op deze aarde:-)

  Ha ha ha, deng mang in Sranang tja deng yere….


  Maak melding
 6. Als de helft van wat Greenpeace hier zegt waar is, dan heeft de Surinaamse Regeering wederom een grote “gat” geslagen in het achterhoofd. Dat de walvissen een bedreiging zouden vormen voor de andere vissoorten, is toch je reinste onzin.,leeghoofden allemaal de regeerings-vertegenwoordigers. Als je zelf geen belang bij hebt bij de walvisvangst, dan ben jij(regeering)op zijn zachts gezegd “GEKOCHT”. Je moet erom lachen waarom ze die steun aan Japan hebben gegeven. Oppassen dat de walvissen jou (regeering) straks niet komen “bedreigen” ipv. de andere vissen. Dit is een “ekkte” weekend mop.


  Maak melding
 7. Kan het zijn dat de regering van Suriname “iets” toegeschoven heeft gekregen van de Japanners zoals in het verleden met de KLM (zodat reizen voor familiebezoek naar Sranang het duurste is ter wereld??). Of de regering heeft geen cijfers of weet over het feit dat de meeste walvissen bedreigde diersoorten zijn?? Wanneer gaan ze leren om niet slaafs te zijn voor landen als Japan. Dan maar geen handel met dit soort landen. Jongoe vreselijk achterlijk.


  Maak melding
 8. De aapachtigen die Suriname besturen deugen niet, ze hebben nooit repect voor hun eigen land en volk gehad. Hun eigen milieu vernietigen ze door ongecontrolleerd concessies te verlenen. Het binnenland wort verwoest.

  Hoe kan men zo dom zijn om te denken dat zulke figuren de walvissen gaan beschermen.

  Alles wat corrupt is en beweegt in ons Suriname een commando en……………?


  Maak melding
 9. heel triest met deze redimoesoes. wat betekent greenpeace voor suriname/wat doet greenpeace voor suriname.greenpeace is louter uit op een overwinning.that’s all,stelletje idioten.Dat jullie je eigen mensen laten vallen,shame on you!!ik heb nimmer een protest gehoord van greenpeace omtrent de kwikvergifting van onze binnenlandse wateren met als gevolg dat zowel mens als dier heel wreed wordt getroffen. greenpeace is door witte mensen gedomineerde organisatie.WEES TOCH NIET AFVALLIG,kontlikkers.


  Maak melding
 10. Het is ook voor ons als Surinamers zijnde een plicht om deze bedreigde soort te behoeden van uitroeiing. Het beest hoort bij onze wereld. Wie geeft ons mensen het recht om een soort van de aardbodem te wissen? Dat gebeurt, by the way, helaas al veel vaker dan wat in de publiciteit komt hoor. Laten we er aub voor waken dat onze aarde als systeem bewaard blijft voor alle levensvormen. De mens hoeft niet meer dan één kind te krijgen (per persoon). Dan blijft er ook genoeg voedsel en ruimte over voor alle andere soorten die ook onderdeel zijn van onze planeet.


  Maak melding
 11. Het is niet zo raar om te denken dat Japan op enigerlei wijze Suriname tegemoet komt als dank voor de Surinaamse steun voor Japan in de International Whaling Commission.

  Onlangs maakte de premier van de kleine Solomon Eilanden nog bekend dat Japan haar deelname aan de IWC financiert….(zie artikel op weblog http://sranan-news.blogspot.com uit de Australische krant The Age van 9 maart dit jaar). Ook de Solomon Islands zijn lid van de IWC en zo zijn er meer kleine landen die niets van doen hebben met de walvis plotseling lid geworden van de International Whaling Commission…. Japan belegt zelfs aparte bijeenkomsten met deze landen. Ook de Surinaamse vertegenwoordiger, de heer Jaswant Sahtoe van LVV, is eens op zo’n bijeenkomst in Japan geweest. Veel artikelen over deze interessante kwestie zijn te vinden op eerder genoemd weblog.

  Tot slot:
  Al in juli 2001 erkende Maseyuku Komatsu van het Japanse Visserij Agentschap tegenover de Australische tv-zender ABC, dat Japan landen hulp biedt en dat die hulp een ‘belangrijk stuk gereedschap’ is om steun te verkrijgen voor het hervatten van de commerciele walvisvangst….!!


  Maak melding
 12. Wat een huichelachtige politiek van Suriname mbt de walvisjacht door Japan.
  Ik ben benieuwd wat de reactie van de Surinaamse regering zou zijn als Japan jacht zou maken op de reuzeschildpadden voor de Surinaamse kust. Deze schildpadden hebben de status van bedreigde diersoort net als de walvissen die op een wrede manier worden afgeslacht door de Japanners, niet om de populatiegroei tegen te gaan, maar de afslachting geschied enkel en alleen uit commerciele motieven. Ik moet Radj (no.8)gelijk geven dat het zou kunnen dat de Japanse regering Suriname financieel heeft beloond voor de steun aan de walvisjacht.


  Maak melding
 13. Deze natuur gaat weg,binnenkort.
  Deze natuur is gegijzeld bij een rund.
  Men maag niet meer praten op deze wereld.
  Als men praat, dan wordt van de woordt een
  explosie.

  Hoogachtend.
  Aldus Natuur eigenaar


  Maak melding
 14. Paul, je bent goed op de hoogte.Niks mis mee.Ben jij die Paul die enkele maanden geleden, ook Bij radio Zorg en Hoop in de uitzending was?


  Maak melding
 15. Ik ben blij dat er nog enkele landen zijn die inzien wat een gevaar de walvis voor ons is.

  Hulde aan Suriname!

  God Bless

  Soldaat gods Mike


  Maak melding
 16. @Peter
  Je reactie is puur racistisch. Moet ik alles maar goed vinden wat de Balcka mang doet. Denk het niet. Oordeel hoort af te hangen van argumenten en in dit geval heeft greenpeache m.i. (en ook volgens de meeste forum leden) een punt. Het diersoort is beschermd en de argumenten van Japan zijn waarschijnlijk slechts puur bedoeld om een (onbetekend klien) stukje werkgelegenheid en commerciele belangen instand te houden.

  Het verbruik van fossiele brandstof door de USA daar schelden we hard op. Dan ook op de walvisvangst door Japan. Overigens rijden we zelf wel bewust met onze auto’s? ZOuden we de brandstof prijs niet moeten verhogen met een CO2 toeslag?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES