Onnodig zorg in Suriname over legervoertuig VS

15

PARAMARIBO, 29 mrt – De bezorgdheid over de voorgenomen test met een nieuw Amerikaanse legervoertuig, is ongegrond. Dit zegt admiraal James Stavridis van het Amerikaanse Zuidelijke Commando. Noch qua veiligheid noch wat het natuurlijke milieu betreft, valt er te vrezen.

“Er zal geen enkel schot gelost worden, het heeft geen wapensysteem aan boord”, zei Stavridis tijdens zijn eendaags bezoek. Dus hoeven burgers zich ook geen zorgen te maken. De tests moeten later dit jaar plaatsvinden in het district Marowijne. Onder meer in het parlement zijn vragen gesteld over de mate van veiligheid. Ook de lokale bevolking is er niet bepaald gerust op.

Volgens minister Ivan Fernald van Defensie is met alles rekening gehouden. De Amerikanen willen het voertuig testen onder vochtige omstandigheden. De Surinaamse jungle leent zich daar uitstekend voor. Volgens Stavridis is het milieu in goede handen. De test zal ecologisch verantwoord worden uitgevoerd. Stavridis maakte deel uit van de delegatie van de Amerikaanse onderminister Shannon van Buitenlandse Zaken.


15 REACTIES

 1. Die Amerikanen liegen de mensheid voor….
  Fernald,…. laten de amerikanen hun vuile werk zelf opknappen in Amerika .
  Suriname is geen schoothondje van America.
  Heel helder, ik ben benieuwd naar het vervolg!

  geeft de marrons wat rust ..
  Tijdens koloniale periode zijn ze van de stad naar de vochtige jungle verjaagd..
  En nu worden ze door de jankies met hun “mass-destuction”van de jungle naar de stad verjaagd..
  daardoor meer roof overvallen en verkrachtings..
  Fernald is het braafste jongetje van de klas die heeft geen eigen mening, dus liegt gewoon mee met het hele zooitje !


  Maak melding

 2. Vanwaar altijd die achterdocht over Amerikaanse of Nederlandse militaire oefeningen of tests in Suriname?
  Zodra het bekend wordt dat Amerikaanse of Nederlandse militaren voor jungletrainingen in Suriname komen of tests komen uitvoeren, wordt er in bepaalde hoek meteen bezorgdheid of verontrusting uitgesproken.
  Recentelijk zijn toch ook Surinaamse militairen naar de Dominicaanse Republiek vertrokken voor deelname aan militaire oefeningen samen met de VS en andere Caraibische landen? Niemand in de Dominicaanse Republiek of Suriname heeft hierover zijn bezorgdheid uitgesproken en er zijn ook geen vragen gesteld. Kennelijk vinden de Surinaamse en Dominicaanse instanties het normaal dat Surinaamse militairen in andere landen meedoen aan militaire oefeningen, maar zodra buitenlandse militairen op Surinaams grondgebied komen oefenen of legervoertuigen komen testen, zijn sommigen meteen verontrust en bezorgd.


  Maak melding

 3. Pedro, I agree with you. Niemand heeft geklaagd toen Cubaanse en Lybische militairen tydens de revolutie van Kwassie in Suriname aanwezig waren. Mensen uit onze samenleving hebben verklaringen afgelegd dat tydens de donkere 7 en 8 december dagen zy mensen hebben horen spreken in “vreemde talen.” Suriname moet wel geen free for all worden, maar laten de Amerikanen hun gang gaan net zo lang zy onze soevereiniteit niet schaden.


  Maak melding

 4. Geachte redactie,

  Onnodige zorg in Suriname over legervoertuig VS. Volgens minister Ivan Fernald van Defensie is met “alles” rekening gehouden.
  En dit is merkwaardig: De Amerikanen willen het oorlogsvoertuig testen “onder vochtige omstandigheden”, want: “De Surinaamse jungle leent zich daar uitstekend voor”.

  Eigenlijk; misschien hoeft dit verhaal toch niet helemaal merkwaardig te zijn, want in de Verenigde Staten van Amerika regent het en sneeuwt het kennelijk niet meer zoveel, waardoor de Amerikanen “vochtige omstandigheden” in hun jungle moeten ontberen voor hun legeroefeningen.

  Buitendien behoren de Verenigde Staten van Amerika tot het Noord-Amerikaanscontinent, al waar haast alle ‘Indianenverhalen’ die wij in films op de TV hebben mogen zien, in hun jungle toch vertolkt zijn geworden?

  Somebody does not speak the throught.

  Verder: Volgens Admiraal James Stavidris van het Amerikaanse Zuidelijke Commando, “is het MILIEU in goede handen”: “De test zal ‘ECOLOGISCH’ verantwoord worden uitgevoerd”.

  Nou, nou, sinds wanneer hebben de Amerikanen een hart voor ‘ecologie en milieu’. Kijk naar hun reactie op het verminderen van CO2-uitstoot wereldwijd.

  WAT IS CO2:
  Koolstofdioxide, ook wel kooldioxide of koolzuurgas, (chemische formule CO2) is een kleurloos en reukloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. Men spreekt ook wel van koolzuur, maar dat is eigenlijk de oplossing van koolstofdioxide in water: H2CO3.

  De atmosfeer van de aarde bevat tegenwoordig ongeveer 383 ppm koolstofdioxide (jan 2007). Deze concentratie neemt jaarlijks toe, waarbij ontbossing en het grootschalige gebruik van fossiele brandstoffen een rol speelt. En als we kijken waar de CO2-uitstoot vandaan komt, dan is het beeld duidelijk: Nederland produceert per hoofd van de bevolking ongeveer 11 ton CO2; de VS meer dan het dubbele (24 ton) en China ongeveer 2,4 ton per jaar.

  OM HET KLIMAAT TE BESCHERMEN, ZOU DE UITSTOOT VAN CO2 OP EEN GEMIDDELDE VAN 1,7 PER AARDBEWONER MOETEN KOMEN.

  En wat blijkt, dat van uitvoering van de afspraken op wereldniveau, tot nu toe nauwelijks iets terecht gekomen is, in tegendeel, de totale uitstoot van CO2 wereldwijd, is alleen maar verder toegenomen. Een snelle en drastische vermindering van de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen is de enige remedie die een rampspoed voor de mensheid kan stoppen. En zeker de Amerikanen, zijn daar goed van op de hoogte, maar doen er zelf bar weinig aan.

  Vandaar dat de term ‘ecologie en milieu’ uit de mond van een Amerikaan, nog meer ‘vervuiling van de mensheid’ inhoud dan wat anders. Of beter gezegd:

  Iemand liegt en help om de gemeenschap voor te liegen!

  Kepoti ba.


  Maak melding

 5. het komt door deze naivelingen dat het westen ons elke keer een loer draait. neem voor je algemene ontwikkeling maar een duik in de geschiedenis,”witte” pedro


  Maak melding

 6. Pedro,

  Ik ben het helemaal eens met jou.

  Het gekke van dit alles is dat die bezorgdheid uit de hoek komt van lieden die banden hebben met de maffia die Suriname sinds 1980 in haar greep houdt.

  Dat is ook de grootste reden waarom Suriname in de afgelopen 20 a 28 weinig concreets heeft bereikt in termen van positieve ontwikkeling.

  Regering laat de Amerikanen gewoon komen.


  Maak melding

 7. @numer 2 en drie helemaal mee eens . en aan nummer 4 ik wist niet dat jij zo deskundig ben weet waar jij jou druk om moet maken op de ontbossing en niet over co2 en al dat gepraat van jou weet je dat die vluchten die iedere dag landen op zanderij meer schade aan het mulieu toebrengen dan die voertuigen die getest worden dus akademiya ga niet intersand doen doe gewoon dan doen we gek genoeg


  Maak melding

 8. Hallo lezers suriname is 1x proef konijn, su. bestaad niet voor geen land jammer om dat te zeggen. zelf die regering mensen 1 groot komedie.dat zeg mijn kleinzoon van 15jaar die politiek wil gaan studeren.een goeie babel neem je su. zo over.voor een prikkie, elk land die wat wil in su.gaat naar die boevende regering handje klap en het is geregeld.ik schaam me voor die gasten in su. anno 2008.
  geciteerd. en geschijven. afz. Rico


  Maak melding

 9. Mijn advies: doe geen zaken met de duivel , want die liegt honderde keren om hun oorlogs industrie op gang te houden en leed en verderf te zaaien……maar als je een pak met de duivel sluit, alleen om je politieke tegenstander de stuipen op het lijf te jagen , ben je niets beter zelfs erger dan je politieke tegenstander.


  Maak melding

 10. America is groot genoeg,als men wil testen onder vochtige omstandigheden lijkt de everglades mij een uistekend gebied.

  Ik geloof er geen snars van dat het gaat om alleen maar testen. Ongetwijfeld schuild er een heel stuk intelligentie achter. Heeft mel nagedacht waarom juist het district Marowijne door de Amnerikanen gebruikt zal worden?

  Big Brother VS!

  langaman


  Maak melding

 11. Langaman, ik geloof ook niet dat de 15 man op de vlucht zyn neergeschoten. Langaman, wil je nog meer lullen, ik geloof ook niet dat Roy Horb door ophanging is omgekomen. Hy is fucking vermoord door jouw leider en echt niet door de Amerikanen.


  Maak melding

 12. @Eduard Lupson
  Citaten uit bovenstaande reacties die op DDB slaan (ten onrechte worden ander namen gebruikt. De puntjes naar believen zelf in te vullen.): 😉
  Kwassie:
  Die … liegen de mensheid voor….
  laten de ..hun vuile werk zelf opknappen Suriname is geen schoothondje van …
  Heel helder, ik ben benieuwd naar het vervolg!

  peter
  het komt door deze naivelingen dat … ons elke keer een loer draait. neem voor je algemene ontwikkeling maar een duik in de geschiedenis.
  …..
  is het braafste jongetje van de klas die heeft geen eigen mening, dus liegt gewoon mee met het hele zooitje

  Niet gelogen
  De lieger bedriegt de lieger straks de boel bedrogen.

  RICO
  Hallo lezers suriname is 1x proef konijn,
  ..
  een goeie babel neem je su. zo over.voor een prikkie, ….die boevende regering handje klap en het is geregeld. ( Note of een telefoontje)

  Jap-japi
  Mijn advies: doe geen zaken met de duivel , want die liegt honderde keren om .. leed en verderf te zaaien……maar als je een pak met de duivel sluit, alleen om je politieke tegenstander de stuipen op het lijf te jagen , ben je niets beter zelfs erger dan je politieke tegenstander.

  langaman
  Ik geloof er geen snars van dat het gaat om alleen maar …. Ongetwijfeld schuild er een heel stuk intelligentie achter.

  😉


  Maak melding

 13. Ik ben benieuwd hoe de Amerikanen zouden denken als er opeens een Surinaamse tank door de straten van New York reed.

  Suriname moet een flinke prijskaartje aan zulke actie’s hangen, want zo als je weet voor niks gaat de zon op!


  Maak melding

 14. als neus een detective was had hij onschuldigen achter de tralisch gezet , want Jap-japi is en blijft een echte jap-japi en is ook echt geen ndp-er maar probeerd rechvaardige reacties te geven.

  Dus neus vandaag zie ik hoe onbekwaamd je bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.