CU deelraadslid Yvette Lont werd bedreigd

13

Yvette Lont, deelraadslid in Amsterdam-Zuidoost, heeft haar politieke werkzaamheden tijdelijk moeten neerleggen vanwege bedreigingen aan haar adres, in november vorig jaar. Bovendien ontving ze in de daarop volgende maanden geen enkele steun van haar eigen ChristenUnie. Hierdoor verloor ze de energie om politiek te bedrijven meldt Het Parool.

Lont raakte eind vorig jaar in opspraak, toen zij de mening verkondigde dat praktiserende homo’s de ChristenUnie niet zouden mogen vertegenwoordigen. Na haar uitspraken in kreeg het raadslid enige tijd politiebescherming, omdat ze bedreigingen ontving via e-mail en telefoon schrijft de krant.

Afgelopen woensdag legde Lont op advies van haar huisarts haar werk neer vanwege een gebrek aan energie.


13 REACTIES

 1. tegenwoordig mag je ook niks meer zeggen,of je wordt bedreigt,een volk dat in een welvarend land woont maar geen welzijn kent,is gedoemd te mislukken.men heeft deze dame op allerlei manieren vernedert en gekleineert,niet te vergeten haar eigen landgenoten op de koop toe.hier zijn de gasten gouw geneigd om gewelddadig te handelen,vooral op weerloze burgers.
  klootzaken zijn deze figuren en waardelozen als je mij vraagt.vandaag de dag moet je gewoon met de dood leren leven en niet bang zijn om dood te gaan.anders ben je de K.dit is echt geen emotionele uitspraak,maar gewoon de realiteit.men voelt zich te snel gediscrimineerd en maakt hierdoor anderen het leven onaangenaam.dan hebben nog velen die dik hati,te spreken over een christenunie.un saka mi srafi brada


  Maak melding

 2. Deze zogenaamde dame, een ex prostituee, geeft zelf van enige naastenliefde niets door. Andere mensen worden door haar als minderwaardig neergezet.
  Laat zo iemand lekker in Suriname in de bush bush blijven zitten. Daar waar ze thuis hoort, de heks


  Maak melding

 3. Lont is een christelijke fundamentalist en vormt net als moslim fundamentalisten een bedreiging voor de vrijheid in NL. Indirect heeft zij de vrijheid om te zijn (hetro, homo, lesbo) wie je bent bedreigd door anderen beperkingen te willen opleggen.
  Ze had zich beter bij de SGP fundi’s kunnen aansluiten


  Maak melding

 4. Om te beginnen probeer ik een ieder in zijn of haar waarde te laten,wie ben ik om voor anderen te bepalen.ik geef mijn mening en dan houdt het op.als man vindt dat een deel van mijn tekst niet strookt met de realiteit.dan is dit niet mijn probleem en als men dit onder de noemer wilt plaatsen van calimero neigingen of gevoel.dan is dit ook niet mijn probleem.als men zich aangesproken voelt en het calimero effect of calimerocomplex werking heeft op personen dat geestelijk zwak zijn.dan wordt dit echt een probleem.


  Maak melding

 5. @Peter&Akuba

  Wat zij heeft gedaan geeft een ander niet het recht haar te bedreigen.
  Twee keer fout is niet goed. Bovendien heeft zij niet gezegd dat Homo’s inferieur zijn. Ze geeft aan dat homosexualiteit vanuit haar geloof niet geaccepteerd is. Dat mag ze toch zeggen? Het is namelijk ook zo.
  Het is dan toch te begrijpen dat zij niet wenst dat haar partij niet door homosexuelen wordt vertegenwoordigd.
  Ik vind de stelling ook verwerpelijk maar er is nog altijd godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting.


  Maak melding

 6. @alex
  Je voegt in je reactie allerhande emotionele en onbewezen (tot zelfs pertinente onjuisthden) toe.
  tegenwoordig mag je ook niks meer zeggen,of je wordt bedreigt, (mening geen feit) een volk dat in een welvarend land woont maar geen welzijn kent, (mening en welzijn is moeilijk meetbaar)is gedoemd te mislukken (incomplete zin die slechts negatief sentiment uitstraalt) .men heeft deze dame op allerlei manieren vernedert en gekleineert (waar heb je dat vandaan? zelfde kun je met meer recht van Wilders zeggen),niet te vergeten haar eigen landgenoten op de koop toe (idem, tevens onterecht sentimenteel immers wie in de politiek gaat moet tegen kritiek kunnen en ook landgenoten hoeven elkaar in politiek opzich niet onvooraardelijk te steunen. Die laatste gedacht is de bron van het Suri clientisme en verwerpelijk).hier zijn de gasten gouw geneigd om gewelddadig te handelen,vooral op weerloze burgers ( hoe kom je daar weer bij. Dit is een opmerking die slecht bedoeld lijkt om onrust en onvrede te creeren of ben je werkelijk verknipt?.
  klootzaken zijn deze figuren en waardelozen als je mij vraagt ( hier mee benadruk je je voorgaan de onzin opmerking nog eens extra. Maar onzin blijf onzin) .vandaag de dag moet je gewoon met de dood leren leven en niet bang zijn om dood te gaan.anders ben je de K.dit is echt geen emotionele uitspraak,maar gewoon de realiteit ( wat je realiteit noemt. Mang je leeft daar echt niet in de Bronkx tussen de Crib ed. Overigens uit ervaring weet ik dat er ook goede delen in de Bronkx zijn) .men voelt zich te snel gediscrimineerd en maakt hierdoor anderen het leven onaangenaam (ik vermoed dat dit mn voor jouw eigengedrag geld. Mening is gebaseerd op deze reactie).dan hebben nog velen die dik hati,te spreken over een christenunie.un saka mi srafi brada


  Maak melding

 7. Heilige Rino70 als ze je schatje is pech voor haar
  Homo of Lesbisch, je hebt het recht niet anderen te willen veranderen. ze is gewoon SAULUS TRON PAULUS,heilige lontje en Pieter zo beschouw ik jullie laat dat aan God over ,het is zijn Wereld.


  Maak melding

 8. Nou Lont hoeft zich geen zorgen te maken over haar financiele situatie. Ze kan altijd nog haar oude beroep oppaken en verder gaan met het spreiden van haar beentjes.
  Ik vind het alleen maar jammer dat dit de zoveelste vrouwelijke politica van suri afkomst is die mislukt is in de politiek. Het begint helaas routine te worden dat ze mislukken.


  Maak melding

 9. neus je zit weer uit je neus te vreten
  jonge probeer de dingen te begrijpen,en doe toch normaal
  of probeer jij nu jou gebrek achter woorden te verschuilen.is geen schande maar wel lullig.
  go du yu tori brada
  tori switi ma bari mu tapu.


  Maak melding

 10. Misplaatste solidariteit daar koopt niemand wat voor.
  Doodsbedreigingen zijn natuurlijk niet goed maar Lont is een fundamentalistische ex-prostitue en daarmee disqulificeert zij zichzelf in alle opzichten voor de politiek.

  Misplaatste solidariteit leid tot “zachte heel meesters maken stinkende wonden” en met een ex die zulke hard uitspraken durf doen over andere (zij is dus in het geheel niet progressief of behebt met respect voor har medemens maar slecht iemand die oogenschijnlijk gedreven wordt door een enorm egcentrisch wereld beeld) daar kan ik geen vertrouwen in hebben.

  En een bedreiging ach tot hoort tegenwoordig onderhand bij het vak van politicus/ca. De politie is inmiddle goed instaat om te beoordelen of het wel/niet serieus is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.