zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijEis van 20% extra loon voor Surinaamse ambtenaren

Eis van 20% extra loon voor Surinaamse ambtenaren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mrt – Alleen een loonsverhoging van ruim twintig procent kan ambtenaren in staat stellen de huidige prijzentrend bij te benen. Dit zegt voorzitter Errol Snijders van vakcentrale De Moederbond. De looneis is ook daadwerkelijk voorgelegd aan de regering. Die zou weinig keus hebben.

Er kan dan nog een beetje gedraaid worden om de hete brij, uiteindelijk zal wel een besluit genomen moeten worden. “Niemand mag verliezen. De vraag is: wat doen we met de stijgende kosten van levensonderhoud”, zegt Snijders. Van regeringszijde wordt het zogenaamde Tjon A Hung rapport aangehaald als leidraad voor loonaanpassingen. Zoals de kaarten nu liggen, komen vooral de hogere ambtenaren in aanmerking.

De Moederbond is het daar niet mee eens. De ruim twintig ambtenarenbonden van deze vakcentrale staan erop dat iedereen bedacht wordt. Geld mag geen rol spelen. “Wij vragen wat reëel is. Als men niet in staat is het in één keer op te hoesten, zijn er modellen waardoor ambtenaren niet te lijden krijgen”, aldus Snijders. Hij wil zo snel mogelijk de onderhandelingen afronden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

Vorig artikel
Volgend artikel
10 REACTIES
 1. Mr.Errol Snijders,
  Deze 20% loonsverhoging verdampt weer na 2 maanden. Jij, en vergeef mij maar dat ik jij tegen u zeg, jij moet de regering dwingen om 1 prijszettingsbeleid te handhaven. Dwingend.

  Jij weet toch wat “dwingend” betekent ???
  Anders ben jij toch gedoemd om steeds na elk 2jaar te staken, te smeken en te soebatten.

  Het zijn gewone boeriki’s op 2 poten die in deze democratische regering zitten. Enkele DNA-leden zijn ook boeriki’s, 1 paar zijn halve boeriki’s, dus minder dom, maar toch sluiten die hun ogen voor de dagelijkse koop-problemen die jullie hebben.

  Vriendelijke Groeten,…….


  Maak melding
 2. Dat de ambtenaren met loon eisen komen is voor een deel begrijpelijk. Maar de ambtenaren weten net zo goed dat een oplossing van het probleem aleen mogelijk is als er ook eens flink gesnoeit wordt in het ambtenaren apparaat.
  Errol als je werkelijk zo’n flinke jongen bent en hart hebt voor de werkende ambtenaren en SME dan eis je niet simpel 20% dan kom je met een totaal oplossing dan ben je ook een solide gespreks partner als het om de noodzakelijke afslanking van de overheid gaat. Wil je dit niet wil je die vele nietsnussten ook een overheidssalaris laten ontvangen dan moet je de consequentis aanvaarden Dan moet je je realiseren dat de belasting betaleren niet het kind van de rekening met zijn dan moet je je eisen inslikken. Solidariteit met nietsnutten op kosten van de anderen in SME is paraciteren.


  Maak melding
 3. Niemand mag verliezen;,de regering zal steeds de winnaar zijn,20% loons verhoging,keurig en mooi,zo ook 20% de prijzen omhoog,
  is pur bruku,weer bruku.de regering is genadeloos,dwingen komt niet voor in hun boekje.wel is er een ander boekje hoe hun zakken te vullen.


  Maak melding
 4. Zulke grote loonsverhogingen lijden alleen tot nog meer inflatie, ik vraag me af om de leiders van suriname wel economie les ooit gehad hebben, en eigenlijk hebben ze dat nieteens nodig, wie herinnert zich 1998-2001 nog? percies het zelfde verhaal giga loonsverhogingen met als resultaat inflatie hoger dan 150% ….. de overheid moet gewoon bedrijven verplichten in SRD de verkopen en niet prijzen in Euros/dollar, dat is de oorzaak van de stijgende prijzen


  Maak melding
 5. Dhr. Snijders, oud-kassier van de ABNAMRO in Suriname, ooit tijdens het bewind van president Wijdenbosch minister van buitenlandse zaken geweest als vertegenwoordiger van de vakbeweging gaat nu dreigen. Zelf hebben zij er niets van gebakken. Maar dat terzijde.

  Heeft dhr Snijders wel gehoord van het “haasje over effect”? Dat betekent dat op het moment dat er loonsverhogingen verleend worden de handel gelijk alle prijzen aanpast om mee te profiteren van de verhoging.
  Zie daar, we zijn dan weer bij af.

  Ik ben het eens met Henky die voorstelt een goede prijscontrole op importgoederen met name de basisgoederen.


  Maak melding
 6. Surned stuur de in de kou verdiende centje’s voor fam. in SU.

  Niet doen: was een grap: stop ermee !!!….jouw zuur verdiende centje’s maakt het land Su. veels te duur voor hen die daar wonen en werken.

  STOP MET STUREN…..HET VERDAMPT IN VALUTA REKENINGEN.

  Opa Ruro heeft geen greep hierop…de regering is veels te zwak, na enkele weken heeft de gewilde 20% geen enkele effect meer.

  Dan wie moet weer naar Western Union: jawel de SURNED.


  Maak melding
 7. no 1 , maar wat wil je dan, als mensen als Somo en Brunswijk in de regering zitten, wat verwacht je van zulke mensen.Schandalig allemaal.Het zijn mensen die niet daar thuis horen, maar in een bakba winkri of als venter op de markt, om aansteker steentjes te verkopen. De hele dag schreewend, “faya ie stoong -faya ie stoong. Echt wel.


  Maak melding
 8. no 1 , maar wat wil je dan, als mensen als Somo en Brunswijk in de regering zitten, wat verwacht je van zulke mensen.Schandalig allemaal.Het zijn mensen die niet daar thuis horen, maar in een bakba winkri of als venter op de markt, om aansteker steentjes te verkopen. De hele dag schreewend, “faya ie stoong -faya ie stoong. Echt wel.


  Maak melding
 9. Het is nu of nooit kiezen of delen
  loonomhoog of prijzen omlaag regering het woord is aan u.
  is dit geen redelijke bod pres vine en andere welgeleerde in de regering


  Maak melding
 10. Door loonsverhogingen verzwak je je exportpositie.Dus dan ga je alleen maar importeren.Als de ambtenaren loonsverhoging krijgen werkt dit door naar het bedrijfsleven.Loonsverhoging is geen oplossing voor het duurder worden van de eerste levensbehoeften.Probeer meer dan de helft van de ambtenaren naar huis te sturen die door politieke invloed in dienst zijn genomen.Capabele mensen in de regering en schop mensen als Somo en Brunswijk weg.Ergens moet je toch beginnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES