donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAlcoa positief over onderhandelingen met Suriname

Alcoa positief over onderhandelingen met Suriname

-

Does Travel

PARAMARIBO, 19 mrt – Er is alle reden voor optimisme over de uitkomst van de bauxietonderhandelingen. Dit zegt topman Warren Peddersen van bauxietbedrijf Suralco. Weliswaar spelen de investeringskosten een cruciale rol. Die stijgen met de dag. Weliswaar hebben de voorraden in West-Suriname niets ingeboet aan aantrekkelijkheid.

Moedermaatschappij Alcoa en BHP Billiton blijven geïnteresseerd. Nu al wordt gekeken naar mogelijkheden voor financiering van de vijf miljard dollar aan opstartkosten. “Of via financieringsinstituten of een mogelijkheid waarbij Suriname zelf een deel van de kosten op zich neemt op basis van ownership”, zegt Peddersen tegenover de Ware Tijd. Suriname houdt vast aan een geïntegreerde industrie.

Vanaf het mijnen tot aan de verwerking en raffinage zullen lokaal plaats moeten vinden. Dat vergt onder meer de aanleg van een krachtcentrale te Kabalebo. Volgens minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen moet ook na veertig jaar merkbaar zijn dat Suriname ooit bauxiet produceerde. “Maar niet iedereen is blij met de gedachte van een krachtcentrale. Bovendien zijn er andere dan economische zaken waarom wij niet warm lopen voor deze optie”, aldus Peddersen.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

9 REACTIES
  1. Hahahahahahahahaha als ALCOA positief is over de onderhandelingen dan denk ik dat leiders hun KLOAKA gebruiken om het volk in te lichten.

    Het wordt weer een cheque tot roof van ons geliefd Suriname.

    SHAME!!!!!!!!!


    Maak melding
  2. Beste Gregory Rusje,
    Praat met deze eenling, die het heeft over U$ 5,- miljard investering. Deze internationale boef en schurk heeft dan nix-nada overgehouden van 60 jaar bauxiet-export uit Surinen.

    Jaag toch deze kerel terug naar USA, en laat de Chinees het voor jullie doen, jullie zijn toch ook boeven ???
    Ooit vloeit die gestolen gelden wat politiekelingen stelen uit Staatskas, terug in de boezem van de Surinese Staatskas. Zo werkt de karma.

    Het geval van Warre n Pederson, je kan hem berichten dat het vandaag de dag hij niet kan onderhandelen als zijn voormalige maatjes deden met Ping Ping. De tijd van kolonisatie is voorbij en moet Surinen volwaardig ontwikkeld zijn qua bauxiet-winning door eigen ondernemers, na 40 jaar.

    Als na 40 jaar de volgelingen van Warre Peders weg zijn, zal er nieuwe Bauxietvelden rijp zijn voor ontginning.
    Dus zorg nu al voor dat als je gaat met Pederson, Warre , dan moeten die ckr vertrekken na 40 jaar, dus in 2048. De dan rijp geworden Bauxiet voor ontginning zal zijn voor de Suri-ondernemers in 1 Consortium NV. Snappie he tof niet ??? Je kan niet blijven bedelen bij deze 2-potige slangen………. En die Kabalebo Projekt NV moet dus na 30 jaar reeds van Surinen zijn, terugbetaling van gebieden welke Suralco onderwater laat lopen…… Hebben zij niet afgesproken met die toenmalige Ping Ping, ook 1 Grundjari-ling…..

    Vriendelijke Groeten,…….


    Maak melding
  3. Onderhandelen in dollars is op dit moment niet echt verstandig. De dollar is verschrikkelijk gedevalueerd en er komt maar geen eind aan. Als je een goede econoom ben zuld je in euro’s zaken moeten doen. Dit zal je meer zekerheid geven in de toekomst.


    Maak melding
  4. Ik lach me rot en ik schrik me kapot dat de lieden uit de Surinaamse regering nog hoopvol gestemd zijn over de Alcoa en Biliton.Deze domoren hebben nog steeds niet door dat ze wederom voor de komende vijftig jaren uitgebuit zullen worden door deze grote westerse maatschappijen.Er zijn nog andere opties.Maatschappijen uit China,Rusland en India hebben veel meer te bieden dan Suralco en Biliton.


    Maak melding
  5. Suriname moet stoppen met de nutteloze onderhandelingen met het Noord-Amerikaans bedrijf ALCOA, het levert Suriname niks op en heeft de afgelopen jaren Suriname ook niks opgeleverd.

    ALCOA bouwt haar raffinagebedrijf liever in Trinidad dan in Suriname.

    ALCOA zit sinds 1916 in Suriname, de bauxiet industrie van ALCOA heeft sinds die tijd Suriname niks opgeleverd dan alleen een stukje werkgelegenheid.

    Suriname met een totale geintergreerde bauxiet industrie van verwerking en raffinage is een schrikbeeld voor de Noordamerikanen, stel je voor dat Suriname deze nationaliseerd in navolging van Venezuela en Bolivia met hun aardolie industrieen.

    Waarom zal Alcoa nu wel deze totale industrie bouwen en heeft ze dit in de afgelopen jaren hiervoor nooit gedaan?

    kijk liever uit naar andere spelers in de wereld Suriname en onderhandel in keiharde Euro’s!
    Frankrijk, Canada, Rusland, China, India etc, etc.


    Maak melding
  6. Bauxiet drogen en verkopen aan de hoogste bieder.

    En die mag het smelten en doen wat ie wil.

    Zo ontvangt suriname alles.
    Geen enkel gelul.

    Van wie is trouwens dat bauxiet.

    Van het surinaamse volk..
    Bij een overeenkomst moet goed uitgelegd worden en er moet een referendum komen om de surinaamse regering opdracht te geven om te tekenen.

    Papo


    Maak melding
  7. De prijzen van grondstoffen zijn in de afgelopen 2 a 3 jaren nog nooit zo extreem gestegen. De netto winst van Alcoa Inc. bedroeg in 2007, 76 miljard USdollars !
    Vraag: wat was de Surinaamse bijdrage aan deze winstexplosie ? En wat heeft men in Sur hiervoor terug gehad ?

    Op dit moment zijn grondstoffen een hot item want er is heel veel vraag naar. De ontwikkelingslanden dienen deze situatie uit te buiten en zich anders op te stellen.
    Laat bv een Alcoa, IAMGold, BHP Billiton etc etc. als een contracter voor de staat Suriname werken.
    Men moet niet blind varen op alle beloftes van men gaat ‘zoveel investeren’ want dat is bull ! Het zijn onze grondstoffen en het is dus ook ons geld !


    Maak melding
  8. Suriname,

    evalueer eerst de oude contracten alvorens nieuwe contracten aan te gaan. Reden: de ervaring heeft ons geleerd dat Suriname niets of heel weinig aan de oude contracten heeft verdiend.

    Er zijn drie partijen te weten Alcoa, Billiton en de staat Suriname.
    Alle drie de partijen moeten aan deze deal een voordeel overhouden.
    Vraag: Wat verdient Suriname aan deze deal ????


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES