donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenBinnenlandGrote wegen Suriname onder de sociale loep

Grote wegen Suriname onder de sociale loep

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 mrt – Enkele van Suriname’s belangrijkste verbindingswegen zullen bestudeerd worden op hun sociale en economische betekenis. De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, financiert de betreffende studies. Suriname krijgt ruim twee miljoen dollar.

Het betreft een schenking. Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking zullen de gevolgen worden bestudeerd van herstel en asfaltering. Met name de impact op gemeenschappen langs de wegen krijgt flink wat aandacht. De Oost-Westverbinding tussen Albina en Meerzorg staat op het punt te worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

De Europese is bereid het geld op tafel te leggen. Voor de verbindingsweg naar het zuiden zal een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd. Ook de weerslag op lokale gemeenschappen zal bestudeerd worden. Deze weg van Paranam naar Afobakka zal worden geasfalteerd door het Chinese Dalian. Met de schenking wordt ook bijgedragen aan Suriname’s fysieke integratie in de Amerika’s.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

15 REACTIES
 1. Ik hoop dat het geld ook daadwerkelijk goed wordt besteed. Met name moet er bestudeerd worden of het mogelijk is om 2 baanswegen te aan te leggen omdat door de drukke verkeer, 1 baans wegen naar de centrum toe niet meer voldoen aan de capaciteit van een groeiende economie. Ook moet daarom de centrum ontlast worden om van oost naar west te kunnen reizen.


  Maak melding

 2. Er moeten ook wegen worden aangelegd naar het diepe binnenland, dus niet alleen tot Afobakka, Apura of Atjonie, maar ook naar bijvoorbeeld Langatabbetje, Galibi, Benzdorp, Tepu en Palumeu. Dit komt niet alleen het toerisme ten goede, maar ook het opheffen van het isolement van de lokale bevolking.


  Maak melding

 3. Hmmm..

  Ik kan niet wachten om aan de kant van de weg op TOET zien voorbij racen op zijn skates, want zou spijtig zijn als TOET dat niet deed.
  Want mijn pae warung langs de weg zit op TOET hongerige maag ONDERDANIG eten klaar te maken en als het ’s nachts is kan TOET mijn pae warung zijn zuur verdiende geld beroven.

  Het wordt een echte HIGH-way 4 baans.


  Maak melding

 4. Paramaribo is in de huidige toestand als centrum van alle economische activiteit op langere termijn niet houdbaar. De ruimtelijke ordening van het stadscemtrum kan denk ik niet uitgroeien naar een metropool. De stad zal moeten uitbreiden naar het oosten (NW amsterdam, meerzorg, en verder zuidoost richting peperpot). Ook is er voor een betere spreidng van de verkeerslast het noodzakelijk dat zoveel als mogelijk business centra rond het stadscentrum worden ontwikkeld om de traffic generators (o.a overheidskantoren en finaciele ne juridische dienstverleners) te bewegen uit het stadscentrum te verhuizen. Het stadscentrum kan naar mijn mening het best dienstdoen als recreatie gebied waarin horeca, podiumkunstenaars, (live) muziek en cross media bedrijven zich kunnen vestigen. Dit zal een uniek aanbod in de regio zijn waar grote groepen toeristen op af zullen komen. Tjin Tjin, kassa voor Su.


  Maak melding

 5. De oost west verbinding mag naar mij inziens verlegd worden. Deze weg heeft in het verleden heel veel doden teweeg gebracht namelijk te commewijne. Deze weg zou eigenlijk een snelweg moeten zijn met uitvals weg naar de verschillende dorpen of plaatsen bv tamanredjo, marienburg moengo enz. Het bouwen van woningen langs deze drukke weg zou verboden moeten worden. Deze cultuur van bebouwing langs de groten wegen moet achterwegen gelaten worden. Het achterland moet bebouwd worden. Hopelijk wordt deze oostwest verbinding in de toekomst een 4 baans snelweg! Is dit soms een utopie?


  Maak melding

 6. dat de weg van paranam naar affobaka zal geasfalteerd worden valt buiten kijf.maar persoonlijk vind ik dit een nodeloze geld verspilling.de weg moet gewoon een grote onderhoudsbeurt krijgen en in zijn natuurlijke blijft.alleen maar als je over de weg rijd is dit een pracht avontuur,dit moet men een keertje meemaken.ik ben bang dat als de weg wordt geasfalteerd suriname niet in staat zal zijn om deze te kunnen onderhouden.en nog meer ongerief zal gaan veroorzaken(zoals de weg naar moengo)met die zware trekkers met boomstammen,zal de a.s. geasfalteerde weg in staat kunnen zijn om dit te kunnen dragen en voor hoelang.er mag ook niet uitgesloten worden dat dit een racebaan wordt.voorlopig maken alleen de dagtoeristen en de langs de weg wonende gebruikt van deze weg.


  Maak melding

 7. men vergeet een ding; als men de weg Paranam,Afobakka wil asfalteren,dat ze hun borst kunnen nat maken, met het rijgedrag,van autobestuurders,


  Maak melding

 8. men vergeet een ding; als men de weg Paranam,Afobakka wil asfalteren,dat ze hun borst kunnen nat maken, met het rijgedrag,van autobestuurders,


  Maak melding

 9. als de weg wordt geasfalteerd; dan zullen de taxi van moengo,s 300 km per uur scheuren over de weg en zal ook toename van de trauma helicopter te zien zijn……als vliegen en muggen zullen chauffeurs het leven verlaten…en ook de houtkap vervoer via trailers met opleggers zullen de weg weer binnen enkele jaren vol met gaten voorzien, waardoor de miljoenen in het water zullen vallen????


  Maak melding

 10. Het hele Surinaamse wegennet moet hoe dan ook onder de schop en gemoderniseerd worden naar Internationale maatstaven. Het ziet er niet uit. Tegelijkertijd kan men ook beter de krotten afbreken en mensen tijdelijk huisvesten in prefab noodwoningen.

  Beste is om vierbaanswegen aan te leggen rondom Paramaribo en torenflats en wolkenkrabbers neer te zetten en ook een kantorenkolos. Naast het hele gebeuren moet er ook een massa immigratie van meer dan 5 miljoen Chineze families naar Suriname opgang komen. Het zal een hele verrijking voor Suriname zijn. Er zal overal in de Surinaamse steden en het platteland Chineze vlaggen moeten wapperen. Ook moeten er een eenheid van Chineze mariniers gestationeerd worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES