zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijfsleven Suriname moet trekkersrol waarmaken

Bedrijfsleven Suriname moet trekkersrol waarmaken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mrt – Het bedrijfsleven moet zijn rol van trekker van de economie ook echt gaan waarmaken. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Weliswaar is steeds meer de hand van ondernemerschap herkenbaar in Suriname’s ontwikkeling. Alleen is het nog niet massaal en intensief genoeg.

Het mag allemaal veel sneller. De overheid doet het zijne door zich steeds meer terug te trekken uit alles wat met ondernemen te maken heeft. Ook wordt steeds meer omkaderend gewerkt. “De regering heeft ervoor te zorgen dat er vertrouwen is in Suriname, maar de ondernemer moet zorgen dat zaken op gang worden gebracht”, zegt Venetiaan.

Hij ziet in de activiteiten van ondernemer Oemar Chragally een uitmuntend voorbeeld. Die wil in hartje Paramaribo een viersterrenhotel opzetten met business center. Chiragally heeft zich niet laten ontmoedigen door het gebrekkige animo bij lokale banken om grotere projecten te financieren. “We kijken naar het bedrijfsleven om ervoor te zorgen dat de groei die mogelijk is, ook werkelijk komt”, aldus Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Ha Chiragally nooit gewerkt maar toch duizenden hectaren land van de overheid gekregen. Grote schulden EBS????

  De kleine man kan geen 400m2 grond krijgen an hij vele miljoenen???

  Waarom willen de banken hem geen lening verstrekken???

  De bank verstreken alleen krediet aan iemand in wie ze vertrouwen hebben, dus de banken hebben geen vertrouwen in hem..

  Alleen Venetiaan met zijn grote gat in de zijn hand en uit dat gat valt geld al 33 jaar naar…………………….????


  Maak melding
 2. Laat de regering er dan ook echt voor zorgen dat ZIJ die ook willen ondernemen niet steevast bij de overheisapparaten tegen de grootste bureaucratie aanlopen bij lieden die d steevast iets willen doen tenzij hen een flinke tjoekoe wordt gegeven en het haast ontmoedigend wordt iets te kunnen ondernemen.

  Oproepen door meneer Venetiaan is leuk, maar faciliteren vanuit overheidswege blijft VER achter,
  en dan heb ik het puur over service verlenen op administratief gebied.


  Maak melding
 3. Meneer de lijder,,

  Begin voor te zorgen dat de suri/neds gemakkelijker in suri kunnen komen en geen obstakels met visa/en allerlei ambtenaren tegenwerking..
  Geen gedoe met tweede rangs behandeling in surbo..
  De mensen willen het land opbouwen en welvaart scheppen en geen overheids-functie aambiëren.
  De laatste dertig jaren hebben de suri/neds tenslotte voor de overleving in surbo gezorgd met pakketten/medicijnen/contantgeld en alles van dien..
  Tot heden tendage wordt er voor honderden miljoenen euro’s gepompt in surbo door de suri/neds,of zie je dat niet in..

  Schaf de belastingen af van de pensioenen van deze mensen want je hebt er niks voor gedaan het is hun geld,wat zij in het buitenland hebben verdient hoe dan ook..


  Maak melding
 4. Ja Ja Venetiaan, hoe komt het dat bij jou altijd anderen de schuld krijgen? Als het niet Bouterse of voorgaande regeringen is dan is het het bedrijfsleven. Waar is die voortrekkersrol van de regering aan wie jij leiding geeft? Wat gaat de overheid doen aan de wegen zodat Paramaribo sneller te bereiken is? Wat doet de overheid met de vlottere afhandeling van de toeristen op Zanderij? En vergeet vooral niet dat jij de comptabiliteitswet vertrapt hebt om deze zelfde Chiragally met z’n ringweg te bevoordelen. En dat is nou juist schaamteloos om hem als voorbeeld te stellen.
  Wanneer heb jij het Surinaamse volk ooit een hart onder de riem gestoken? Ik heb het gevoel dat jij heel moeilijk schijnt om te kunnen gaan met kritiek. En dat laat je steeds merken naar gelang de verkiezingen naderen.


  Maak melding
 5. “Het mag allemaal veel sneller.”?
  Waarom nu eigenlijk? Ze zijn sinds 1975 gewend aan het “relax”leven, feesten en beesten. Het TOET-instituut is inherent aan het ambtenarenapparaat van de jaren 50.
  Zo houden….niet waar?

  🙂


  Maak melding
 6. Venetiaan moet zich schamen de rijken, rijker maken en doen voorkomen alsof ze met iets geweldig bezig zijn . Chiragaly heeft grote stukken grond van de overheid gekrgen, deze verjakveld en huizen gebouwd. Daarna was hij bij de EBS waardoor al zijn huizenvan electriciteit zin voorzien in de tijden dat je jaren moest wachten voor een aansluiting en deze huizen zijn voor een behoorlijk bedrag verkocht. En nu die man prijzen omdat ze hem nu meer willen geven. Foei toch vene


  Maak melding
 7. 16 -03 -2008

  Zienswijze en juridische aantekeningen

  Door Doctor BIGI SKRIFI

  Geachte grass roots,

  Het verschil tussen economie, belastingen en besturen van het geheel, zit er in dat men kennis, goede kijk op zaken moet hebben, eerlijk moet wezen en rechtvaardig wezen.

  Vraag.1. hoe kan de overheid zichzelf terug trekken, terwijl de overheid een controlerende taak heeft en alles aan de ondernemer overlaat?
  Antwoordt. er is geen tastbaar en toetsbaar beleid. te weten wetgeving en beleidsregels inzake. kort gezegt geen belastingwet, geen bestuurswet en finacieel-economische wetgeving, die het belang van land en volk dient. vooral het belang van de mofinas.
  Dit brengt bestuurlijke chaos, onduilijkheid, onrecht, onrechtvaardigheid en consolideren van macht met zich mee.

  GELD MAAKT MACHT, MACHT MAAKT RECHT, EN RECHT MAAKT WET.

  ER KAN NOOIT UIT KROMHOUT IETS RECHTS WORDEN GESNEDEN.

  ONRECHTVAARDIGE VERIJKING, hij die ongerechtvaardig is verrijk ten koste van een ander, is verplicht voor zover dit redelijk is, dienst schade te vergoeden tot het bedrag van zijn verrijking.

  Het onbreken van beleid zorgt voor verwarring en onrust. In economische troebel water is het goed vissen vangen in ons land.

  VERTEL ALTIJD DE WAARDHEID AAN HET VOLK
  WEES EERLIJK EN RECHTVAARDIG TEGEN HET VOLK
  ZORG GOED VOOR HET VOLK
  LAAT HET VOLK IN EENVOUDIGE TAAL WETEN WAT ER GEBEURT.

  DE REST IS ZWIJGEN.Ik slaap met mijn ogen open en een scherp verstand.

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding
 8. Is Charlaly geen opkoper.. ja toch of toch omkoper.

  Opa Ruro you mus fu sabi.
  Maar a pa dati…. mi-boi… a-no-smeer-boeng hoor.


  Maak melding
 9. Chiragally de grootste schurk,laat vene
  wat aan de aankomsthal doen,,het moment dat men het vliegtuig uitstapt. zie je een zielig gebouw naar je staren, hun grootste verdediging ,is ,we hebben geen geld.de lift die zij gebruiken om invalide in het vliegtuig te krijgen is schrikbarend,vene en de rest moeten op dit soort dingen letten,maar neen hoor ze zitten hun zakken te vullen,en anderen de schuld te geven.


  Maak melding
 10. Chiragally de grootste schurk,laat vene
  wat aan de aankomsthal doen,,het moment dat men het vliegtuig uitstapt. zie je een zielig gebouw naar je staren, hun grootste verdediging ,is ,we hebben geen geld.de lift die zij gebruiken om invalide in het vliegtuig te krijgen,lijkt op een afgedankte containerbak.


  Maak melding
 11. chiragally zonder electra hahahhahaahahah chiragally en bidjlie kan in een dag gerealiseerd maar die tjepotie simpele burger kan wachten todat hij een ons weegt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES