Amsterdamse wethouder Buyne stapt op

8

De Amsterdamse wethouder Hennah Buyne is afgetreden. Ze had onder meer Werk en Inkomen en Grote Stedenbeleid in haar portefeuille. De PvdA-wethouder kwam de afgelopen weken in opspraak vanwege een lesbrief voor scholen die ze begin dit jaar liet maken.

In de brief die gaat over de vrijheid van meningsuiting, wordt gewaarschuwd voor politici die bepaalde bevolkingsgroepen zwart maken. PVV-leider Geert Wilders voelde zich hierdoor persoonlijk aangevallen.

Tegen de wethouder was afgelopen week een motie van afkeuring ingediend omdat ze pas later toegaf dat ze zich inhoudelijk heeft bemoeid met de brief.


8 REACTIES

 1. Weer een lid van de PvdA…
  Deze vrouw schijnt ontiegelijk dom te zijn en maakt de Surinamers in Nederland belachelijk en onbetrouwbaar…
  Ze heeft op een heel onnozele manier gelogen, en daarvoor zat ze jaren lang bij Justitie.
  HAHA ,stammenoorlog in Amsterdam…Zuid..
  WIE VOLGT????? NU…..


  Maak melding

 2. goed meisje,

  houdt de eer aa jezelf en laat je niet wegjagen. Daarvoor ben je een te integere srananuma die niet voor de eer het wethouderschap op je hebt genomen.

  Je eigen partij heeft je niet eens in bescherming genomen. Als het Abouthleb was dan …….. ie sab’ toch!!!


  Maak melding

 3. Het is toch geen nieuws meer dat de autochtone Nederlander zelfs over de schutting mag springen en de allochtoon nog niet eens naar diezelfde schutting mag kijken.

  Ik zou zeggen, “Guus kom naar hus”. Hier hebben we je harder nodig! Hier ben je tenminste iemand!


  Maak melding

 4. Je bent buiten je boekje gegaan ex wethouder van “werk en inkomen en grote steden beleid”., en je partij heeft je als een baksteen laten vallen. Joe sabi fa ding sma djaso e denkie keba over die wild(ers). Goed bedoeld in velen ogen, maar bij de hunne niet.


  Maak melding

 5. Ai-boi Ai-boi !!!!! De liegers/bedriegers(liegbeesten) bedriegen de lieger.

  Waarom misleiden zij ons…zijn wij zo dom, of vertonen wij achterlijk gedrag.


  Maak melding

 6. Wat wilders doet mag !!! als hij zo over de joden zou praten en de wedhouder had een brief daar over geschreven dan hadden ze haar wel gesteund. alles tegen over de joden is verboden of strafbaar.


  Maak melding

 7. Aan Balinda,

  Voordat je andere dingen zegt waar je geen verstand van hebt:

  Als je ooit iets voor de samenleving hebt gedaan dan weet je dat het altijd makkelijk is om vanaf de zijkant kritiek te leveren.

  Hennah heeft echter de moeite genomen om iets voor de zwakkeren in de samenleving te doen als wethouder. Ze had al een succesvolle carriere als rechter, dus voor t geld of de eer had ze t niet hoeven doen.

  Helaas werd ze van alle kanten op zo’n manier tegengewerkt dat ze de eer aan zichzelf heeft gehouden. De lesbrief was niet de reden. Er zijn andere politici die veel ernstigere dingen gedaan hebben en toch zijn blijven zitten. Zij had dus ook kunnen blijven zitten.

  Maar zij zag dat haar manier van besturen (praktisch en daadkrachtig) niet de stijl van de politiek in Amsterdam was. Daar is ’t net zoals in Suriname: eigen belang en partijbelang komen eerst. En de rest later.

  Ze wist dus dat haar tegenstanders (waarvan sommige uit haar eigen partij!) haar ’t werk onmogelijk zouden blijven maken. Puur omdat zij andere belangen hadden. Daarom kiest zij ervoor om op een andere manier haar steentje aan de samenleving bij te dragen.

  Kijk op http://www.amsterdam.nl voor haar afscheidswoorden.


  Maak melding

 8. wilders mag alles roepen en schreeuwen in dit land. Onnoodig grove beledigingen en onbeschoftheden debiteren en bepaalde bevolkingsgroepen tot in hun bot krenken en verdacht maken is hetgeen waarmee wildersen zijn trawanten zich dagelijks bezig houden. Als een ander daartegen iets durft te zeggen is “Leiden in last””. In wat voor nederland leven wij nu ?
  Is voor onze kinderen nog een leefbare toekomst in dit land ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.