Ziekenhuizen steunen zorg in Suriname

10

De Haagse ziekenhuizen en zorgverzekeraar Azivo gaan de gezondheidszorg in Suriname steunen. Om te beginnen schenken ze 93 bedden aan het land.

Maar het blijft niet bij schenkingen alleen. Ook is het de bedoeling dat er volop kennis en vaardigheden worden uitgewisseld tussen zorginstellingen in Nederland en Suriname.

Beluister het audioverslag op de site van RTV West.


10 REACTIES

 1. Dankzij de lobby van de in suriname verfoeide Surneds stroomt deze materiele hulp onophoudelijk naar suriname. En dat is naast de jaarlijkse 115 miljoen euro’s die de surneds opsturen. En toch heeft men ontzettende grootspraak in Su als de surneds een oordeel geven over iets dat daar niet goed gaat.
  Ooit, ooit als deze hulp stopt (mijn kinderen en kleinkinderen zullen geen emotionele band hebben met suriname) zal men in de west gaan beseffen hoe belangrijk deze steun is geweest en hoe onzorgvuldig men het over de balk heeft gegooid. Easy came easy went


  Maak melding

 2. nederland heeft nooit gezorgd voor een goed functionerend volksgezondheid in suriname.deze zijn vertrokken en suriname hebben achtergelaten als een broko pranasi.alles wat suriname nu bezit komt door hardwerken en bedelen.de economie van nederland drijft op het zweet van de voormalige slaven van suriname.nederland is verplicht de gezondheidszorg op zich te nemen.en deze op poten te brengen,zodat het beter gaat met mijn landgenoten.


  Maak melding

 3. Met de afgedankte spullen,hebben ze lef om met de breedkant van hun mond te lachen
  tevens zware hoofdbuigingen te maken ,hoe blij en dankbaar ze zijn.ze zullen slaven blijven van Nederland.


  Maak melding

 4. daarom geeft het suriname nu het recht om zijn eigen ontwikkeling te verkwanselen. Door steeds ned de schuld te geven dat bijv. nu de gezondheidszorg de schuld is van hen….zielig


  Maak melding

 5. Een bejaardenoord voor surineds zou ook geen slecht idee zijn om je oude dag door te brengen in je geboorteland. Dit heeft veel voordelen o.a.: het is goedkoper maar wel dezelfde zorgkwaliteit, warm weer, het brengt werkgelegenheid in Sur, een bejaarde voelt zich prettiger tussen zijn eigen mensen.


  Maak melding

 6. Prik, ik wist nooit dat “jullie” zulke krenten waren. Alleen maar mekkeren over 115 miljoen, omdat je het ergens hebt gelezen. Die 115 miljoen van “jou” komt neer op 13.69 euro gedoneerd per SURNED per maand aan Suriname (115 miljoen/700.000 Surneds/12 maanden). Dus die 13 euro die Prik gemiddeld per maand uitgeeft aan Suriname is bedoelt voor alle Surinamers in Suriname. Wil ik weten hoeveel Prik naar zijn tante in Suriname stuurt, moet ik die 13 euro per maand nog eens een keer delen door 500.000 Surinamers in Suriname. Dan blijkt op eens dat Prik dus niet zo vrijgevig is als hij ons wil doen geloven. Maar in ieder geval bedankt Prik, alle beetjes helpen.


  Maak melding

 7. Alex, Suriname is al 32 jaar ONAFHANKELIJK ga toch nu niet leuteren wiens fout het is behalve van de stomme boeven aan de macht. Kijk een tijd geleden was er een heel capabele directeur aan de AZ de man werd ontslagen om de minister zich bedereigd voelde.


  Maak melding

 8. de waarheid komt soms hard over,maar moet een keertje gezegd worden.ik weet ook dat op dit moment de schurken regeert.suriname kon heel verder zijn in die vijftien jaar dat de regering venetiaan aan de macht is.je zou bijna kunnen zeggen,dat de surinamers een dure les hebben geleerd.maar niks is minder waar,het volk wordt gewoon onderdrukt en geterroriseerd
  de klootzakken zijn bezig suriname terug te voeren naar de tijd van dodo en kanpret.

  op papier staat suriname onafhankelijk,maar in werkelijkheid hebben de hollanders het nog steeds voor het zeggen.als de nederlandse ambassadeur die dikhati heeft op gebracht om een minister als een mopi dagu te behandelen.dan spreekt dit toch boekdelen.zelfs de honden in nederland hebben een beter leven.dan hoe moet ik dan blijven zwijgen voor de waantoestanden dat mij aanspreekt.men mag het weten,ik ben niet te koop voor een portie stamppot.ik voel mij niet schuldig en is ook niemand een antwoordt verschuldigd. Ik zeg de dingen zoals ze zijn.

  en nogmaals men moet niet denken of met die stomme gedachten lopen rond te bazuinen dat de blanken nederland hebben opgebouwd.het zijn de allochtonen dat vandaag de dag niet gewild zijn in nederland.ondank is wereldloon.komt nederland zijn afspraken na tegenover het land suriname,dit wil ik graag weten.doet er niet toe wat voor regering toevallig aan de macht is .afspraken zijn afspraken.en geen chantage middel te gebruiken om suriname klein te houden.


  Maak melding

 9. die mensen die hier beweren dat nederland niets voor suriname heeft gedaan voor de volkgezondheid in suriname zijn leugenaar die niet weten waar ze het over hebben, toen ik in surinaame woonde was het overal goed in de ziekenhuizen niemand vroeg jou eerst om geld voor je geholpen moest worden als voorbeeld de mytylschool die door nederland is gebouwd kinderen die met bussen werden ophaald om naar school tegaan als je nu zie wat er van die school terecht is huil je, we kunnen wel altijd blijven lullen over nederland en over afgedankte spullen wij surinamer maken meer kapot dan wij opbouwen , je heb hier een aantal mensen die volgens mij een trauma hebben altijd maar een andere de schuld geven maar ze vergeten een ding dat die fucking revolutie heel veel in suriname kapot heeft gemaakt en daar hoor je deze mensen het niet over hebben ik erger mij aan deze mensen echtwaar , en nog iets ik kan mij nog herinneren dat de b.o.g kwam spuiten de zogenaamde kalaka skotoe waar zijn die gebleven zeker weer de schuld van nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.