Justitie Suriname op scherp tegen criminaliteit

6

PARAMARIBO, 13 mrt – De justitie is op scherp in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Dit zegt advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday. Zowel nationaal als internationaal worden ontwikkelingen in de gaten gehouden. Op beide fronten is dit hard nodig.

In Suriname wordt nogal geïnvesteerd en niet altijd is dit even goed te volgen voor de autoriteiten. Onder meer de investeringen door Chinese ondernemers zijn een haast geheel gesloten boek. Grote gebouwen verrijzen en massa’s producten worden binnengehaald zonder lokale financiering. “Feit is dat veel onduidelijkheid bestaat bij de monetaire autoriteiten wat betreft de herkomst van investeringen”, zegt Baidjnath Panday.

Toch is overall aardig wat vooruitgang geboekt. Met het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties, Mot, is meer zicht verkregen. Het aantal meldingen uit de financiële wereld is vorig jaar gestegen tot ruim tweeduizend. Dat is zeker twintig procent meer dan in 2006. “Er zijn evenwel dienstverleners die nog maatregelen moeten treffen om hun bijdrage te leveren”, aldus Baidjnath Panday.


6 REACTIES

 1. hele justitietop is corrupt. allemaal futuboi’s van de chinezen die de boel hierzo komen overnemen en de handel verzieken. door de moordende concurrentie zullen we gedegradeerd worden tot 1 stuiver ondernemingen willen we nog enige bestaansrecht hebben.. wacht maar af ik ben geen pessimist.


  Maak melding

 2. binnenkort zullen we alleen maar chinatown lezen,
  geen SurinameTown ,dat hebben we te danken aan die boeven,die zogenaamd hard werken,maar zelf bij de corrupte bende behoren.un sa ta njan brood met chinees.


  Maak melding

 3. sommige mensen hier die beschuldigen deze regering voor van alles en nog is het domheid of geen kennis hebben van realiteit, de chinezen die massaal naar suriname zijn gekomen hebben te danken aan de regering bosje en bouterse en niet te vegeten herrenberg, en over boeven gesproken de grooste boeven zitten bij de ndp en de dnp een voorbeeld hoe hebben deze schruken de staatskast achter gelaten waar is onze goud voorraad gebleven waar is al dat geld van de leningen die nu nog steeds worden afbetaald hoeveel tjoekoe heeft balas needam betaald om die bruggen te bouwen


  Maak melding

 4. rioolrat no 5,je bent zo stom als mijn schoenzool,jij leeft in het verleden,wie verkoopt Suriname voor buitenlanders is dat Bosje en Bouterse???? je bent gewoon een gifkikker zonder hersens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.