Ex-topmannen Air Holland vrijgesproken

1

De voormalige topmannen van Air Holland zijn woensdag door het gerechtshof vrijgesproken. De twee mannen van de failliet verklaarde vliegmaatschappij werden door het OM verdacht van het witwassen van drugsgeld. Het gerechtshof sluit niet uit dat de omstreden inkomsten toch legaal zijn verkregen meldt dagblad De Pers.

Anders dan het gerechtshof legde de rechtbank in Rotterdam het tweetal wel een straf op. In december 2006 werd oud-bestuursvoorzitter van Air Holland, Cees van D., veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar cel wegens het witwassen van drugsgeld. De financiƫle topman van de luchtvaartmaatschappij, Paul G., moest drie jaar zitten. Twee Surinaamse verdachten kregen toen celstraffen tot 28 maanden. Een van hen ging in beroep en werd woensdag ook vrijgesproken.

Volgens KRO Reporter zat Air Holland altijd in geldnood. In 2001 leek de redding nabij in de personen van drie Surinaamse broers uit Rotterdam. Het reddende geld was volgens justitie drugsgeld dat werd witgewassen via Luxemburg. Begin 2004 gaat Air Holland ondanks de narco-miljoenen toch nog failliet en laat een schuld van 33 miljoen achter.


1 REACTIE

  1. zie hier de verschillen met suriname,en dan heb je van de o.m.nederlanders die suriname willen wijsmaken over het wit wassen van drugsgelden.laat de heer s.gilds ook een vrije burger zijn en vervolgt deze ook niet.dit moet een vingerwijs zijn voor vele reizigers om niet steeds op de goedkopere tickets te reizen.de passagiers moeten in de toekomst eisen gaan stellen.om te weten te komen hoe de logboek van het vliegtuig dat de vlucht zal ondernemen,in orde is.steeds blijven vertrouwen op de inspecteurs van de luchtvaartdienst is gewoon blindelings vertrouwen in een stelletje criminelen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.