zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname en VS werken aan rampenbestrijdingsplan

Suriname en VS werken aan rampenbestrijdingsplan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mrt – Geen land is in staat voorbereid genoeg te zijn op een ramp. Dit zei de Amerikaanse ambassadeur Lisa Bobby Schreiber-Hughes bij de opening van de Surinaams-Amerikaanse Health Care Delivery & Disaster Management Conferentie. Zowel Suriname als de VS is al overvallen door menselijke en natuurlijke rampen.

Een goed voorbeeld is de ramp met de Anthony Nesty van de SLM in 1989. dat wordt ook in Paramaribo zo gezien, vandaar de samenwerking met het Zuidelijke Commando van het Amerikaanse leger. De bedoeling is een degelijk bestrijdingsplan op te zetten. “We zien dat we niet alleen getroffen kunnen worden door de natuur, maar ook door menselijk handelen en daar moet je antwoord op hebben”, zei minister Fernald van Defensie.

Zowel de vliegramp als de watersnood van vorig jaar heeft bewezen dat een goede coördinatie onontbeerlijk is. De samenwerking met de Amerikanen is dan ook meer dan welkom. Er kan nooit vroeg genoeg begonnen worden. Enkele jaren geleden is het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding opgezet als eerste stap. Het centrum heeft zijn nut bewezen in de nasleep van de watersnood.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. als de amerikaan bush zijn eigen landgenoot niet kan helpen in de rampgebied waar de zwarten gehuisvest zijn,en de amerikaans bejaard piloot dat niet goed kon zien.heeft men toen opzettelijk aan de slm uitgeleend met het noodlottig gevolgd van 1989 waar 176 passagiers van hun kostbare leven zijn beroofd.laat de amerikaan bush en andere eerst met hun huiswerk beginnen,voordat deze zand in onze ogen begint te strooien.suriname wees alert,want er staan zeker iets op ons te wachten met deze huigelaars.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES