Bouterse geen factor beleid Nieuw Front Suriname

35

PARAMARIBO, 12 mrt – Desi Bouterse is geen factor bij het uitstippelen van de politieke strategie van het Nieuw Front. Dit zegt president en NPS-voorzitter Ronald Venetiaan. Of Bouterse straks veroordeeld wordt of niet, de lijn naar de verkiezingen van 2010 wordt uitgezet aan de hand van reële politieke omstandigheden.

Die zijn er in het Suriname van vandaag meer dan genoeg. Als grootste partner binnen de huidige coalitie is het zaak daar op te focussen. “Dus de mensen die het idee hebben dat het Nieuw Front er naar toe werkt Bouterse koste wat kost in de gevangenis te krijgen, zodat hij geen factor kan zijn bij de verkiezingen, die hebben het niet aan het rechte eind”, zegt Venetiaan tegenover de Ware Tijd.

De rechtszaak tegen de oud-legerleider is een aangelegenheid van de rechtsspraak en niet meer dan dat. “Wij zijn op ons politieke front bezig met het volk duidelijk te maken dat ze positief een goede keuze moeten maken en dus kijken naar de organisaties en personen in het Nieuw Front, die hun bijdrage hebben geleverd de afgelopen jaren”, aldus Venetiaan.


35 REACTIES

 1. NF voelt de hete adem van het volk in de nek.Vandaar dat bepaalde politieke partijen in NF aan het kijken zijn met wie ze voorzichtig kunnen gaan flirten. Succes Somo met je flirtpartij.


  Maak melding

 2. Beste heer Venetiaan,

  Doet u vooral geen moeite om uitleg te geven aan de handelingen van Nieuw-Front Plus straks in 2010. Jullie boot is al zinkende, succes en bedankt voor niets ellendeling!


  Maak melding

 3. Malli je hebt groot gelijk,men begint de hitte aan te voelen ,zijn zij ,die Bouterse graag achterslot en grendel willen ,dus no krin ju fesy da ju lib ju b….

  Wie de schoen past trekken hem aan.


  Maak melding

 4. Wie had het weer over.. Met Wortel en Tak zullen we ze uitroeien, tijdens de verkiezingen. Nieuw Front is weer met zand in de ogen van de Surinaamse bevolking aan het strooien. Laat je niet weer het kaas van je bord af eten door deze regering.


  Maak melding

 5. Malli het is makkelijk om zulke vragen te stellen.Als jij beter bent,waarom stel jij je niet kiesbaar.Dan doe je tenminste iets positief voor Suriname.


  Maak melding

 6. goedzo vene vertel het ze want die boeven staan op de loer om suriname weer jaren achteruit te zetten daar zijn ze goed in en als de rest van de wereld geen zaken willen doen met een regering onderleiding van bouterse kunnen ze bij chaves geld vragen of bij die colombiaanse drugs cartel .


  Maak melding

 7. Ronald,

  Waar zijn al die miljoenen Nf’s die jij en Lach hebben geconfisceerd op JAP Zanderij van Surneds?????? Waar zijn al die miljoenen Nf’s die elektra-aanvragers aan EBS moesten betalen voor huis-aansluiting van elktra-energie ??????

  Die boevenbende van jou en partners komen niet terug, kun je op je buik schrijven. Hoe is het gesteld met Andere Telling van CBvS over die miljoenen wegmoffelen door Sigmund Proeve??????
  Waar zijn die miljoenen U$ van de werknemers van Bruynzeel NV ???????

  Ronald, gho piessie sriebbie yere, jij komt in elk geval niet terug, je bent al te oud voor zulke corruptie’s. Toon nu je ware aard, dat je schaamte gevoelt nu…….

  Vriendelijke groeten,……………….


  Maak melding

 8. Maar Opa Ruro was er geen andere oplossing dan alleen maar naar de rechter stappen….Wie vertrouwe rechter ? ((you sabi))(loyaal aan de regeerders op het moment)…..Daarom Opa Ruro wees een flink stuk eerlijker man.


  Maak melding

 9. het zou verstandig zijn geweest van de heer vene.als deze de mening van de heer bouterse had bekend gemaakt.op de manier van wazigheid kan ik onmogelijk mijn mening geven.op dit soort van politiek voering is de domme massa gediend.vene zijn woorden klopt precies met dat van zijn voorgangers.let op mijn woorden en niet op mijn daden.anders ben je niet een goeie partijgenoot.


  Maak melding

 10. 11-03-2008

  welkom, welkom, welkom. Malli

  Niemand word in het omstreden politiek proces (8dec proces) veroordeeld.

  Of willen wij een repeat a la Kenia in Su (du) of herhaling burgeroorlog in het binnenland van Suriname. Deze burgeroorlog gaat niet alleen in het binnenland gevoerd worden maar door heel Suriname in het bijzonder Paramaribo. Zal ik je iets vertellen du niet Bouterse en gewapende (militaire) aanhang zit op een burgeroorlog te wachten, maar de werkloze boeven dieven en bandieten (zowel het gespuis,boevenbende,dieven en bandieten uit/in het binnenland als het gespuis uit andere delen van het land in het bijzonder de hoofdstad Paramaribo. Vergeten jullie ook niet het gespuis, boeven, dieven en bandieten uit de aangrenzende buurlanden om hun njang te komen maken, want in troebel water valt er veel te (vangen)halen.

  Patriot!

  P.s. Suriname kijk om je heen in de wereld politiek, hoe men heel snel een despute (geschil) oplost. O.a. Venezuela versus Columbia, in Kenia coalitie versus oppositie, het sluiten van vrede c.q. verzoening. Geen langa bere, jo hari jo troesoe, is er een politiek beladen geschil, gewoon de knoop doorhakken (compromis sluiten), water bij de wijn doen. Om bloedvergieten ofwel verder bloedvergieten te verkomen, nodeloos stagneren van de economie/ontwikkeling. Getraumatiseerde onschuldige burgers als slachtoffers uit een burgeroorlog.
  Dan hebben wij het niet eens over de financiën (kapitaalsvernietiging)gehad in een burgeroorlog.

  Oké, Malli tan boen!!!!!!!!

  Patriot!


  Maak melding

 11. 12-03-2008
  Zienswijze en juridische aantekeningen

  Door Doctor BIGI SKRIFI

  Noch door achterdocht, noch door vrees wordt ik gekwelt, want ik ben bereid alle hinderlagen van het lot voor land en volk te ondergaan. Dwazen echter, die alles vrezen en voor alles achterdochtig zijn, leiden een leven in angst.

  Eindenlijk is de politiek tot inkeer gekomen, dat het nationaal belang, het belang van het volk en de nationale trots, belangerijker zijn, dan de onderlinge politieke strijd. De politiek heeft aan den lijve ondervonden, dat onderlinge politieke belangen, de noodzakelijke eendudigheid van gevoel voor de nationale trots voor het nationaal belang voor eenduidig optreden, elkaar niet mogen doorkruisen voor het buitenlands beleid van ons land. Resent voor beeld; dreiging stopzetting ontwikkeling hulp ? mogelijkheid herschrijving rapport buitenlandse werkers, door justitie ect. ect.

  De politiek zal of heeft aan den lijve ondervonden, dat slechte voorbereiding en overmoed tot mislukking zal lijden met betrekking tot het buitenlandsbeleid. Te noemen; ECONOMIE—nadelig en oneveredig verdeling; POLITIEK—–inmenging in nationale aangelegenheden.

  De politiek is er achtergekomen, dat rechtvaardigheid, eerlijkheid en duidelijkheid een sterke democratische basis is om de nationale trots, het landsbelang en het belang van het volk,vooral de sociaalzwakeren te dienen.

  Het onstaan van de politieke maatschappij, hangt af van de bereidwilligheid van de individuen om zich aan-een te sluiten tot een gemeenschap, waar rechtvaardigheid, eerlijkheid en deugdelijk het gezicht bepalen. Kort gezegt, het is onmogelijk om prettig te leven als je onwijs handelt.

  Landgenoten,broeders,zusters en politiek, het is niet voldoende om het idee van de zwaartekracht te weerleggen om niet te verdrinken in het internationale zaken doen en internationale politiek, je kan maar beter in leren zwemmen, door kennis en ervaring.

  Stel je zelf de vraag of je gelukkig ben, met de vroegere zo onevenredige hout, goud, bauxiet overeenkomsten ect.ect. en je ben het niet meer.

  Moeilijkheden zijn dingen waardoor een persoon zichzelf leert kennen. Moeilijkheden zijn dingen waardoor een volk zichzelf leert kennen. Moelijkheden zijn dingen waardoor de politiek zich zelf leert kennen en het belang van nationale trots, het nationaal belang en vooral het belang van het volk naar eer en geweten gaat dienen.

  Hij die alleen zijn kant van de zaak kent, weet er weinig vanaf. Echte vrijheid bestaat uit het najagen ons algemeenbelang en economische vooruitgang, waarbij we er niet toe neigen anderen te beroven van hun vrijheid, of hun streven naar geluk dwarsbomen.

  STOF TOT NADENKEN VOOR THE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, Doctor BIGI SKRIFI


  Maak melding

 12. Ik denk niet dat Vene en Sardjoe de hitte voelen. Ze plassen in hun bed en weten het niet eens. Je weet wel, dat is een van de verschijnselen van ouderdom/dementie.


  Maak melding

 13. de gene die suriname vergelijken met kenia doet suriname te kort als iedereen zicht houd aan de recht spraak kan er niet geburen wat er in kenia is gebeurd dus dat is al een domme vergelijking want uiteindelijk hebben onder druk van het buiteland wel eens met elkaar geworden in kenia,weet wat het probleem als goed kijkt naar de wereld politiek kijkt dan is er geen plaats meer voor mensen als bouterse dat is iets waar wij surinamers rekening mee moeten houden als je wil of niet ik vind het goed dat de regering het volk erop wijs dat de rechter bepaald en niemand meer .als je kies voor de vooruitgang van suriname dan is bouterse de laaste persoon die daar aan de macht moet komen kijk wat nu in zimbabwe gebeurd.


  Maak melding

 14. He he ai eindelijk komen NDP EN DNP weer aan de macht he,wat een opgelucht gevoel.
  Suriname gaat lekker weer naar de kloten,er zullen weer heel wat mensen lopen bedlen op straat want het land gaat dan lekker weer achteruit.
  Wij zullen weer vaker worden lastig gevallen als we op vakantie gaan.
  Het was minder maar als deze rovers weer aan de macht komen oww dan is het gedaan met suriname.


  Maak melding

 15. Haaaaaaaaaaaaaaa wat een groot hart heeft deze Venetiaan.

  NNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEE hij heeft een groot gat in de hand.

  Daarom is Suriname zo arm, hij is al heel lang aan het regeren, deze oer mens.

  HIHIHIHIHIHIHIHIHII.


  Maak melding

 16. sommige mensen hier leven in het verleden en vergeten een ding, dat de wereld vandaag aan de dag een heel ander orde heeft en dat is de realiteit van nu en in deze wereld passen mensen als bouterse niet als het surinaamse volk voor hem kiest wat mag natuurlijk is het buitenland ook vrij om te zeggen dat ze geen zaken willen doen met een regering die onderleiding staat van een massa moordenaar . dat zijn de gevolgen voor deel dat voor hem stem of kiest,en aan de genen die de vergelijking met kenia trekken zeg ik jij doet suriname tekort en de rechtgang in het algemeen want aan anargie en wetteloosheid heb je niets zie maar wat er in de jaren tachtig is gebeurd in suriname , de wereld vandaag heeft geem plaats meer voor brute dictators als bouterse want hij is en blijf een wolf in schaapskleren, kijk maar water in zimbabwe gebeurd daar zet een dictator zijn belang boven die van het volk en land hoe eigenwijs moet je zijn , er is geen plaats voor bouterse in de surinaamse macht centrum .


  Maak melding

 17. Het zou overigens verdomde handig zijn als deze rasechte vier in één Surinamer(Chinees, Marron, Creool en Indiaan) van het toneel zou verdwijnen. Time will tell.


  Maak melding

 18. Tje potie ba sriebie (oom vene)nog nooit zo een uitspraak gedaan.a mang e kinsie ba. a mang e vier a hete adem foe desi daarom dus mensen de koek is op voor n.f. 2010 andere taal in su. desie e laf ding alla da pe.word vervolg. afz. Rico


  Maak melding

 19. Bouterse of niet,

  Uit ervaring weet ik dat (90%)Surinamers heel dom zijn.

  Deze uitspraak doe ik niet zomaar, er zijn een aantal redenen voor.

  Om over Venitiaan en zijn regering wil ik de oerdomme Surinamers de volgende feiten voorhouden en hen vragen antwoord hierop te geven of te zoeken.

  De rust en stabiliteit die nu in Suriname heerst hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/wijdenbosch?

  Ik weet ook dat nog veel moet worden verbeterd in Suriname, maar de salarissen worden iedere maand uitbetaald hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch?

  De pensioenen hoe klein ook worden regelmatig uitbetaald, hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch.

  Alle supermarkten en andere zaken hebben een overvloed aan allerlei producten, bepaalde producten zijn duur, maar hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch?

  Bepaalde postbedrijven)handelaren die allerlei spullen van etensmidellen tot toiletpapier aan toe tegen betaling uit Nederland overbrachten zijn nu bijna failliet omdat nu in Suriname alles te krijgen is, hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch?

  SLM vliegt nu regelmatig naar haar bestemmingen zonder dat er onderbreking is van weken,het is nooit voorgekomen dat Venitiaan het vliegtuig opeist om ergens heen te gaan en de verzamelde reizigers op Zanderij gedwongen huiswaarts moesten terugkeren, hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch.

  SLM maakt nu winst maar ook bij het bananenbedrijf gaat het goed, investeerders dienen zich aan hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch?

  De ziekenhuizen beginnen nu redelijk goed te werken, weinig stroom uitval meer honderden mensen hebben nu werk in de toeristensector hoe was dat ten tijde vab Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch.

  De rechtsgang is opgang gekomen er is een Openbaar Ministerie en de Rechterlijke Macht staat er hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch?

  Surinamers sparen weer, vorig was er zelfs meer dan 400 miljoen US dollar gespaard hoe was dat ten tijde van Bouterse of Bouterse/Wijdenbosch?

  Wat ik hier wil zeggen is dat als iemand zoals Venitiaan (regering) goede dingen in s’
  landsbelang gedaan heeft moet hij wel de credits voor krijgen en niet alleen maar negatief over s’mands praten.

  Venitiaan zal ook gaan op gegeven moment maar ik denk niet en geloof ook niet dan hij dingen wil doen ten koste van het leven van zijn landgenoten.
  Venitiaan heeft geen bloed aan zijn handen hij kan zonder enige diplomatiek probleem overal heenreizen.

  Ik pleit ook nu voor de 2e keer dat verandering op politiek niveau begint met veranderingen in de belangrijkste partijen in Suriname.
  Deze partijen moeten hun statuten zo veranderen dat de leider maximaal twee termijnen van 5 jaar aan de macht blijften daarna nooit meer.

  Het gevolg hiervan moet zijn dat ook de Surinaamse grondwet zo veranderd moet worden dat de President maar slechts twee termijnen van 5 jaar aaneengesloten President mag zijn en daarna nooit meer President mag worden.

  Ook als iemand na 5 jaar presidentschap en niet wordt herkozen mag hij/zij nooit meer President worden.
  Verder mag iemand met een strafblad geen President worden.
  Deze wijzigingen in partij statuten en grondwet zullen de ontwikkeling in Suriname een meer positieve uitstraling geven.

  Feit is de ontwikkeling van Suriname is op rails gezet door Venitiaan en zijn regering, waarvoor wij trots moeten zijn.


  Maak melding

 20. het zou de surinaamse bevolking een slordige miljard euro beter doen als deze visieloze, waardeloze, daadkrachtarme domme hakunamatata president voorgoed van het politieke toneel verdween.


  Maak melding

 21. @afro ik heb een vraag aan jou hoe komt het dat sommige zwarte mensen positief zijn over de meest slechte tijden in surinam dan over de goede tijden waarom ik dat vraag ik omdat wat jij in jou posting schrijf waar is maar toch lees ik dat er surinamer zijn die verlangen naar een man die in mijn levens jaren de meest slechte tijd wat ik ooit heb gekend in suriname dat begrijp ik echt niet en zonder enige schande lees ik hier dat deze moordenaar suriname vooruit gaat brengen hoe dom moet je zijn omdat te denken wie het weet mag mij het zeggen .


  Maak melding

 22. Afro,ga zowelDu met z,n geem inplaats van geen

  in een kumakoisi wroeten,het gaat goed in ziekenhuizen,als je euro,s op tafel smijt dan gaat het goed ja,den senioren die geen kinderen in het buitenland hebben e didon
  nanga soso GO,want ze kunnen geen luiers kopen,laat het je duidelijk zijn,heb je geen lakens lig je blood op een matras,je bent inderdaad een afro ,cremekop.mensen met een
  lanty kaarta, porty dagu betre moro den,vene aan de macht,alle deuren waggewijd open daarom vreet hij sch…van Holland.crimminaliteit in top,tijdens Bouterse\Bosje moest men durven. Afro jij zowel Du, eet twee letters.jij moet trots zijn op die slappe dementeling ikke niet tan weer ju owru shu.


  Maak melding

 23. de geschiedenis van suriname is zo eenvoudig om eventjes door te nemen.voordat men anderen gaan beschuldigen.wij zijn bezig door haat of jaloezie te handelen.esi esi waka ne mik bun pikien.de voorbarigheid en eenvoudigheid om anderen te beschuldigen,zal vroeg of laat aan het licht komen.wie gezondigd heeft zal zeker zijn straf krijgen.zo makkelijk en eenvoudig is dit.wees gerust alles komt een keertje terecht.a no so dan


  Maak melding

 24. Goh deze debiel venetiaan doet uitspraken alsof de gruweldaden begaaan door bouterse hem niet deert. Hij probeert politiek en recht te scheiden deze. Dit is afrikaanse politiek bedrijven.


  Maak melding

 25. Goh deze debiel venetiaan doet uitspraken alsof de gruweldaden begaaan door bouterse hem niet deert. Hij probeert politiek en recht te scheiden deze. Dit is afrikaanse politiek bedrijven.

  Kibaki

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Kikebu:::::kan jij niet begrijpen dat Opa Ruro. zichzelve schaakmat heeft gezet door de vele schurken bij hen in de club (Front)

  Ga eerst zaken goed begrijpen en kom daarna terug.(Kikeboe)

  Verder ga goed kijken…..dit omdat vele fronters op dit moment helaas de kop in het zand steken als een uilskuiken struisvogel.

  Maar helaas zie ik het nog gebeuren dat de kont straks vol gaat zitten met hagel en een hoop kruiddampen.


  Maak melding

 26. Alsm die tegencoup van 11- en 12 maart 1982 succesvol was verlopen, zouden sommige volksstammen anders kraaien.
  shweef teki taki na wang, tang hanga is twee.


  Maak melding

 27. Ohhh de zwarte sinterklaas is aan de praat., maar ja.,na een paar miljoenen kado te hebben gegeven aan “zijn” arme caricom.,verkondig hij nu over halve waarheden en hele leugens.Had hij het eerder niet gezegd dat de NDP met wortel en tak moet worden vernietig?. O ja, hij is een oude sint die snel vergeet., ook dat gedrag van zijn maatje” “brunswijk is hij vergeten een standpunt in te nemen, mischien dat een van zijn “pieten” hem straks een reminder geeft.Van zulke politici moet je het niet hebben. Ze kijken je strak in de ogen en liegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.