dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAquacultuur Suriname mag weer exporteren naar EU

Aquacultuur Suriname mag weer exporteren naar EU

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mrt – Suriname mag weer producten uit de aquacultuur exporteren naar de Europese Unie. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Vanaf 1 maart mag weer vrij worden geëxporteerd. Suriname heeft aan de voorwaarden voldaan.

Onder meer is met voortvarendheid gewerkt aan de oprichting en operationalisering van het Viskeuringsinstituut. Het ontbreken van een dergelijk orgaan leidde een jaar terug tot een verbod op het Surinaamse product. Ook aan andere voorwaarden is hard gewerkt. “Om te komen tot een nationaal residu monitoringsplan heeft het VKI samengewerkt met verschillende belanghebbenden en EU-deskundigen”, meldt LVV.

Het plan is intussen goedgekeurd door Brussel. Tot het verbod was besloten na een inspectie door een EU-team. Controle op de kwaliteit van aquacultuurproducten bleek zeer gebrekkig. Ondernemers in de sector zeggen zware verliezen te hebben geleden door het verbod. De EU vormt de grootste afzetmarkt. Alternatieven waren moeilijk te vinden of niet makkelijk toegankelijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Ai , dang wo nyang warang visie baka. Bravo o nyang. Zijn de mensen die lui zijn om goed hout te gaan zoeken en te gebruiken hebben het verpest. Die mensen gebruiken alle soorten hout, om de vissen te BB. Ik zie met mijn eigen ogen hoe ze afval hout van de zagerijen gingen halen. Ding witman no dong.


  Maak melding
 2. Geen buitenlandsvoer meer importeren!
  In buitenlandsvoer zitten verboden stoffen.
  In Nederland kleuren ze zalmvis met rode verf kleurstof. Als Suriname dat deed was het een grote ramp.


  Maak melding
 3. visvoer kan zelf in suriname gemaakt worden; zemel mengen met vismeel dat gemaakt is van zoetwater krobia,s en andere eenvoudige vissen, vissen lusten voer alleen als er een vis luchje aan zit; voor ervaringen en adviezen is kennis aanwezig bij comfish >> de heer a van alen, kan andere surinaamse viskwekers de juiste weg wijzen…succes…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES