Suriname stopt miljoenen in regionaal hulpfonds

5

PARAMARIBO, 11 mrt – Suriname zal ruim vier miljoen dollar beschikbaar stellen voor het ontwikkelingsfonds van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Het fonds dat ruim tweehonderd miljoen dollar bijeen moet brengen, is vooral bestemd voor de minst ontwikkelde lidlanden. Suriname wordt daar niet onder gerekend.

Volgens de Caricom zitten landen als Suriname en Guyana in de middenmoot. Dus mag voorlopig geen beroep worden gedaan op de ontwikkelingspot. Guyana hoeft merkwaardig genoeg minder bij te dragen. Volgens Venetiaan wordt ook gelet op “andere factoren.” De grootste inbreng, ruim dertig miljoen dollar, komt van Trinidad & Tobago. Het fonds wordt mogelijk nog dit jaar actief.

Een ander idee voor regionale eenwording lijkt voorlopig te hoog gegrepen. Er komt geen koepelregering volgens naar het model van de Europese Commissie. Over de invulling van posten bestaat nog te veel meningsverschil. “Zo zou er een minister-president of president komen met ministers”, zegt Venetiaan. Het plan gaat voorlopig in de ijskast.


5 REACTIES

 1. en al dat geld gaat naar die luie djoekas die venetiaan maar al te graag mag.

  Maar de hardwerkende hindoestanen in Laarwijk.. die hebben niet eens stroom! terwijl dit toch echt een stuk dichter bij paramaribo is .


  Maak melding

 2. Ben het eens met Jay,

  Die djuka’s in het binnenland krijgen GRATIS benzine en electra.
  Dit raciale beleid van venetiaan is heel erg evident.
  Was een aziaat met dit soort donaties staan de negroide bevolking gelijk op haar achterste poten kijk zie je ze helpen hun eigen soort.
  Surland naar de knoppen voor de werknemers was er geen sociaalplan.
  Als men in het binnenland natte voeten wordt er een actie op touw gezet en een gironummer geopend zodat de parasieten voedsel en kleding krijgen en daarna weer hetzelfde ritueel feesten en nog eens feesten en beesten. Sml failliet, marienburg failliet, bruynzeel halve kracht dit alles hebben we te danken aan de zittende magistratuur nps.


  Maak melding

 3. terwijl de americanen bezig zijn ons land te helpen met sociaaldoelen te herstellen,smijt venetiaan met miljoenen dollars in regionaal hulpfonds.wanneer zullen wij eigenlijk wakker worden.om de dingen helder te kunnen zien en beoordelen.of worden wij verkeerd voorgelicht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.