zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositiepartij kiest voor Venezuela

Surinaamse oppositiepartij kiest voor Venezuela

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mrt – De Nationale Democratische Partij, NDP, van ex-legerleider Bouterse kiest de zijde van Venezuela in het conflict met Colombia. Dit zegt Kenneth Moenne, leider van de NDP-fractieleider in het parlement. Anders dan de regering gelooft de partij dat een standpunt gepast is. Het gaat om staatkundige principes.

Colombia zou zich schuldig hebben gemaakt aan schending van Venezuela’s soevereiniteit. Erger nog, de geopolitieke bedoelingen van de Verenigde Staten zijn een bedreiging voor de regionale stabiliteit. “Het gaat uiteindelijk om olie”, zegt Moenne tegenover Dagblad Suriname. Washington zou het gemunt hebben op de gigantische olievoorraden in Venezuela.

Er wordt dan ook danig gestookt. Op het geschikte zal de VS interveniëren in het Zuid-Amerikaanse land om de bevoorrading van de eigen economie veilig te stellen. De NDP is absoluut geen voorstander van het schenden van de soevereiniteit onder welke voorwaarde dan ook. Vicepresident Ramdien Sardjoe heeft eerder gezegd dat Suriname het conflict ziet als een bilaterale aangelegenheid.

opening
Fernandes Express
BODO Party

29 REACTIES
 1. deze hele bericht klopt niet of moenne klets uit zijn nek zoals altijd, de schending van soevereiniteit heeft in ecuador plaats gevond daar zijn de fark leden omgebracht en niet in venezuela zover ik weet, ik geef colombia gelijk ook .


  Maak melding
 2. weet Moenne wel waarover hij praat ?
  Colombia is helemaal niet in venezuela geweest. Het col. leger heeft de tweede man van de farc in ecuador geelimineerd en Chavez is zich ermee gaan bemoeien door bedreigingen te uiten en troepen aan de grens met Colombia te sturen.


  Maak melding
 3. Equador heeft gelijk. Colombia heeft de sovereiniteit van Equador geschonden. En Chevez heeft aan de kant van Equador gekozen, omdat Colombia met de VS samenwerkt. Ook omdat Colombia ( leest VS ) Chavez dwarsboomt in zijn doen en laten )Cuba, Venezuela, Equador en Bazilie zijn links georienteerde landen, en dat zijn doornen in de ogen van de VS. Ach ja, Suriname geldt als natie, maar niet als militaire macht.De ca. 750 militairen van Suriname maar en met 2de wereld oorlogse karabijnen. De geopolitiek van de VS en de olie politiek, maakt de VS zeer gehaat op deze wereld. NDP heeft gelijk.


  Maak melding
 4. weer wordt getoond hoe DOM de ndpers zijn: colombia is niet eens in de buurt van venezuela geweest maar in ecuador!! mr chavez voelde de hitte in zn nek al dus moest hij weer zijn boeka opentrekken ( op de laptops van farc staat dat hij 300 miljoen heeft gedoneerd aan hun) het was puur een afleidingsmanoevre, Die totaal niet gewerkt heeft en definitief het einde van chavez zal inluiden want 90% van alle venezuelanen is tegen een oorlog met colombia, 80% vond de reactie van chavez onzin (artikel op economist, bbc)
  en minder dan 50% steunt chavez nog…… De ondergang van chavez zal nog mooier zijn dan dat van bouterse en de ndp


  Maak melding
 5. Colombia heeft het gelijk aan zijn zijde, terroristen die de bevolking terroriseren, uitbuiten, verkrachten en ontvoeren moet je tot op de plee achtervolgen en de strot doorsnijden.

  Deze mensen praten alleen de taal van geweld.
  Zie de bloedige burgeroorlog te Angola, die dankzij UNITA tot in het krankzinnige werd doorgezet ondanks het vredesakkoord in de jaren ’90, totdat hun machtwelluste bloeddorstige leider, Jonas Savimbi werd doodgeschoten na een precieze gerichte operatie, direct een einde van de burgeroorlog.

  Dus het doelwit moet zijn Pedro Antonio Marín beter bekend onder zijn strijdnaam Manuel Marulanda Vélez, bijgenaamd de “Tirofijo”, de leider en oprichter van het FARC.


  Maak melding
 6. Als de NDP soevereiniteit zo hoog in het vaandel heeft staand dan zal ze zich keihard moeten inzeten om de bevrijding van Zuidwest-Suriname te krachtigen want dit stukje Suriname wordt anno 2008 nog altijd illegaal bezet door buurland Guyana, tevens claimt dit zelfde buurland eveneens illegaal een flink stuk Surinaamse maritieme zone.


  Maak melding
 7. Colombia achtervolgt rebellen tot in Ecuador. Vindt een laptop waaruit blijkt dat Chavez 300 milj USD aan de FARC gaf. FARC rebellen doden de 2-de man en geven zijn hand als bewijs aan de militairen van Colombia. FARC houd nog steeds 750 mensen gevngen. FARC verdiend miljoenen aan kidnappen en coke. Chavez heeft een overeenkomst met de FARC dat ze in het grensgebied met Colombia mogen verblijven en gebruiken het als uitvalsbasis naar Colombia. De lokale bewoners klagen steen een been over repressie misdaden etc door de FARC. Venezuela overschreid de grens van Colombia.

  En wat zegt Moenne? 😉
  Wat zou die gebruikt hebben? ;-0 😉


  Maak melding
 8. Dit soort problemen staat Su. ook te wachten vraag maar kijk maar…..Frankrijk.

  Daarom Su. met Front aan kop blijven jullie maar dom doen hoor….Door domheid van Front zijn de Suri’s straks het hele land kwijt.

  Tan du don liki …dombo-du.


  Maak melding
 9. Het is weer vrij duidelijk dat de leden van de NDP of high zijn of gewoon zoals gebruikelijk niet weten waar ze over praten. Maar natuurlijk in suriname weten ze alles beter dan iedereen in de wereld. Vandaar dat het zo’n paradijs is.


  Maak melding
 10. Dit standpunt valt eenvoudig te verklaren uit eigen belang. Als Bouterse veroordeeld wordt voor de decembermoorden zal hij zich mogelijk verschansen in het binnenland of hij zal in het buitenland. In beide gevallen heeft hij de steun van een links-revolutionaire vriend in Zuid Amerika hard nodig. Maurice Bishop is er niet meer, maar de machtige Hugo Chavez voldoet natuurlijk uitstekend aan dit “vriendenprofiel” van Bouterse.

  M.a.w. Bouterse spreekt hier via de mond van Moenne en de slappeling laat zich daarvoor maar al te graag misbruiken.


  Maak melding
 11. 11-03-2008

  Bouterse, Chaves, Castro, Morales, Lula da Silva, Ortega,etc. lopen niet aan de leiband van de USA ofwel het westen.

  Uribe moet uitkijken dat Amerika geen invasie pleegt in Columbia als hij zijn eigen weg wil gaan en hem linkt aan de handel in cocaïne.

  Zie: Noriega, ooit handlanger van de USA (CIA, hij wilde zijn eigen weg gaan met betrekking tot het Suezkanaal, de Amerikanen hebben een invasie gepleegd in Panama en Noriega gearresteerd voor drugshandel.

  Zie: Saddam hoessein , Taliban, Osama bin Laden voorheen alle maal vriendjes van de USA, wat is vandaag van ze terecht gekomen.

  Bouterse, Chaves, Castro, Morales, Lula da Silva, Ortega,de leiders van het volk. Volksleiders no1

  Dat Colombia zich schuldig zou hebben gemaakt aan schending van Venezuela’s soevereiniteit. Dit zegt Kenneth Moenne, leider van de NDP- fractieleider in het parlement.

  Dat Venezuela’s soevereiniteit wordt aangegeven in plaats dat van Equador dat geschonden is door Colombia kan pure vergissing c.q., druk fout van de pers zijn.
  Er zijn belangrijkere dingen in de wereld waar jullie je druk om moeten ofwel kunnen maken

  Wij allemaal in de wereld hebben via de media het nieuws gevolgd dat Colombia de soevereiniteit van Equador heeft geschonden door middel van een militair invasie. DUSSS!!!

  De NDP(voorzitter/ parlementariër Bouterse) is niet bang zijn nek uit steken voor zijn vrienden (een bevriende natie)

  Patriot!


  Maak melding
 12. NDP heef gelijk om een stand punt in te nemen venezuela is een rijk land rijk aan bodem schaten
  de Amerikanen willen het zeker inlijven maar jammer voor ze chavez is een leider die niet met zich laat sollen olie is macht du john suriboy19 oeng kang go dong sribie met jullie
  stomme geschrijf wat willen jullie dan alles is voor jullie negatief laat jullie die hersens schim eens een keer nakijken
  soso lobie


  Maak melding
 13. wat mij bevreemd is dat de mensen die de grooste mond hebben als het over de ndp en bouterse gaat die hoor je niet zelf de gene die grooste woord hier hebben zijn stil .in het verleden hebben deze zelfde mensen hun steun gegeven aan bischop .


  Maak melding
 14. ndp kiest voor venezuela mooi verhaal echtwaar dit bericht laat zien hoe dom en achterlijk ze zijn bij de ndp als je de kant van de veroorzaker kiest dan zeg dat genoeg over deze stelletje landveraders van de ndp venezuela denk dat hun groot en machtig is maar het is zelfmoord wat chaves wou doen en van wie krijgen steun moenne het zijn deze zelfde mensen die een greep naar de politieke macht van suriname willen doe ik hoop het niet echt niet .


  Maak melding
 15. Goed gezien Nationals en ook de illegale Brazilianen die het goud onder hun neus vandaan stelen terwijl de prijs van goud juist nu maar blijft stijgen door de zakke doller. Doe eerst daar wat aan domme sukkels!


  Maak melding
 16. nederland zwijg in alle talen,al de landen in zuid en midden america hebben hun stem laten horen.behalve de kolonisator van de ned.antillen in het bijzonder curacao.de raffinaderij zal zeker gevaar oplopen als deze probeer partij te kiezen.venezuela is van onschatbare waarde voor nederland en de antillen.de geschiedenis zal zich herhalen en is een question of time
  sardjoe zegt dat dit een tweedelig aangelegenheid is,en was zijn handen in onschuld.ook dit zou men op verschillende manieren kunnen interpelleren.


  Maak melding
 17. ik had niet anders verwacht dat de pro ndp aanhang de zelfde onzin reaktie zou geven als hun leider. nog een opmerkingen bouterse kiest altijd voor de verkeerde vrienden uiteindelijk staat hij er alleen voor , hoe kan jou als normaal denkend mensen met een beetje schoolling de kant van venezeula kiesen wie de kant van terroristen kiest is dom en dat is de ndp en zijn aanhang ook ,


  Maak melding
 18. ik zou eerst het bericht opzoeken op de site van de ware tijd of van een andere krant op google, dan zouden jullie versteld staan hoe de meeste berichten hier op deze site worden verkracht ,het wordt hier gewoon in een ander context neergezet,rede onrust zaaien , en de meeste trappen er ook in , ik heb het in het verleden ook gedaan , maar vanaf dat ik heb ontdekt wat er hier gaande is , ga ik eerst de berichten van deze site onderzoeken eindstand , ik laat mij niet meer gebruiken, DE WETENDE WEET HET AL, ik wens een ieder succes die wil reageren op deze site , stelletjes onrust stokers


  Maak melding
 19. DOMBO-DU,jij bbent bevreesd voor zo een leider als Chavez.Maar hoe kom je er bij dat Venezuela terroristisch is?Jij rund.Chavez ,is door eerlijke verkiezingen aan de macht gekomen en niet zoals Bush dat graag zou hebben gewild,jij naprater jij gelooft ook alles en dan ook alles wat die wittemang zegt.Inderdaad ga GOOGLEN zoals Dame aangeeft,want je weet nergens iets van ,maar wil zo graag je dommigheid hier komen profileren.

  Chavez gaat tenminste voor zijn volk,lees en kijk tv wat die goede man allemaal voor het gewone volk doet,dit tot grote ergenis van de kapitalisten.

  Goed zo NDP, jullie zijn tenminste eerlijk en kiezen openlijk partij voor Equador en Venezuela in tegenstelling tot die slaven(Vene en consorten),die zo bang zijn voor de duivel USA.


  Maak melding
 20. mensen met een beetje schoolling,de kant voor terrorist kiest is dom.

  Du.

  jij bent de groostste dommie die ik meemaak,
  schoolling in plaats van scholing,je liegt niet dat jij de grote terrorist bent,stoker
  platvis


  Maak melding
 21. eens met dame,dit is eigenlijk het traditie in nederland.alles wordt eerst gekauwd en dan publiceren.de media hebben niet de vrije ruimte om te zeggen of schrijven wat zei willen.anders zit deze echt in de puree.de schadeloosstelling is gewoon te barbars.maar zal toch het spelletje mee moeten spelen.de berichtgeving in nederland missen soms de echte surinaamse kracht.de taal gebruikt is anders,daarom lijkt het net of men dit verdraait.maar komt bijna op hetzelfde neer.bij mij is de kern belangrijk en niet de omlijsting.


  Maak melding
 22. @toet & @Alex
  Dam heeft groot gelijk. eerst eens goed kijken wat waar is. Dan blijkt pas echt wat voor een sukkel Moenne en die NDP-ers zijn.
  Bv het gedrag van Chavez. Zijn jullie vergeten dat Chavez een paar jaar terug vondt dat Curacao bij Ven ingelijft moest worden. Hebben jullie niet gelezen dat Chavez de FARC een vrijbrif heeft gegeven om vanuit Venezuela het buurland Colombia binnen te vallen. de studenten protsten in Ven hebben jullie die gevolgd?
  Sukkels omdat de man zichzelf een links etiket heeft opgeplakt zijn jullie te dom om te zien dat het gewoon een facistoide dictators is. Net als DDB uitsluitend uit op eigenbelang en zelf verrijking.


  Maak melding
 23. Neus,

  Je hebt de klokken horen luiden maar je weet echt niet waar de klepel hangt.
  Dat van Curacao is een verhaal die door de VS in de wereld is gebracht,Min.Middelkoop heeft gelijk zijn excuus aangeboden aan Venezuela,na eigen Ned.onderzoeken.
  De protesten van de de studenten,betrof een kapitalistischeprotest,het waren alleen maar rijkelui`s kinderen.
  Hoe kom je er bij dat de FARC,vanuit Venezuela opereren?Dat verzin je ter plekke.Maar heb je niet gehoord of gelezen dat Colombia zijn ruzie met Venezuela en Equador heeft bijgelegd.
  Als dat wat jij beweert waar zou zijn denk je echt dat Colombia daar niet over zou vallen.
  Chavez heeft zichzelf geen linksetiket opgeplakt,Chavez komt op voor zijn volk die jarenlang zijn onderdrukt door de kapitalsten,zo ook Morales.
  De olieinkomsten heeft Chavez genationaliseerd zodat de Venezuelaanse bevolking er zelfs beter van worden,weg met die hebzuchtige Amerikanen en andere profiteurs.
  Ik HOOP en BID,dat er ooit ook zo een dynamische LEIDER in Suriname zal opstaan.

  Dus Neus,ga beter NEUZEN,voordat je koeterwals komt verkondigen of ga googlen naar Venezuela,Colombia,FARC enz.enz.


  Maak melding
 24. DOM OF MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX

  Quote ADEK: Geen volk kan tot volle wasdom komen dat erfelijk belast is met een mindewaardigheids gevoel. Lees “Complex”

  Wie tegenwoordig niet weet wat er speelt in de wereld zal voor altijd leven in een minderwaardige of afhankelijke situatie.

  Nu het continent van mijn voorouders “AFRIKA” uit de klauwen van de nep Joden en oorlogzuchtige westerlingen (Europeanen) dreigt te geraken, hebben ze ZuidAmerika in hun vizier.

  Nu is olie nog de reden van de huidige oorlogen.
  Maar vergeet niet dat Suriname een groot gevaar loopt aangezien de volgende wereldoorlogen om zuiver drinkwater zullen plaatsvinden, en dat Suriname en Guyana de enige landen in ZuidAmerika zijn die over zuiver bronwater beschikken. Suriname bezit ongeveer 0,05% van de totale 2% die er op de wereld voorkomt.

  Ik weet dat surinamers van feesten, eten en slapen houden maar ik geloof niet dat zij zoooo dom zijn als de meeste die er op dit forum reageren.

  Ja het ‘Surinaams samenraapsel van bevolkingsgroepen’ worstelt nog steeds met het koloniaal minderwaardigheidscomplex. En zou nog graag weer op de plantages voor de meester voor niets wil werken.

  Maar ik weiger te geloven dat de meeste van de zogenaamde Surinamers die op dit forum hun ei proberen te slijten, behoren tot het intellect van Suriname.

  Ik heb een vrij hoge pet op van het gemiddelde IQ van Surinamers, en daarom denk ik dat deze site een misselijk complot is tegen het Surinaams volk

  Abednego


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES