Dag van zuinig energieverbruik Suriname succes

0

PARAMARIBO, 10 mrt – De noodgedwongen eendaagse bezuiniging op energieverbruik is een succes geweest. Dit meldt energiebedrijf EBS. Het plan B, twee uur durende blackouts in buurten, hoefde niet uitgevoerd te worden. De gemeenschap heeft zich van zijn beste zijde doen kennen.

De drastisch afgenomen energielevering was voldoende. “Het verbruik was zodanig laag dat in geen enkele buurt de toevoer werd stopgezet”, zegt EBS-topman Gerard Lau tegenover de Ware Tijd. De oproep om zware energietrekkers als strijkijzers en wasmachines links te laten liggen, heeft dus effect gesorteerd. Ook bedrijven hebben veel minder getrokken dan normaal.

Vanuit Paranam kon gedurende ongeveer twaalf uren geen energie worden aangeleverd. Het netwerk moest nodig gerepareerd worden voor schade aan de eerste mast bij de stuwdam te Afobakka. EBS heeft als opvang de eigen centrale in Paramaribo op volle toeren laten draaien. Volgens Lau was alleen vroeg ’s morgens een groter verbruik waar te nemen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.