Accreditatie voor Hogeschool INHOLLAND in Suriname

8

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft op 6 maart 2008 de vier economische opleidingen van Hogeschool INHOLLAND in Suriname geaccrediteerd. De NVAO accrediteert hiermee voor het eerst hbo-opleidingen in het buitenland. Hogeschool INHOLLAND ontvangt nu de licenties om haar opleidingen in Suriname te continueren.

Hogeschool INHOLLAND is in 2001 gestart met het aanbieden van hbo-opleidingen in Suriname. Ruim vierhonderd studenten volgen momenteel in Paramaribo een deeltijdopleiding Accountancy, Bedrijfseconomie, Management, Economie & Recht of Personeel & Arbeid. In december 2007 hebben 29 studenten hun einddiploma en 69 studenten hun propedeuse in ontvangst genomen. De Surinaamse studenten ontvangen een Nederlands diploma. Dit vergemakkelijkt het doorstromen naar bijvoorbeeld een universitaire studie in Nederland of in andere landen.

Hogeschool INHOLLAND Suriname werkt nauw samen met de overheid en bedrijven in Suriname. Zij leveren studenten en (gast)docenten en zorgen voor stage- en afstudeeropdrachten. Ook worden overheid en bedrijfsleven bij de ontwikkeling van het onderwijs betrokken; zij participeren onder andere in de beroepenveldcommissie, die zorgt voor aansluiting van de opleidingen bij de behoeften van de werkgevers.

Alle Nederlandse universitaire en hbo-opleidingen worden iedere zes jaar geaccrediteerd. De NVAO beoordeelt de kwaliteit van de opleiding en toetst de opleiding aan de gestelde eisen. Een negatieve beoordeling kan in het uiterste geval betekenen dat de opleiding wordt beëindigd.


8 REACTIES

 1. En nog durven mensen te beweren dat het Surinaams onderwijs toonaangevend is en door dit soort instituties niet wordt uitgehold.

  Als het zo door gaat zullen in de toekomst alle onderwijsniveaus buitenlands zijn.


  Maak melding

 2. Tijd voor de volgende stap, misschien een hogeschool INHOLLAND in elke districts hoofdstad opzetten, zou de allesoverheersende positie van Paramaribo ten goede komen.


  Maak melding

 3. Wat ier erop tegen een HBO opleiding in eigen land te kunnen volgen?
  Niet iedereen is in de gelegenheid zich in het buitenland verder te bekwamen.

  Een dergelijke opleiding in iedere districts hoofstad lijkt mij geen reële optie (zou niettemin mooi zijn als dat kon);daarvoor is het land te klein.
  In ieder geval hebben ook mensen uit de districten de mogelijkheid een hogere opleiding te genieten.
  Talent is immers niet alleen in de hoofdstad aanwezig.


  Maak melding

 4. Hoop dat binnen kort zo een studie opgezet wordt in de districten.vb. NICKERIE waar een IMEAO BEGONNEN IS enkele jaren terug.Dan zou dat heel goed zijn voor de studenten aldaar.


  Maak melding

 5. Er zullen alleen kinderen op zitten van rijke ouders. Want volgens mij is het niet goedkoop zo’n opleiding en suriname kent geen sudiefinanciering.


  Maak melding

 6. Goed in mijn ogen want visum aanvragen kost ook geld en als je wordt afgewezen joe las na money datti en komt ons SURI.S ten goede want sommige die in het buitenland gaan studeren gaan de verleiding aan en grenzen verleggen zo zijn bij hun ouders isabitogg!! dan wordt je geconroleerd waardoor je Zeker Succes haald

  SOSOLOBIE!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.