Parlementariërs in Suriname vingen te weinig

8

PARAMARIBO, 8 mrt – Parlementariërs zijn voor tonnen benadeeld bij de uitbetaling van hun maandelijkse vergoeding. Dit meldt de Ware Tijd. Vanaf 2005 is geen brandstofcompensatie toegekend, wat wettelijk wel is voorgeschreven. Frappant genoeg heeft geen van de geachte een en vijftig dames en heren het eerder geweten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, Biza, heeft vastgesteld dat de gezamenlijk ruim een half miljoen Surinaamse dollars (ongeveer honderd en vijftig duizend euro) is misgelopen. Verzuimd is namelijk de in oktober 2005 toegekende brandstofcompensatie van ruim tweehonderd Surinaamse dollar (ongeveer vijftig euro) voor een bepaalde groep topambtenaren, door te voeren in de parlementaire vergoeding.

Wettelijk is de vergoeding gekoppeld aan het loon van deze ambtenarengroep. “We gaan dit moeten corrigeren, want de brandstofcompensatie is onderdeel van de bezoldiging”, zegt minister Maurits Hassankhan. Hij moet het parlement nog formeel op de hoogte stellen. “Jammer dat niet de leden zelf iets hebben kunnen ontdekken”, zegt coalitieparlementariër Mahinder Rathipal.


8 REACTIES

 1. Wat raar,dus al woont zo een parlementarier,5 min,van het parlementsgebouw beurt hij €50 ????Sang, bijna overal ter wereld wordt gerekend per km.
  Sari torie ,dit is weer een bewijs hoe met gemeensschapsgeld wordt omgegaan.


  Maak melding

 2. Dus daarom is Manhinder Rathipaal en Manhinder Joghi aan het opnieuw-verkavelen geslagen van reeds vergeven domeingronden van arme landbouwboeren en weduwen.

  Stelletjuh schofterige boeven bij elkaar. Het Volk uitzuigen en zelf verheerlijkt Leven van het Staatsgeld vergaard door Volksbelastingen.

  Opnieuw 1 onbeschaamde onbschofte leegprikkerij van de ambtenaren op de staatskassa. Schaamteloos en schandeloos.

  Schoft Hassankhan, je bent mini ster en je gaat de zaak corrigeren, ondanks dat die malafide ambtenaren het niet gemist hebben, je bent 1 zuivere volwassen uilskuiken die ook nog onverdiend teert op de Staatskas.

  Komt die Andere Telling niet met 1 ander verhaal??? Dit geld kan betaald worden voor de aflossing-buitenlandse schuld. Stelletje oerlewappers bij elkaar.

  Vriendelijke groeten,……


  Maak melding

 3. Wat een arme parlementariers. Wat een benadeling van deze oprechte surinamers.

  Wat een aantasting van hun recht wow!!!!

  Heeft iemand ooit stil gestaan bij Het volgende:

  -hoe corrupt ze mogelijk zijn geweest sedert 1975?

  -hoe zwaar ze de staat Suriname mogelijk hebben benadeeld?

  -hebben deze ”parlementatiers” niet de hand in dat miljarden verkeerd besteed zijn?

  Is het niet zo dat wij de ellendige situatie in Suriname niet mede aan hen danken??

  Wie heeft nog medelijden met deze parasieten?

  Ik denk aan de Franse Revolutie van 1792.


  Maak melding

 4. Parlementariërs in Suriname vingen te weinig
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Dan wil ik weten hoe zo…die mannen werken niet voor het land…laat het buitenland ze uitbetalen….daar wonen en werken zij…laat deze schurken ophoepelen….want het is een gebed zonder eind met deze gasten…gaan jullie daar weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.