Twee oppositiepartijen Suriname willen fuseren

19

PARAMARIBO, 7 mrt – De NDP van ex-legerleider Bouterse en DNP 2000 van ex-president Jules Wijdenbosch overwegen samen te gaan. Er wordt nu intensief overleg gevoerd op het hoogste niveau. Formeel worden de kaken stijf op elkaar gehouden.

“Te zijner tijd komen de mededelingen wel”, zegt een NDP-topper tegenover de Ware Tijd. Het moet een strategische zet worden. Partijen streven naar maximaal resultaat bij de parlementsverkiezingen van 2010. Het oud zeer schijnt geweken na het schisma van de jaren negentig. Toen scheidde een deel van het NDP-kader zich af onder leiding van Wijdenbosch. DNP 2000 ontstond korte tijd later.

Deze partij heeft twee zetels in het parlement en de NDP vijftien. DNP 2000 functioneert nu nog in de partijkoepel VVV, die in totaal vijf zetels bezit. Volgens Dagblad Suriname zal ook VVV-partner BVD formeel met de NDP gaan samenwerken. Er zouden zelfs al afspraken zijn gemaakt over posities op kiezerslijsten. Ook met buitenparlementaire politieke partijen worden besprekingen gevoerd.


19 REACTIES

 1. Er zullen wel mensen zijn die het er niet mee eens zijn, maar als het zover komt heeft de huidige regering dit aan zichzelf te wijten ze hebben zelf de deur open laten staan voor andere partijen die gebruijk willen maken van deze gelegenheid doordat ze tekort schieten ten opzichte van het volk die iedere weer zijn onvrede uit.


  Maak melding

 2. Prima zaak, gooi ze allemaal op een hoop zodat de kiezer duidelijkheid heeft en makkelijker kan kiezen tussen dat wat goed en slecht is voor de ontwikkeling van Suriname…..Fantastisch


  Maak melding

 3. ik hoop niet dat deze boeven bende weer aan de macht komt in suriname ze gaan samen om de staatskast weer leeg te plunderen, god behoede suriname .


  Maak melding

 4. De heersende opvatting binnen de NDP dat Jules Wijdenbosch en zijn DNP 2000 als politieke ketters beschouwd moeten worden,lijkt tot het verleden te gaan behoren als we afgaan op de geruchten over een eventuele fusie tussen deze twee partijen. De vraag rijst natuurlijk welke motieven ten grondslag liggen aan een fusie.
  Hebben Bouterse en Wijdenbosch werkelijk spijt van hun politieke scheiding en zoeken ze als ware bloedbroeders weer hun politieke thuis? Of mogen we aannemen dat de fusie enkel en alleen uit opportunisme gevormd wordt om de huidige regeringscoalitie onder leiding van Ronald Venetiaan te beletten de verkiezingen te winnen en de combinatie DNP-2000/NDP aan de verkiezingswinst te helpen?
  De ketter Wijdenbosch en zijn aanhang zullen heel goed op hun tellen moeten passen en niet zonder meer rivaal Bouterse vertrouwen.
  Door de eeuwen heen zijn er ketters ontstaan, omdat zij durfden hun oppermachtige bazen te bekritiseren. Meestal trokken de ketters aan het kortste eind en werden ze geexcommuniceerd uit de gelederen van de groep en heel vaak moesten ze na een pijnlijk strafproces van de Heilige RK Inquisitie, hun ketterij met hun leven bekopen. Onlangs vernam ik via de pers dat de bisschop van Rome,de RK paus Benedictus VI de beroemde en geexcommuniceerde ketter Maarten Luther zal vergeven van zijn ketterij en hem weer rehabiliteren binnen de RK kerk. Maarten Luther heeft 1 groot voordeel en dat is dat hij al eeuwen dood is, dus daarom niets hoeft te vrezen. Wijdenbosch daarentegen leeft nog en zal daarom erg op zijn hoede moeten zijn op de inquisitaire mentaliteit van Bouterse en zijn NDP.


  Maak melding

 5. Fusie,

  Dit is het verbond om Suriname weer terug te brengen in het donkere dal van chaos, intimidatie, staatsterrorisme waar niemand meer durft wat te zeggen. Weer de peiode om de mafia weer te gaan faciliteren waar de vertegenwoordigers binnen maximaal 3 jaar multimiljonair worden.

  Het zal ook de tijd zijn om de tamelijk rust die nu in Suriname is weer tot een hel te maken.
  De periode ook om de rechtsgang zodanig te frustreren opdat men hun duistere praktijken weer fulltime kunnen oppakken.

  Dit verbond mag nooit meer aan de macht komen in Suriname, ik hoop daarom van harte dat de Surinamers verstandig zullen zijn en zich niet meer door deze criminele moordenaars en boeven bende laten paaien om hen weer aan de regeermacht te helpen.

  Surinamers wees verstandig, kijk verder dan jouw neus lang is en vergeet ook nimmer dat het weer dezelfde rovers zijn die Suriname in de ellende hadden gestort.

  Wij mogen in de prille begin van deze 21e eeuw de toekomst niet meer laten verpesten door Bouterse en Wijdenbosch, Suriname verdient beter.

  De richting die nu ingezet is naar ontwikkeling moet gecontinueerd en verfijnd worden en hiervoor is er geen ruimte voor Bouterse en Wijdenbosch of aan hen gelieerde criminelen en boeven.


  Maak melding

 6. Soort zoek Soort de oude boeven bende van de jaren 80 komt weer bij elkaar om het geen gespaart is aan valuta weer op te maken, maar het surinaams volk zal toch niet zo achterlijk zijn om deze grote boeven weer aan de macht te helpen om ons land weer tot verval te leiden, nu heb je wel een paar dieven, maar wat daar schuild, dat is einde suriname , daar heb je teveel boeven in de ndp en dnp trouwens boeven vinden elkaar blindelings. waarheen suriname. surinaams volk wees op je hoede!!!


  Maak melding

 7. NDP, DNP2000, NPS, VHP, BVD, PERTJAJAH LUHUR, ect, ect, ect allemaal opheffen…

  gemeenschapgeld vreters zijn het, hun rendenment is allemaal bijna nihil…

  de politieke debatten van al deze partijen zijn net circus stupido!!!

  Moesje haal de bezem door het DNA


  Maak melding

 8. Soort zoek Soort de oude boeven bende van de jaren 80 komt

  coco.

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.>
  nu hebben wij de boeven tevens domme bende uit de jaren’50/60 …Front stront is de naam


  Maak melding

 9. dit is een stap in de goede richting , ieder mens verdiend een 2 kans, front heeft tig kansen gehad , maar als je vandaag de dag kijkt naar hun prestatie verdiend het ook geen schoonheidsprijs , corruptie, knokpartijen in het parlement, te veel om op te noemen , dus ik hoop dat alle partijen samenbundelen, in het belang van het volk , SURINAME KAN NU GERED WORDEN, liever nu , dan nooit


  Maak melding

 10. @nummer 4en 5 goed verwoord prima ik ben het helemaal eens met jullie . zij die slapen moeten nog wakker worden hoop niet dat het e laat is .


  Maak melding

 11. Zij die problemen hebben met fuseren van Bosje en Bouterse Zijn de grootste Boeven Beesten ter alle tijden,het zal ze niet meer lukken te stelen.Ik vind het een goede zaak de koppen bij elkaar steken en die schurken
  oplichters,verkrachters de laan opsturen.

  domme massa no 3 is een van de drugsdealer.
  en derest owru su met jullie achterlijk gepraat
  en krabbe mentaliteit.


  Maak melding

 12. Gewoon een noodgreep van DDB. Hij ziet aankomen dat een logeer partij onafwendbaar is. Dan heeft hij iemand nodig die capabel is om zijn belangen te dienen. Binnen de NDP kan die niet gevonden worden. Ze zijn voor de meerderheid wel loyaal maar dat is dan ook hun enige kwaliteit. Daarnaast zit er een kliek van uitgesprken opportunisten die ook door DDB niet vertrouwd worden. Blijft over Bosje. Ben alleen bang dat Bosje het straks ook veel te druk heeft met zijn eigen belangen om aan DDB te denken die gedwongen logeert. Bosje heeft er dan helemaal geen baat bij om zich voor DDB in te zetten sterker nog. ……


  Maak melding

 13. Wat zal ik blij zijn als de ndp en dnp de verkiezingen van 2010 hebben gewonnen.
  Daar zal het beginnen alle ellende mensen die van hun daken schreeuwden dat het niet goed gaat met Suriname,begin een buikriem te kopen om van alle ellende te kunnen leven.
  er is dan geen samenwerking meer van buiten af,wie zou dan nu wel in deze moderne tijd met schurken gaan samen werken.
  SURINAMERS MAAK JE OGEN OPEN JULLIE ZIJN NOG BLIND,DEZE SCHURKEN VERDIENEN HET NIET SURINAME WEER NAAR DE DRUGS PERIODE


  Maak melding

 14. De boeven-bende(s) van de jaren 80 gaat het opnemen tegen de bende(s) van voor 80 en na 96. Het is een heel goede zaak om straks uit te kunnen maken wie meer heeft gestolen.,en wie “verkrachters, bankrovers ect.in bescherming neemt.


  Maak melding

 15. 10-03-2008

  Oke bouta, bossje & sympathisanten/ alliantie disi na man! Maak de Surinaamse politiek weer beter/ gezond!

  Herstel democratie, bescherming soevereiniteit!

  Bescherming, verdedigen van landsgrenzen c.q. territoriale wateren!

  Bescherming, beterverdeling grondstoffen, bodemschatten!

  Behartiging c.q. bescherming van inheemse belangen c.q. binnenlandbewoners!

  Beterverdeling domeingronden (bureaucratische rompslomp onder het nulpunt plaatsen)!

  Realisering van een van de streven van de revolutie,oprichting militaire vakbond voor de belangen behartiging

  Herstructurering defensie (verhoging defensie budget), goede militaire accommodaties (renovatie behuizing/barakken), (logistiek)materieel, equipement up to date/operationeel!

  Goede samenwerking (eenheid, solidariteit) van alle gewapende machten onder elkaar.

  Goede behuizing van alle units gewapende machten c.q. operationele materieel/communicatie (digitale) apparatuur!

  Oorlogsverklaring illegale buitenlandse gouddelvers! Zware straffen in het vooruitzicht!

  Oorlogsverklaring criminaliteit, harde adequate aanpak harde criminaliteit!

  Prioriteit drugs bestrijding beterbescherming potdicht landsgrenzen,territoriale wateren, luchtruim, (beter)samenwerking buurlanden drugsbestrijding. Als de grenzen potdicht zijn in samen werking met de(aangrenzende) buurlanden hoeven de ontvangende landen van drugs met name (europa/Amerika) Suriname niet meer te zien als donordoorvoerhaven van drugs, wat er niet in komt kan er ook niet uit.

  Werkgelegenheid aanpakken, aantrekkelijk milieu voor investeerders, c.q. tijdens onderhandelingen op gelijkwaardige basis in het belang/welzijn van land en volk!

  Suriname staat op de 17e plaats van de rijkste landen van de wereld

  Elk land dat de vooruitgang, toekomst van Suriname en de Surinamer tegenwerkt wordt de diplomatieke banden herzien zonodig verbroken. Suriname staat open voor transparantie met bevriende landen die het beste met Suriname voor hebben. natuurlijk voor wat hoort wat maar niet ten koste van wat Suriname en de Surinamer toekomt (Suriname gaat uit de uitverkoop) http://www.youtube.com/watch?v=z5OoPc6_eFE. (Sell Off – Surinam)

  Verbetering relaties overzeese (ex)Surinamer, opkomen (zonodig bekoeling diplomatieke relaties ) voor de rechten die geschonden zijn van (ex) Surinamers in het buitenland.

  Remigratie aanmoediging,bureaucratische rompslomp moet tot het verleden behoren. Afschaffing ontmoedigingsbeleid remigratie(remigranten).

  Herinvoering sociale woningbouw beleid.

  Betere school faciliteiten, zonodig/waarnodig renovatie van de scholen c.q. vernieuwing/herstel meubilaire/inventaris. Aanstellen van een handige conciërge die de boel bij houdt. Evaluatie salaris leerkrachten/docenten.

  Evaluatie kinderbijslag, pensioenen (verhoging).

  Goede humane sociale gevangeniswezen. Cellencomplex naar de internationale norm van mensenrechten. Ook mede om recidive te voorkomen. Als je als mens wordt behandeld tijdens het uitzitten van je (detentie)straf is de kans veelgroter dat je,je gedraagt als mens (modelburger)in de samenleving. Perspectieven(werkgelegenheid/werving militaire dienst) creëren voor de (ex) delinquent. (compagnie oprichten van ex gedetineerde, na een geslaagde speciale harde psychologische militaire training van de ex gedetineerden kunnen de ex gedetineerde integreren in het nationaal leger.
  Iedere Surinaamse staats burger heeft recht op een tweede kans in zijn leven.
  Mevrouw Simons u kunt eindelijk uw humane missie verrichten. De arrestanten zijn ook Surinaamse staats burgers,anderen hebben ouders,grootouders, kinderen & kleinkinderen. als je de (ex)delinquent een tweede kans geeft dan geef je indirect een tweede kans aan de onschuldige familieleden.

  Goede openbaar vervoer verbinding, infrastructuur, wegennet (alle toeristische plekken/badplaatsen) binnen Paramaribo/buiten Paramaribo, operationeel(wegdek asfalteren).

  Armoede bestrijding, ontheffing straatventer/venten op aangewezen druk bezochte plek ( dit is ook een vorm van cultuur erfgoed. Alla sma moesoe njan, a no alla sma kan abbi wan winkri. Dat neem niet weg dat alles netjes, ordelijk moet verlopen en alleen op de aangewezen plekken.

  Transparantie naar de samenleving van tevoren aangeven met wie te vormen coalitie en waar de partijen (coalitie partners)voor staan (politiek agenda).

  Bestemmingsplan totale renovatie in het bijzonder de binnenstad.

  Bestrijden milieu vervuiling. Bescherming natuur monument (eco)!

  Patriot!

  .


  Maak melding

 16. is er dan een andere alternatief
  naar mijn mening is de nps met vene en de vhp met sardjoe aan de leiding.twee waardeloze politieke partijen en niet te vergeten de overige splinter partijen.van somo en brunswijk
  in een woord gezegd volksverraders maken bij geen schijn kans

  de twee partijen stelsels maakt nu zijn debuut in suriname.wie zijn de democraten en wie de republikeinen.a bugru e lolo.
  weg met de districtsraden iets anders in de plaats.zet de schaduwkandidaten aan het werk en in samen werking met de dorpshoofden,dan treedt er zeker vooruitgang op de beleidsvoering.


  Maak melding

 17. Het zijn misschien wel boeven die zich aanmelden, maar vergis je niet het zijn misschien deze boeven die het land weer opkrikken. Dus houden jullie op met dat pessimistch gedoe. Mensen kunnen ook van hun fouten leren. Wat Bouta en zijn gezanten ook gedaan hebben. Ik weet zeker als hij de kans krijgt om het land te besturen dat hij zijn best zal doen. Ongeacht zijn verleden wat niet goed te praten is. Overal in elk land
  zijn er boeven in de regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.