dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse religieuze leiders: Wilders dom

Surinaamse religieuze leiders: Wilders dom

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – Religieuze leiders in Suriname vinden de Nederlandse politicus Geert Wilders ronduit dom in zijn rechtlijnige selectiviteit naar moslims en hun geloof toe. Zowel in moslim- als andere geloofskring kan het er niet in dat Wilders koste wat kost zijn filmproject wil uitvoeren. Het zou van “heel veel domheid” getuigen, zegt Rooms-katholiek bisschop Wilhelm de Bekker.

Wilders is erop uit goed garen te spinnen bij alle aandacht die hij krijgt. Meer zit er niet. De Bekker vindt doodzwijgen dan ook de beste optie. In moslimkringen wordt vooral de selectiviteit gezien als uiting van achterlijkheid. “De Koran predikt tolerantie en vrede, dat kan je moeilijk vatten als je slechts een deel van de teksten tot je neemt”, zegt Isaac Jamaludin van de Surinaamse Islamitische Vereniging tegenover de Ware Tijd.

Dat kan alleen maar stommiteiten in de hand werken met vergaande gevolgen. “Dus de profeet Mohammed barbaars noemen, daar schop je anderhalf miljard moslims in de wereld mee tegen de schenen”, aldus Jamaludin. Humphrey Nurmohamed van de Madjlies Moeslimien Suriname ziet de selectiviteit meer in de houding van de rest van de samenleving. Daar teren figuren als Wilders op.

“Als wie dan ook letterlijk dezelfde dingen over de Joden zou zeggen als Wilders, Rita Verdonk en Ayaan Hirshi Al, dan zouden heel Nederland en West-Europa direct daartegen in opstand komen.” Het zou ongetwijfeld leiden tot strafrechtelijke vervolging. En terecht, vindt Nurmohamed. “In de rechtsliteratuur is het al lang een uitgemaakte zaak dat niemand een gegeven vrijheid zodanig kan gebruiken dat een ander daar last van ondervindt.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Ik zou niet zeggen dat Wilders dom is,hij is gewoon gek,hij is misschien levensmoe,hoop niet dat dezelfde lot als van Gogh hem te wachten staat,Laat Wilders maar Afreizen naar Suriname, Dan zal hij zien hoe de
  MOSKEE EN DE JOODSE Kerk,netjes naast elkaar staan.zo leven wij in Suriname wij laten elk geloof in zijn waarde.


  Maak melding
 2. Als je beroemd wil worden en veel stemmen binnen wil halen. Is op dit moment het beledigen van moslims een uitstekend middel in Europa. Pim Fortuyn was ermee begonnen en is ook uitgeroepen tot de grootste Nederlander allertijden. Gekozen door het volk.

  Wilders geeft aan alles de schuld aan de moslims. File, criminaliteit, werkloosheid, terrorrisme, slechte zorg, slechte onderwijs zijn maar enkele voorbeelden.

  Hitler begon ook zo in de jaren 30 en het gevaarlijke ervan is dat men het toendertijd ook net als nu, heel normaal vond, door een groot deel van de bevolking. Uiteindelijk heeft het wel zijn kop gekost, maar helaas sneuvelden er ook 50 miljoen onschuldigen.

  Ook als is HAAT nog zo sterk, LIEFDE zal uiteindelijk toch altijd overwinnen.


  Maak melding
 3. Huhh, moeten we ons in Suriname druk maken over wat een onbekende parlementarier in het verre Europa zegt? Maak die man toch niet belangrijker dan hij is, Wilders is een nobody.


  Maak melding
 4. Beste Sranangmangs,

  Beide leiders hebben in min of mindere mate gelijk. Je moet niet teveel aandacht aan meneer Wilders schenken, daar groeit hij alleen maar van. Ook over de grenzen van vrije menings uiting ga ik mee en de ongelijke behandeling tov de joden, maar de heer Wilders voor dom uitmaken niet. Verder vind ik de gespannen houding van islamitsche landen/ mesnen ietwat overspannen. De heer Wilders acties late ook zien in welke mate islamieten vrij kunnen denken over hun religie. Het is nee. Een beetje nuance en reflectie over de profeet moet toch ook kunnen. In dat opzicht vind ik dat de heer Wilders een punt heeft.

  Sranangman,

  Tang Boeng


  Maak melding
 5. Grappig ik heb welis moslim videos gezien uit iraq waar ze a citerend uit de koran iemand executeren. Ik hoor de moslims die videos niet veroordelen. Ik zou ze graag elke dag op de tv tegen al qaida video willen zien protesteren. Niet dus.


  Maak melding
 6. De hele wereld heeft zijn bewondering uitgesproken over de wijze waarop Surinamers omgaan met de verschillen in geloof, behalve Nederland. In de ogen van Nederland kan een Ex kolonie niets goed doen.


  Maak melding
 7. die gelovigen in suriname en vooral die moslims hou je bezig met wat er in suriname gebeurd laat jou niet meeslepen met die politieke gedoe want zover ik weet zijn de moslims in suriname anders dan die gasten van hier die zijn fanatiek daar he wel eens problemen mee dit mijn mening


  Maak melding
 8. Sorry hoor, maar kunnen de Surinaamse religieuze leiders zich niet beter met Su. bezig houden. Er is veel werk aan de winkel in Su. met al die pedofielen, dieven en schurken in de regring. Laten ze zich daar maar beter over ontfermen!


  Maak melding
 9. SCHEIDING VAN KERK EN STAAT IN NEDERLAND?

  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

  Van scheiding van kerk en staat is sprake wanneer de kerkelijke macht en staatkundige macht niet in dezelfde handen zijn en zij geen beslissende invloed op elkaar uitoefenen.

  Het betekent dat de staat en de kerk ieder hun eigen zaken regelen en zich niet met elkaar bemoeien of elkaar de regels voorschrijven.

  Het gaat bij deze scheiding dus in de eerste plaats om het organisatorisch en bestuurlijk gescheiden houden van deze twee grootheden. De overheidsdienaren bemoeien zich niet met de kerk en de dienaren van de kerk bemoeien zich niet met de staat.

  Aanhangers van het secularisme beijveren zich in de regel voor deze scheiding.

  De scheiding van kerk en staat betekent dus niet de scheiding van religie en politiek, al is dat een gangbare misvatting,

  blijk nu wederom.

  Denki a tori.


  Maak melding
 10. ben mee ééns met no 3 Pagaal. Maar ik vind Pim Fortuyn een hyprocriete man. Als je echt rechts bent en je houdt van dit land, dan ga je toch niet willen en wetens een grafkelderlaten maken in Italie. Als jij je echt een patriot noemt dan laat jij je lichaam in de Nederlandse bodem laten begraven. De nederlanders die op hem hadden gestemd waren allemaal naievelingen en dom vind ik. Wilders wilt gewoon stemmen winnen, daarom speelt met vuur. Als hij werkelijk pro nederland is , moet hij ook rekening houden met Nederlanders die in het buitenland werken of woonachtig zijn, die eventueel kunnen worden aangevallen door wraaknemers die door zijn toedoen kunnen gebeuren.


  Maak melding
 11. Laat Wilders zijn ding doen.. zolang de uitkering maar niet wordt afgeschaft!!!
  Hij lult niet naar ons toe.. daarom mondje dicht!!!


  Maak melding
 12. ik kom terug op deze onderwerp ik vind zelf dat wilders in sommige gevallen best wel gelijk heeft omdat wat sommige mensen in de naam van het geloof doen daar mag je zeker wat op zeggen en dan vind ik het laf als iemand kritiek op jou geloof heeft dat je die persoon met de dood moet bedreigen deze wereld bestaat niet alleen uit moslim zal nooit zijn ook kijk maar in sudan wat men daar in het naam van het geloof doe in irak worden aanslagen gepleegd in een moskee als er iets is dat heilig is dan is het een kerk of moskee in pakistan gaan ze als beesten tekeer .laten suriname ver van dit deze dingens houden . een ding valt mij wel op, moslims die ik in suriname hebt gekend als ik ze hier tegen komt zijn fanatiek met baard vrouwen met hoofddoek in suri was dat niet zo .


  Maak melding
 13. geloof is het domste en idiote uitvinding dat ooit door de mens is uitgevonden.vroeg of laat zal dit aan het licht komen,wij de mens houden ons bezig met een zeer racistische element bezig.zonder te weten dat dit het middel is dat ons gescheiden houdt.voor de genen die hiermee niet eens zijn,vraag ik om aan hen zelf te kijken en aan zich de vraag te stellen,van waarom ben ik nauw een christen of een moslim enz.
  wij zullen of moeten beseffen dat dit alles een leer is,dat ons in een situatie terecht brengt waar er geen oplossingen te vinden zijn.het geloof is iets dat ons is opgelegd,dit weten de gasten heel goed.en gaan gewoon door met hunne manipulatie praktijken.niet een ieder is zich van bewust wat de dwazen met de mensheid bezig zijn te doen.wij worden regelrecht naar de verdoemis geleid door de bewuste misdadigers zoals de wilders


  Maak melding
 14. maar om eerlijk te zijn, was het optreden van mohammed niet op zn zachts uitgedrukt, barbaars geweest toen hij de “heilige oorlogen” voerde om mensen de bekeren?


  Maak melding
 15. Ik ben er ook mee een dat Wilders een punt heeft in sommige opzichten. Die Koran wordt vaak misbruikt door de radicalen. Als ze beweren dat er vreselijke dingen in de Koran staan die wel gehandhaafd mag worden, terwijl het in Gods ogen een gruwel is, dan vraag ik me af waarmee ze bezig zijn. Ik denk niet dat het de bedoeling is van Mohamed en Allah dat mensen bedreigd en vermoord worden zodra ze dat maar willen. Als ze ware gelovigen moet je de ongelovigen die haat zaaien aan Allah overlaten die komt wel klaar met ze. Ze hebben niet het recht om op de stoel van de grote man te gaan zitten, en het recht in eigen handen nemen. En ik mis de reaktie/aktie van moslims die dat heilige boek anders zien dan de radicalen. Sta op en zeg er wat van ga aktie voeren. Dat geval van de tasjesdief kwamen ze wel in opstand maar ik vind dat ze hun stem ook moeten laten horen tegen andere moslims die hun Mohamed/Allah naam misbruiken om verschrikkelijke dingen te doen. Maar als ze in vuistje zitten te lachen als er aanslagen gepleegd worden tegen niet-gelovigen, dat zijn ze ook geen ware gelovigen. Laat zien dat jullie er ook niet met de radicalen eens zijn. Als ze niks doen denkt iedereen dat ze hetzelfde zijn, en worden ze over één kam geschoren. Christenen worden in andere ook vermoord door de moslims. Geen mens heeft dat recht om andere te doden. En als dat in de Koran staat, heeft Wilders niet in alles ongelijk. dan heeft hij zeker een punt. De moslims moeten ook kunnen inzien dat de radicalen als beesten tekeer gaan tot moordens toe, en daar hebben ze het recht niet toe. Wilders mag wel dom zijn, maar ik denk dat ze door hun manier van doen,dommer zijn. Als hij vindt dat die Koran op die manier verscheurd moet worden, hebben ze dit te danken aan hun eigen mensen die beweren dat die rare dingen in het Koran staan.


  Maak melding
 16. Aanslagen in naam van Allah????
  Niet muslim doden ??
  Onschuldigen komen Om???is dit alles wat de
  Koran schrijft en leert???
  Op bepaalde punten ga ik mee met Wilders??
  Bv Boerkini”s in een zwembad lijkt meer op een zwerm vleermuizen in Bad
  groetjes


  Maak melding
 17. Ik ben het eens met DU.

  Als je naar de geschiedschrijving van de islam kijkt dan zie je dat geweld inherent is aan de islam. Als je de hadith leest dan zie dat mohamed zijn hele leven heeft geroofd, verkracht en flink genoten van tienersmeisjes.

  Kijt u hitler heeft 6 miljoen joden omgebracht hebben joden 6 miljoen christenen omgebracht?

  De 2000 jaar oude prachtige Boeddha beelden (ouder dan de islam) in afghanistan uitgehakt in de rotsen en alles tot in detail afgewerkt getuigt van bijzondere goddelijke creatie.
  Dit hebben de fanatieke moslims opgeblazen in naam van god. Dit heeft men gevierd met de kreet hallah woh hakkenbar.

  Is er protest geweest van de moslimgemeenschap om dit barbaarse gedrag te voorkomen?????
  Hebben Boeddhisten een moskee opgeblazen?

  Kunt u zich nog herinneren in den haag dat tempelbezoekers lastig gevallen werden door marokkkanen auto’s werden beschadigd en men heeft nog ingebroken in de tempel.
  Dit alles in naam van hallah.

  Een vaststaand feit is dat islam en democratie niet samengaan.
  Alles is verweven met het geloof en legt moslims beperkingen op. Er is geen geestelijke bevrijding in de islam.

  Religie is iets persoonlijk draag het in je hart en niet op je lippen. Draag het zolang je leeft in je hart en hou je kleppen voor altijd dicht. Praat ook nooit over geloof.
  Als je gelovig ben beleef het dan heel rustiek zonder een ander lastig te vallen met gebrul door luidsprekers enz….

  Moslims hebben heel vaak de ziekelijke neiging om mensen te vragen ben je moslim?

  Ik ben echt benieuwd naar de film?
  Ik vind het een goede zaak dat de film vertoond wordt.

  Even een noot gematigde moslims buiten beschouwing gelaten. Ik ken heel veel moslims die participeren met anderen ( andere gelovigen)

  Heb vele gematigde moslims gekend in Suriname maar hier zijn ze ineens fanatiek ze dragen baarden en lopen in marokkaanse soeppaken.
  Ze waaien mee met de fanatieke aanhang dat vind ik persoonlijk heel jammer.

  mensen denk goed na wat ik heb geschreven?

  zie you tube wafa sultana speaks up.
  luister goed naar haar betoog dan zie hoe barbaars de islam is?


  Maak melding
 18. Ben het wel eens met Du,

  Geweld is inherent aan de islam mohamed heef in zijn loopbaan alleen maar oorlogen gevoerd caravanen zijn overvallen vrouwen werden verkracht en hij lustte graat tieners. Zelfs zijn laatste vrouw was een meisje van 9 jaar Eischa.
  En dit alles in naam van het geloof.

  Dit zie je anno 21e eeuw nog steeds dat alle criminele daden verkrachtingen en moorden jegens andere geloven (kafirs) legitiem worden verklaard in de qoran.

  Kijk mensen in de 2e wereldoorlog heeft Hitler 6 miljoen joden omgebracht.
  Hebben de Joden 6 miljoen Christenen omgebracht uit wraak????????

  Kijk maar naar de mooie 2000 jaar oude Boeddhabeelden ouder dan de islam deze zijn in de rotsen uitgehouwen en alles in detail uitgewerkt hiervoor moet je toch een goddelijke creatie voor nodig hebben. Deze beelden zijn opgeblazen door fanatieke moslims onder het geschreeuw van hallah wo hakkenbar zoiets geloof ik.
  Is er enige protest geweest van de moslims wereldwijd om dit te voorkomen????????????

  Hebben de boeddhisten een moskee opgeblazen????????

  Kijk maar op you tube naar het betoog van Wafa Sultana on islam exposed.
  Ze spreekt in het arabisch maar het is engels ondertiteld.
  Als je dit ziet dan zie je dat inderdaad de islam enkel maar dood en verderf zaait.

  Een jaar geleden werd in den haag tempelbezoekers lastig gevallen vooral ouderen die naar de tempel gingen hun auto’s werden beschadigd en is ook ingebroken in de tempel men heeft zelf geld gestolen uit de tempel. Men stopte de brievenbus vol met uitwerpselen. En weet je wie de daders zijn 1 keer raden?????????????
  Dit alles in naam van het geloof.

  De islam legt beperkingen op aan mensen, men heeft geen deliberate of the mind.
  Ik heb gematigde moslims in suriname gekend die in Nederland ook achter de berbergeiten aanlopen ze worden fanatiek ze dragen een baard en lopen ook met soeppakken rond.

  Mensen geloof is iets persoonlijk geloof moet je in je hart dragen niet op je lippen.
  Je hele leven lang moet je kleppen dicht houden omtrent geloof val iemand niet lastig met je geloof. Als je gelovig bent kun je je geloof heel rustiek beleven zonder dat je dat aan anderen laat zien of met gebrul door luidsprekers.
  Laat iemand zelf ervaren of er een energie bestaat of niet?
  Leg mensen niets iets op?


  Maak melding
 19. Ben geen aanhanger van Wildersidee,maar hij heeft zijn reden,waarom hij dit doet…Er zijn nog meer van die mensen,zelfs in switiesranang lopen er mensen rond die de pest hebben aan de fanatieke boodschappers van de religie.Mensen creéren hun eigen fantasie/waarheid=religie!


  Maak melding
 20. Weer valt het mij op dat Sommige Surinaamse Allochtonen denken dat Wilders alleen tegen de Moslims is,of is dat meer een wishfull thinking van ze?

  De Surinaamse Allochtonen ,die in Almere een man hadden/hebben doodgestoken een paar maanden geleden,zoek dat artikel op zou ik zeggen ,want Waterkant heeft het toen gepubliceerd,toen waren de reaktie`s naar Wilders het gedrocht,niet mals,ja ja want toen werden Surinamers met BEESTEN vergeleken door het gedrocht Wilders.
  Surinaamse Allochtonen zijn de enige Allochtonen die graag de bakra`s napraten hopende dat ze als bakra`s gezien worden.
  Wacht maar als het gedrocht Wilders ooit aan de macht zou komen,dan zal de aap uit de mouw komen,hoe dit gedrocht o zoveel van Allochtoonse Surinamers houdt,oeng tang tikki.

  Het gedrocht Wilders is inderdaad oerdom,deze zg politicus heeft geen andere programma op zijn politieke agenda staan dan de Allochtonen, Moslims of niet flink aan te pakken.Dan zou ik de Surinaamse Allochtonen willen horen.

  Ai bajaaaaaaaa DOMBO-DU,hahahahahahahah jij bent precies wat het gedrocht Wilders wil,je bent zo dommm dat je zelfs op hem zal stemmen.
  Waren de Christenen heiliger dan,wederom ga je geschiedenis,dit keer algemene geschiedenis,opvijzelen.
  In Staphorst hebben de Christen het ook niet zo makkelijk,daar hoor je niemand over,er wordt ook met bedekte hoofd ,door vrouwen gelopen.
  Maar tja, DOMBO-DU het aapje wil ook een pijpje roken.


  Maak melding
 21. De Islam zaaide dood en verderf in het verleden en nu???????
  Was het de Islam die alle wereldzeeen op ging om dood en verdef te zaaien????
  Denk maar aan ,Afrika,India,zuid/Noord en midden-Amerika,China,Australie,New-Zeeland enz.enz.
  Weer 1tje (no-22)die alles goed praat wat de Blanken(Christenen)hebben uitgevreten door de tijden heen.En tot nu toe gebeurt dat zie zuid-Afrika,Nieuw-Zeeland en Australie.

  Makkelijk om de Islam overal de schuld van te geven,als men een stok zoekt om een andere te slaan.
  Ghandi heeft geweldloos gestreden,omdat er genoeg geweld gebruikt werd door de Britten.
  Of waren de Britten ook Islamieten?
  Waren Bhota,Kruger enz.(zuid-Afrika), ook daar werd er grof geweld gebruikt door de blanken,waren die ook Islamieten????
  tssssssssssssssss,jammer dat men wil zijn wat men nooit zou zijn,al doe je nog zo hard je best,voor de blanken,draag ze maar op handen,want they are the very BEST.


  Maak melding
 22. Moslim zeggen dat Jezus niet de Zoon van God is.In welk opzicht is hij de ZOON van GOD. In Spreuken 8:22 staat. JEHOVAH zelf heeft mij voortgebracht als het begin van zijn weg ,als het vroegste van zijn werken van oudsher.In vers 26 staat ; Toen GOD de AARDE nog niet had gemaakt.In vers 27 staat; Toen Hij de Hemelen bereidde was ik [jezus] daar.Daarom staat er Kol 1:15 Hij[Jezus] is het beeld van de onzichtbare GOD de eerstgeborene van heel de schepping.Voordien was er niets anders dan de EEUWIGE GOD DIE GEEN BEGIN HEEFT GEHAD.Astronomen schatten de Aarde op ongeveer 4 miljard jaar.Jezus zag hoe God alle andere dingen schiep. GOD nam het leven van deze Jezus die in de Hemelen woonde, en bracht het in schoot van Maria om als Mens geboren te worden.Hij had geen menselijke vader.Daarom wordt hij de Zoon van GOD genoemd.Jezus wist dat hij een voormenselijke bestaan had.Daarom bad hij tot GOD met de volgende woorden;Verheerlijk Gij Mij Vader Bij Uzelf met de heerlijkheid,die ik bij U had eer de wereld was.GOD sprak rechtstreeks tot Jezus.Hij heeft nooit een boodschap aan jezus gestuurt met een engel.Jezus heeft geen graf hier op Aarde.Er waren getuigen die zagen dat Jezus naar de hemel opsteeg.Volgens de overleveringen werdt Mohanmed door een engel gedwongen om de koran te reciteren.Welke engel zou durfen om jezus te dwingen iets te doen. Ondanks dat Jezus Mens is geworden toch waren de demonen bang voor Hem. Hoe kan een met verstand begiftigde mens Jezus met Mohanmed vergelijken.600 jaren na Chr is Monhamed op het toneel verschenen.De openbaringen die hij[Mohanmed] kreeg,was om dat wat God aan zijn profeten heeft geopenbaard te ondermijnen.Het is duidelijk dat ze niet uit dezelfde bron komen.Die ene bron zeg:Ik heb geen behagen in de dood van de goddeloze ,maar daarin dat een goddeloze zich afkeert van zijn slechte weg en werkelijk blijft leven.Die andere bron zegt doodt hen maar waar je ze kunt vinden.Wie niet wil erkennen dat Allah God is en zijn profeet Mohanmed gedood moet worden.Komen deze twee gedachten uit dezelfde bron? Widers’ proces gaat duidelijkheid hierin brengen denk ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES