maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidProject Health Sector Reform Suriname mislukt

Project Health Sector Reform Suriname mislukt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – Het project Health Sector Reform, HSR, is mislukt. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De doelen zijn gemist. De gezondheidszorg is net zo moeilijk toegankelijk gebleven als die al was. Ook in financieel opzicht valt het een en ander aan te merken.

Het vrijgemaakte geld is niet terechtgekomen waar het voor bestemd was. De middelen beschikbaar gesteld door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, zijn opgemaakt aan vette gages voor buitenlandse adviseurs. “Het was meer om buitenlandse donoren te accommoderen, terwijl aan het eind van de rit geen duidelijk tastbare zaken zijn overgehouden”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd.

Het vijfjarige project is nu haast afgelopen. Wat steekt is dat Suriname nog steeds niet weet hoe de gezondheidszorg te hervormen. “Geef me geen vis, maar laat me hengelen, moet het principe zijn”, aldus Waterberg. Hij is dan ook niet geneigd tot verlenging van het project, dat onder zijn voorganger is begonnen. De voorkeur gaat naar een andere opzet en donor, Nederland bijvoorbeeld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Ha ha, vooral die andere DONOR!!

  Lees, de Surinaamse dieven hebben niet kunnen stelen waardoor ze natuurlijk niet nog een keer zo’n project willen.

  an maar liever een Nederlandse donor, van wie het dus blijkbaar makkelijker stelen is:-)


  Maak melding
 2. Bij deze doe ik mijn beklag over de wijze waarop deze site berichten overneemt uit de media, herschrijft en plaatst.

  Het bericht van Health Sector Reform van vrijdag 7 maart is een duidelijk bewijs van manipuleren van een bericht van een ander. In het artikel op deze site zegt men wel het bericht uit de Ware Tijd te halen, maar wat men ervan maakt is gruwelijk en bijna niet meer te herkennen aan het oorspronkelijk stuk in de krant zelf. Het begint al met de kop. In dwt staat ‘Waterberg ontevreden over Health Sector Reform’ en zij maken ervan ‘Health Sector Reform Suriname mislukt’. Dat zijn twee verschillende waarden. Verder staat er in de ware tijd dat de bewindsman erover valt dat de financien voor het programma terugstroomt naar donorlanden via de buitenlandse consultants die bij de uitvoering betrokken worden. Op de site praat men over vette gages die de consultants opstrijken. Tot slot concluderen zij dat Suriname nog steeds niet weet welke kant op te gaan met de hervorming van de gezondheidssector, terwijl de richting al die tijd duidelijk was. De bewindsman wil nu een andere draai aangeven.

  Heren als u zo doorgaat berichten te verminken zal ik niet lang nodig hebben u in een bepaalde categorie media te plaatsen en daarmee ook het bezoeken van de site voor gezien houden. Alstublieft.


  Maak melding
 3. Ingenieur Manodj Hindorie was met dit project belast. Ik kan mij nog de woorden heugen bij deze bijzondere aanstelling door een minister, dat deze zei: dit project op z’n Surinaams uit te voeren…..?????? Manodj gaf de indruk de touwtjes in handen te hebben. Meestal liet hij door cijfers zien, dat hij “bezig” was. Moet ik nu de conclussie trekken dat Manodj de zelfde mentaliteit heeft als de corrupte regering? Dat moet je wel als je het “ver” wilt schoppen in Suriname.


  Maak melding
 4. nr 7 eindelijk dat iemand het weer aangeeft dat deze site , de berichten vanuit suriname verkracht, de rede is haat zaaien onder degene die hun mening geven .je hebt dan een paar bezoekers die tussen de regels door lezen , dat maakt het bericht nog veel erger dan dat het is


  Maak melding
 5. nr 7 , de meeste geplaatse berichten hier zijn ook soms van een paar dagen geleden , dat maakt het nog mooier ,niet meer actueel in suriname,


  Maak melding
 6. de minister heeft makkelijk praten.geef mij geen vis,maar laat me hengelen.vooral in de wateren van nederland.
  daar liggen de vissen voor het grijpen.je hebt alleen maar stropers in de regering,daarom kan het nooit goed gaan.aan de ene kant zegt vene dat het goed gaat met de economie en aan de andere kant is de minister bezig te bedelen.wanneer zal het zover zijn dat wij zelf met oplossingen komen aandragen.steeds maar blijven schreeuwen om hulp.de vreetzakken weten niet van ophouden man.hoe wil men hebben dat het volk geloof hecht aan de woorden van de president vene.


  Maak melding
 7. Ing. Manodj Hindorie had goede bedoelingen met zijn projekt. Dat het niet gelukt is, kan gebeuren. We moeten niet vergeten dat dit van verschillende actoren kan afhangen, waarbij projecten waar met hart en ziel aan gewerkt is een dode la in verdwijne of zoniet men deze zit te dwarsbomen. Wat is dan de eigenlijke oorzaak? “politieke corruptie!” Manodj Hindorie, ga maar gewoon door met andere uitdagingen. Het komt wel goed. Je hebt immers je best gedaan en niet zitten duimendraaien zoals velen dat doen! je had goede bedoelingen met dit corrupte land, maar ja als mens kun je ook niet alles vooral als die support enigszins ontbreekt!
  Take care and have a nice day!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES