dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenCarrièreOntwikkelingstempo Suriname vergt mentale omslag

Ontwikkelingstempo Suriname vergt mentale omslag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – Het hoge tempo van Suriname’s economische ontwikkeling vergt een mentale omslag bij de burger. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Nog te vaak wordt bij de beroepskeuze de voorkeur gegeven aan ‘statusberoepen.’

Beroepen als jurist en econoom zijn in. Het stikt dan ook overal van deze specialisten. Maar een land in ontwikkeling vraagt ook om vooral technische vaardigheden. “Onze ontwikkeling gaat steeds meer de productiekant op en daarvoor heb je technisch kader nodig op zowel lager, middelbaar als hoger beroepsniveau”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd.

Dat kader is nu dun bezaaid. Het heeft veel te maken met de lage dunk wat betreft het technisch onderwijs. Dat zou meer bestemd zijn voor mensen die de andere onderwijsvormen niet aankunnen. “Met alleen maar academici kan je een land niet ontwikkelen. We moeten af van het systeem van negatieve selectie, waarbij de technische scholen gezien worden als vergaarbak”, aldus Van Ravenswaay.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Klopt, en is het geen nieuws. In de jaren 60 heb ik gewerkt bij een groot bedrijf in SU. Je had een techn.dienst en een administratie. Die jongens met hun LTS/UTS verdienden stukken minder dan de dames/heren met MULO A/MBA. Terwijl het werk door de techneuten werd uitgevoerd. Daarom wilde een ieder op kantoor in airco. DE techn. werkten in het veld in de zon.


  Maak melding
 2. De Ravenway moet goed realiseren dat alles afhangt van vertrouwen vetrouwen en nog eens vertrouwen.

  Wie heeft nog vertrouwen in de apen die de regeringen leiden sedert 1975.

  Wie neemt ze nou serieus.


  Maak melding
 3. Als jij de bigi-boi domoor wil spelen dan ben jij echt dom…echt behoorlijk ook,,,wat voor verhaal is dit…weet/wist jij dat niet….jullie kunnen een ding en heel goed bedriegen…kijk maar het liefst naar je geldzak mi boi(fufuru front)…maar nu komen en brullen…is huichel….dit weet een ieder voordat jij het wist.

  Front kan maar een ding liegen en bedriegen


  Maak melding
 4. sinds wanneer is er een hoge economische ontwikkeling in suriname te bespeuren? deze top politici denken dat als het goed gaat met hun zelfvetgemeste buidel, dat het ook goed gaat met de rest van het land. mest gehaald vanuit de zuurverdiende belastingcenten van de surinamer.


  Maak melding
 5. Ik scheer van Ravenswaay niet over een kam. Otto heeft net dat “iets meer”, wat ik van de rest van de politici niet kan zeggen. Otto is absolute not short minded!! Persoonlijk denk ik dat Ricardo van Ravenswaay, de Republiek Suriname uit het “donkere gat” kan trekken waarin het terecht is gekomen. Ik zie hem ook graag de functie van president bekleden. And you know why? Because he got the tools!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES