Suriname blijft buiten conflict Colombia, Ecuador

11

PARAMARIBO, 6 mrt – Suriname wil zich zo ver mogelijk houden van de conflicten tussen Colombia en de buurlanden Venezuela en Ecuador. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Weliswaar worden de ontwikkelingen op de voet gevolgd. Maar het is en blijft een interne aangelegenheid van de drie landen.

Een standpunt ten faveure van de ene of de andere is er niet bij. “Wij zijn van mening dat het een aangelegenheid is van bilaterale aard. We denken niet dat het verstandig is zich in te laten met een situatie, die vooralsnog niet veel te doen heeft met Suriname”, zegt Sardjoe. Hooguit kan getracht worden partijen tot bezinning te brengen via de Organisatie van Amerikaanse Staten.

Maar een soloactie hoeft niet te worden verwacht, al was het alleen maar om geopolitieke motieven. De goede relaties met de rest van de regio gaan boven alles. “Met al deze landen heeft Suriname goede betrekkingen en daar wordt prijs op gesteld”, aldus Sardjoe. Alleen Venezuela heeft een ambassade in Paramaribo. Met Colombia en Ecuador ligt het diplomatiek contact op consulair niveau.


11 REACTIES

 1. Ik denk dat het een verstandig standpunt is!
  Wij moeten ons niet gaan mengen in zaken van onze buurlanden, mits dit direct gevolgen heeft en schade berokkend aan ons eigen land. Het is overigens een heel lastige kwestie, waarbij je zeker rekening dient te houden met verhoudingen binnen de regio. Wat wel en niet waar is weten we niet! Dus wees voorzichtig en vooral verstandig!


  Maak melding

 2. Het is jullie geraden ook. Op millitair gebied, buiten de surinaamse grenzen, stellen we toch niks voor. Alleen de eigen bevolking was bang voor de surinaamse millitair. Maar ja, in het land der blinden is een oog koning.


  Maak melding

 3. En toch denk ik dat Uribe geen vrede wil. Wat voor belang heeft hij als Ingrid Betancour vrij komt?

  Zij is zijn grootste politieke tegenstander!

  De aanval buiten zijn grenzen was opzettelijk. Ingefluisterd door Bush. Hugo Chavez wordt te populair in de regio, niet goed voor de belangen van de gringo’s!

  Igrid zou vrijkomen. Dat wordt nu vertraagt.


  Maak melding

 4. Suriname blijft ook buiten conflict tussen Suriname en Frans Guyana en conflict tussen Suriname en Guyana 😉

  Struisvogelpolitiek, dat is dat ding.


  Maak melding

 5. Ze moeten niet bemoeien laat die andere landen doen wat ze moeten doen of niet kunnen laten.

  In de tijd dat zij ruzie maken kan Suriname liever denken aan plannen om Suriname nog mooier te maken dan al het al is.


  Maak melding

 6. Die lafbekken in Suriname moeten gewoon kiezen voor Hugo Chavez.Maar de schoothondjes van Amerika zullen zich zogenaamd onpartijdig opstellen.Een blamage.


  Maak melding

 7. laten wij hopen dat dit niet erger wordt,anders zullen wij nootgedwongen worden om geconfronteerd te raken met de ware gezichten van delen in de surinaamse regering.als dit langer duurt dan de maand juni,dan zullen wij het merken.eerst met woorden en dan maar met geweld uit de andere hoek.chaves is een struikelblok voor bush met zijn imperialistische regering.en venetiaan staan paal achter bush.dus laat sardjoe ons geen zand in de ogen strooien.


  Maak melding

 8. Colombia’s mogelijke acties waren terecht!!! Terroristen van de FARC moeten opgejaagd en achtervolg worden tot desnoods op de plee!!!

  Suriname kan zich beter bemoeien met zijn directe buurlanden dan met zijn verre….
  Zuidwest-Suriname wordt nog steeds illegaal bezet door Guyana, hier moet Suriname al zijn aandacht op richten.
  Guyana moet als de sodemieter opdonderen uit Zuidwest-Suriname, eergisteren nog…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.