dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameKader lokken hoofddoel HRM regering Suriname

Kader lokken hoofddoel HRM regering Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 mrt – Het aantrekken van midden- en hoger kader is het hoofddoel van het aangepaste personeelsbeleid bij de overheid. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Het oude beleid stootte juist dit kader weg, vanwege de relatief lage beloning. Daar komt nu verandering in.

De verhouding tussen de lonen is zodanig aangepast, dat het weer aantrekkelijk moet worden als hoger kader te functioneren. Nu is de verhouding tussen de laagste loongroep en de hoogste nog één op drie. “Er wordt gewerkt aan het verhogen van die verhouding tot één op vijf en wel per 1 januari 2008”, zegt Hassankhan. Volgend jaar vindt verdere aanpassing plaats.

Dan wordt het één op negen om uiteindelijk op tien te komen. “Zoals het jaren geleden al het geval was”, zegt Hassankhan. Gehoopt wordt dat zo meer mankracht beschikbaar komt voor het uitvoeren van beleid. Het gebrek is één van de voornaamste barrières bij het realiseren van projecten. Binnenkort moeten de nieuwe lonen al uitbetaald kunnen worden. Nu worden nog wat exercities gepleegd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. De direkte bemoeienissen van de politiek met het bevorderings en benoemingsbeleid is dit lofwaardig streven van deze bewindsman een groot sta in de weg. Goed opgeleid kader zal niet bereid zijn om te rapporteren aan leken op hun vakgebied.


  Maak melding
 2. ik ben het roerend eens met paraman. gaat men daaraan wel iets aan doen? Ik hoop niet dat het altyd bij woorden blijft. want nu al verschuiven ze de implemantatie van het rapport weer met een maand om een of ander reden. altyd is er wat.


  Maak melding
 3. Begin het visum beleid afteschaffen en je zult zien hoeveel kader vrijwillig naar surbo komen.
  Geld speelt geen rol de mensen willen het land opbouwen.

  Die bejaarden lijders moeten vrijwillig opstappen en gaan genieten van hun zestig jarig niets nuttig doen bij het overheid die het land tot een puinhoop hebben gemaakt.

  Tenslotte hebben ze geen eeuwig leven dus zolang het nog kan naar huis liefst in asiana of soort gelijk…
  Verder moet het hele overheids apparaat geprivatiseerd worden,dan komt de ontwikkeling van zelf op gang,want je moet dan vrijwillig verplicht arbeid verrichten.


  Maak melding
 4. Suriname is een land in ontwikkeling, dus reageer niet zo negeatief over de ontwikkelingen daar.Als je denkt dat welvaart belangrijker is dan welzijn dan blijf je toch mooi in nederland, en kwijn je toch lekker weg van de heimwee met al je euro’s. Wat ik wel weet is dat suriname een land wordt die een hele belangrijke rol in de wereld gaat spelen .Dit,allemaal dankzij deze regering en geen vorige of toekomstige.
  Ik hou mijn hart vast voor een volgende regering die dez niet is.Laat deze jongens hun werk afmaken.


  Maak melding
 5. Er is niet genoeg middelen om de gepensioneerden te betalen. Er zijn wel middelen op de midde en hogekaders aan te trekken. Krijgen de gepensioneerde dit voor jaren lang hard gewerkt te hebben?
  Het politiekniveau is te hoog voor dat klein land.
  Vene vene wat ben je aan het doen. Je laat me aan touwtjie denken.


  Maak melding
 6. Ik ben van plan om terug te gaan naar mijn geboorte land, maar echt niet om de zogenaamde intenties van deze regering. Deze regering is een van de slechtste ooit, corruptie en vooral het gebrek aan een toekomst visie maakt dat zij geen ontwikkeling tot stand zullen brengen, houden van Suriname moet ons niet blind maken voor de mankos. In de top van de regering , de huidige hoger kader, zitten mensen met nauwelijks een middelbare scholing, en ik denk echt dat echt hoger kader(mensen met een behoorlijke opleiding,opdrachten zal willen nemen van die figuren. Het kost echt geen moeite om tientallen namen te noemen van figuren zonder een behoorlijke opleiding en kennis te noemen die nu beleids adviseurs, staatsraad lid en directeur zijn op een ministerie. Het zijn deze mensen die in aanmerking zullen komen voor een hoger salaris,ook is het een camouflage voor het verhogen van hun eigen salaris.(het was het verhogen van salarissen van de ministers die Wijdenbosch de kop heeft gekost, remember).waarom beginnen ze niet mensen met driedubbele functies en salarissen te verwijderen, dat zou een stap in de goede richting zijn.
  God zij met Suriname

  Alfons


  Maak melding
 7. Goed streven maar moet gepaard gaan met de langverwachte sanering. Er moeten functionerings eisen en kriteria komen. Er moet drastisch afgeslankt worden.
  Nu gaan de politiek benoemde sukkel er waarschijnlijk sterk op vooruit en dat kan niet de bedoeling zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES