Drugsrapport over Suriname kan bijgesteld worden

14

PARAMARIBO, 6 mrt – De Amerikaanse ambassadeur, Lisa Bobby Schreiber-Hughes, heeft verklaard dat het recente drugsrapport over Suriname altijd nog kan worden bijgesteld. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De soep hoeft niet zo heet te worden gegeten als ze wordt opgediend.

Dat Suriname er minder fraai bij staat, hoeft dus niet al te zwaar te worden opgevat. “Ik heb gevraagd wat de status is van het rapport en ze heeft me duidelijk gezegd dat het voor intern gebruik is”, zegt Santokhi. Wat dat precies inhoudt, is niet duidelijk. Het rapport staat op een website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Opsteller is het Narcotics & Law Enforcement Bureau.

Het bureau valt onder het State Department. Onder meer wordt aangegeven dat de Surinaamse overheid beperkt wordt in de strijd tegen drugshandel. Dat zou niet alleen te maken hebben met een tekort aan manschappen en materieel. Leger en politie zouden ook te kampen hebben met interne corruptie. Santokhi gelooft dat herschrijving nog altijd mogelijk is. “Suriname heeft de gelegenheid correcties aan te brengen.”


14 REACTIES

 1. Sandokie ben je misschien op je knieeen gegaan voor mw de ambasadeur,het lijkt er dik op, daar je kruis,bewijzen is, hoe geweldig je bent o,broko ju neky.


  Maak melding

 2. De infomatie wordt door/via de Ambasade doorgegeven aan de opstellers van het raport. Hoe kan de ambasadrice nu doen alsof haar neus bloedt?!Hoezo herschrijven?!


  Maak melding

 3. 06 – 03 – 2008

  Zienswijze en juridische aantekeningen
  Door Doctor BIGI SKRIFI

  Rapport over ons land kan bijgesteld worden????
  Minister geloof dat herschrijving altijd mogelijk is!!!!

  Geachte politici, ik kan deze reactie niet begrijpen, mischien moet men geen politicus zijn, maar medicijnen gaan studeren.

  Tip!!! juridische kennis doctor BIGI SKRIFI;

  Inschatten van de situatie
  De medewerkers van juridische afdeling buitenlandse zaken mogen bij het samenstellen van het dossier echter niet willekeurig te werk gaan. Hun eisen voor informatie verzamelen, informatie verstrekking en bevindingen mogen niet de boven grens van de redelijksmarge ligging. Zelfs de omkering van bewijstlast onslaat de medewerkers niet van de verplichting hun bevindigen te onderbouwen en aannemelijk te maken. In ons land kom het vaker voor dat buitenlandse medewerkers bij het verzamelen van bewijs en feiten het wettelijke kader van hun bevoegheden, of uitleg daarvan, hebben overschreden of in strijd hebben gehandeld met de nationale rechtsbeginselen en internationale rechtsbeginselen.

  Motivering in deze zaak
  De buitenlandse mewerkers moeten de minister inzicht verschaffen in door hun gevolgde gedachten bij deze handelswijze. Bovendien moet die motivering voor de minister begrijpelijk zijn. Het formele motiverinbeginsel, ook wel genoemd het beginsel van kenbare motivering, wordt waarschijnlijk in deze zaak gediskwalificeert.

  Juridische Neutralitiedsgedachte
  Docter BIGI SKRIFI verzoekt de minister met zijn prejudiciele vraag om de buitenlandse medewerkers te vragen, om criteria te geven voor de uitlegging van hun handelwijze in deze zaak, waarmee de minister kan vastelling welke nationale en internationale regelgeving voor de herzienning van het rapport moet zijn van de verschillende nationale en internationale regelgevingen in het kader van deze gecompliceerde zaak.

  GETROUW, DUIDELIJHEID EN STESELMATIGHEID
  In deze zaak gaat Doctor BIGI SKRIFI van uit dat getrouw, duidelijkheid en steselmatigheid als uitgangspunt moet dienen en duidelijk worden weergeven.
  GETROUW, ons land en volk moet kunnen vertrouwen op rechtsbescherming, rechtszekerheid en rechtvaardigheid, zowel national en internationaal.
  DUIDELIJKHEID, moet worden bereikt door toepassing van de nationale en internationale regels voor de indeling om het beleid van de buitenlandse medewerkers exact te bepalen, maar zijn veel inschattingen nodig. Bovendien moet een keuze worden gemaakt uit de grondslagen die het beste inzicht geven.
  DE EIS VAN STELSELMATIGHEID houd in dat als een maal gekozen is voor de indeling om het volgen van bepaalde grondslagen, daarvan niet kan worden afgeweken anders dan gegronde reden. WIJZIGINGEN DAARVAN MOETEN DAN OOK WORDEN TOEGELICHT, HET EFFECT GEkWANTIFICEERT EN DE REDEN VERMELD.

  Bovendien kan het niet na komen van wettelijke verplichtingen bij het onderzoek door de buitenlandse medewerkers in deze zaak juridisch gezien worden als een onbehoorlijke taakvervulling in de wettelijke zin. In het geval van ons land vermoed Doctor BIGI SKRIFI dat de onbehoorlijke taakvervulling een belangerijke oorzaak is van de verkeerde beslissing van de buitenlandse medewerkers.

  Bovendien moest er van het begin van dit onderzoek een signaalfunctie van de politiek uitgaan, zodat bij dit onderzoek het de buitenlandse medewerkers duidelijk kon worden dat bijvoorbeeld organisatorische of beleidsmatige aanpassingen nodig waren waardoor een bepaald geschilpunt met de minister kon worden voorkomen. Kortom, de politiek bleek met regelmaat niet instaat te zijn op verantwoorde wijze zorgvuldig en juridisch verantwoord inhoud te geven aan de nationale trots, het nationaal belang en het volksbelang, omtrent zaken met het buitenlandse handel, economisch beleid en politiek beleid.

  DE BUITENLANDSE MEDEWERKERS DIENEN DE WET TE VOLGEN EN NIET OMGEKEERT.

  STOF TOT NADENKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  GENADE EN ZEGEN VAN GOD EN CULTUUR

  Groet ik, Doctor, BIGI SKRIFI


  Maak melding

 4. Leger en politie zouden ook te kampen hebben met interne corruptie. Santokhi gelooft dat herschrijving nog altijd mogelijk is. “Suriname heeft de gelegenheid correcties aan te brengen.”
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Wij hebben hier te doen met een zeer zware lieger bedrieger.
  Laat Tjander herschrijven….wij weten meer.


  Maak melding

 5. santokhi ga door met jou werk en ruim al die rotzooi op, juiste man op de juiste plaats sommige kunnen het niet hebben maar jij ben een man naar mijn hart .


  Maak melding

 6. Wat willen jullie herschrijven? Dat leger, politie en rechters niet zo corrupt zijn zoals de amerikanen dat zeggen. Begin daaraan te werken Santokie, dat zal je sieren ipv kritiek hebben op de inhoud van dat rapport.


  Maak melding

 7. Als de regering STONED is dan kan men het rapport zodanig lezen dat het bijgesteld is.

  Dus te je smoko a lai dan fos joe moe lesi a rapport dan noti no de fout.


  Maak melding

 8. Wat willen jullie herschrijven? Dat leger, politie en rechters niet zo corrupt zijn zoals de amerikanen dat zeggen. Begin daaraan te werken Santokie, dat zal je sieren ipv kritiek hebben op de inhoud van dat rapport.

  kondreman

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Hij hoeft niet eens bij wie dan ook te zoeken….gewoon in zijn eigen buurt(zijn werkomgevingwerk) ziet hij Somo niet ??????……. is hij blind gemaakt of geworden.(door een flinke bord jorka supu)
  Hij is een behoorlijke uilskuiken.


  Maak melding

 9. Du # zie je niet je bent gewoon een ezel,het is moeilijk nederlands te begrijpen,ik stressen jij bent de handlanger van sandoksie
  met drugs,ik slaaprustig wat voor stressen
  ik hoef geen bunker voormijn omgeving te plaatsen als sandoksie kip zonderkop


  Maak melding

 10. Herschrijven dat is het niet vertalen dat gaan ze doen in het surinaams omdat ding mang ne begrijp dat wat daar geschreven staat de waarheid is .
  sangkoptje is nu paranoia die mannen van rhoger kaan hebben hem aan zijn ballen .


  Maak melding

 11. Dit is weer een teken wat de ambassadeur van een anderland de minister met een kluitje het riet in stuurt.
  Ambassadriese zegt dat het rapport voor interne zaken is van het ministerie van buitenlandse zaken terwijl de hele wereld inzage heeft.
  de minister maakt het land zo belachelijk. Draagt het land op een waardig manier naar buiten, maar niet als een kind die alles van zijn ouders moet pikken

  Gio


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.