Fusie niet ten koste van banen bij RBTT Suriname

0

PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 5 mrt – De fusie tussen Royal Bank of Trinidad & Tobago, RBTT en de Royal Bank of Canada gaat niet ten koste van banen. Dit zegt RBC topman Peter Armenio. Ook bij RBTT Suriname hoeft het personeel niet te vrezen. Vakbondsleiders kunnen weer op beide oren slapen.

Bij de aankondiging vorig jaar was vanuit de vakbond bezorgdheid uitgesproken. “Ik bevestig hetgeen wij in oktober hebben gezegd: niemand zal zijn baan verliezen naar aanleiding van deze deal. Deze transactie gaat om expansie en groei,” zegt Peter Armenio. Er worden aan beide zijden markt- en andere voordelen verwacht. De economische groei in het Caribisch is de grootste drijfveer.

De fusie moet direct leiden tot een omvangrijk bancair netwerk in de regio. Het nieuwe netwerk is goed voor ruim zeventien miljard dollar en strekt zich uit over achttien landen. Er wordt werk geboden aan ongeveer zevenduizend personen. Het hoofdkwartier wordt gevestigd in Port of Spain, Trinidad & Tobago. Het cliëntenbestand staat op ruim anderhalf miljoen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.