Justitie Suriname verontwaardigd over rapport VS

33

PARAMARIBO, 4 mrt – De beweringen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over corruptie bij de rechterlijk macht in Suriname, zijn onjuist. Dit zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. Ook politie en leger zijn niet geïnfiltreerd door de drugsmaffia.

“Ik durf met stelligheid te ontkennen dat er op grote schaal, op onaanvaardbare schaal sprake is van infiltratie van de drugsmaffia. Dat is niet het beeld dat we zelf hebben”, zegt Punwasi tegenover de Ware Tijd. Het kan er eenvoudig niet in dat uitgezocht de Amerikanen een dergelijk rapport uitbrengen. De samenwerking met Washington is de laatste jaren geïntensiveerd wat betreft de bestrijding van drugshandel.

Onder meer zijn politieagenten opgeleid en is materieel aangeleverd. Nu beweren dat de regering aan handen en voeten gebonden is door corruptie en onkunde, getuigt dan niet van realiteitszin. “Integendeel weten we met zekerheid dat we opgewassen zijn tegen de drugsmaffia”, aldus Punwasi. Hij vindt dat Suriname best wel krachtig mag protesteren bij Washington.


33 REACTIES

 1. Uitspraken van Punwasi lijkt mij ontkennen van de werkelijkheid en hand boven hoofden van de maffia, welke we ook in de Frontregering zelfs aantreffen, te houden.
  ga maar als kleine man op de politieburo’s en je proeft een sfeer omkoperij, de lucht ruikt naar infiltratie en de houding van de ambtenaren is er een van “stoor me niet met je normen en waarden, ik ben ook een van ze en wat kom je hier zoeken”.
  Als Punwasi dit ontkent, speelt hij dit spelletje mee of hij is zich niet bewust van de werkelijkheid om zich hen, wat hem ook verwijtbaar is.
  What about Brunsie trouwens, who is that guy, Punwasi??


  Maak melding

 2. Nee puntjewassy,ben je echt clean ?????

  heb je ze verteld over je drugs transport in je kofferbak en over je vriend Sheriff dat hij ook een drugsdealer is,je pimba die je z.g. in bewaring nam,die Amerikanen zijn niet Gek,ik denk dat Rodger khan ze meer kunnen vertellen.Bouterse nanga Boerenveen e tjaar a neng,DOMBO DU erbij.


  Maak melding

 3. Rara ,hoed zal dat nou komen?
  Welke regering waar ook ter wereld, gaat heulen met een drugscrimineel een veroordeelde nog wel en een DNA voorzitter die terecht stond voor sexuele intimidatie?

  Punwasie,ga goed nadenken.


  Maak melding

 4. Vraag Afghanistan de minister van buitenlandse zaken….citaat… mi boi srefi Amirkan mond vol tanden(en achter de hand heel wat bommen)…….citaat…Waar moeten wij dan geld vandaan halen.

  Iemsabie

  Doekoe is het probleem toch…los op noh.

  USA…i sabie a sanni moeilijk de handel in de wereld is niet eerlijk(wereldhandel toch)….schuif die jongens 1 miljard euro op jaar basis toe….dan roeien wij/zij wortel en tak uit in Su…..tja kon noh…(doeksel gebrek toch)
  Kijk wij zeggen het eerlijk.

  De rest van de wereld moet jij zelfs doen.
  Daarom no tja bruja inni Sranang.


  Maak melding

 5. Oom Desi no e tak’ sannie zomaar.Hij zei toen dat hij niet opgepakt wil worden door een drugsdealer.En die amerikanen bevestigen dat ook nog dat er drudsdealers bij justitie zitten.Vene je slaapt trek je pyama uit!!!!!!


  Maak melding

 6. waar is suriname verontwaardig? klein voorbeeld . kijk maar naar het salaris dat die ambtenaren in suriname krijgen en kijk naar hun levens ontstandig heden met zo een salaris kan je nooit zo een woning bouwen en een dure auto van 40.000 us dollar.dus ze doen aan drugs en nemen geld onder de tafel


  Maak melding

 7. drama om niks. het rapport verschilt niet veel van vorig jaar.
  en er staat een hoop “is believed to” en alledged in..Die americanen zeggen niet dat het zo is.Dat rapport is te downloaden en het is schandelijk, dat men het niet eve snel download en leest alvorens ze gaan gillen in de krant.Vorig jaar stond er practisch het zelfde in het rapport en er was geen reden tot gegil en nu plotseling maakt men een drama.


  Maak melding

 8. Suriname heeft kennelijk een ander beeld van corruptie!!!
  Al die jaren dat drugs & wapenhandelaar Dino Bouterse onterecht vrij werd gelaten en flierefluitend weg kon lopen was dus geen corruptie!!!

  Het Noord-Amerikaanse rapport is gewoonweg keihard de waarheid…
  De Surinaamse justitie heeft kennelijk moeite om de waarheid te accepteren dat het justitieel systeem niet deugt oftewel totaal hervormd moet worden…


  Maak melding

 9. Ik vraag me af of dhr. Punwasi zichzelf voor de gek aan het houden is of dat hij echt meent wat hij zegt. Er zijn talloze voorbeelden van mensen die uit niks, ineens paleizen, jeeps, onroerend goed en super bedrijven bezitten. Hebben ze de hoofdprijs van de Surinaamse loterij gewonnen ofzo.


  Maak melding

 10. Als nederland zo een uitspraak had gedaan waren de dreigementen en scheldpartijen niet van de lucht. Maar nu de yankees dat doen is men terughoudend verontwaardigd.
  Helden daar in het warme westen


  Maak melding

 11. Een ongebruikelijke beschuldiging door Amerika aan het adres van de Gewapende Machten alsmede de Rechtelijke Macht van Suriname is nooit goed te praten wie ook aan de macht is en van welke politieke groepering je ook behoord.Het zou van goed fatsoen getuigen dat Amerika dit soort gevoelige zaken eerst met de Instanties bespreekt,om te komen tot., indien dit nodig., tot een gezamelijk aanpak van het probleem.De Regeering moet in alle gevallen de regie zelf in handen nemen en niet laten leiden door het “buitenland”.Dat er drugs gerelateerde zaken zijn is niet te ontkennen, maar waar heb je die niet.


  Maak melding

 12. Punwasi zegt:
  “De samenwerking met Washington is de laatste jaren geïntensiveerd wat betreft de bestrijding van drugshandel.”

  Daardoor hebben de Amerikanen juist een goed inzicht kunnne krijgen in het Surinaamse justitiële apparaat.

  Punwasi zegt:
  “Onder meer zijn politieagenten opgeleid en is materieel aangeleverd.”

  Dat zegt niets over de betrouwbaarheid van het personeel.

  Dus de verdediging van Punwasi slaat helemaal nergens op. Hij heeft het tegendeel hierdoor helemaal niet aangetoond. Zijn opmerking over de samenwerking pleit alleen maar tegen hem.


  Maak melding

 13. Allemaal leugens !

  Poentwasie had echt geen coca in zijn auto, was meel!

  Onbewust vormfouten maken bij rechtszaken zodat grote drugsbazen vrij komen,echt niet waar.

  Twee verdachte ex-mini-sterren rijden nog steeds rond in dienstauto,s, is natuurlijk een leugen van de oppositie.

  Gronden die van het volk gepikt worden en doorverkocht aan Chinezen, enz., enz., kennen we helemaal niet in Suriname.

  Rara, vanwaar komen die domme Amerikanen met al die valse beschuldigingen?

  ME NO KNOW!!!


  Maak melding

 14. Ik hoop dat de functionarissen weten waarover zij praten,maar sinds dhr. Ajodhia minister was van justitie had zoveel beloofd omtrent drug -bestrijding.Maar lijkt het dat niet goed gaat wat dat betreft??


  Maak melding

 15. Wan dei fu sabaku, wan dei fu tjong-tjong. Ala meti e njang kasaba, na konikoni wawang e tjari da nem.
  Vroeg of laat zullen al die verlakkers met hun derriere bloot komen.


  Maak melding

 16. deze krijgen nu streelon bere.weet je hoeveel handelingen van ons land in zo een heel korte tijd door de vn en vs is gecorrigeerd.neen dit is echt teveel geworden en toch doet meneer vene niks.deze gaan straks een gevoel op hun tong krijgen.of zij op een koperen cent bezig zijn te likken.it’s just a matter of time.


  Maak melding

 17. Hoorde jij het….Okay…. nu hoor jij het ook eens van een ander.

  Boeven & Schurkenbende ;;; Ja toch maarrrrrrrrrrr Opa. Ro. slaapt en blijft slapen.

  Ik wil eens graag weten wie deze jorka-supu gekookt heeft.
  Alla din bo-njo fu Opa Ro. kon zwakkie


  Maak melding

 18. Punwasi zegt:
  “De samenwerking met Washington is de laatste jaren geïntensiveerd wat betreft de bestrijding van drugshandel.”

  Daardoor hebben de Amerikanen juist een goed inzicht kunnne krijgen in het Surinaamse justitiële apparaat.

  Punwasi zegt:
  “Onder meer zijn politieagenten opgeleid en is materieel aangeleverd.”

  Dat zegt niets over de betrouwbaarheid van het personeel.

  Dus de verdediging van Punwasi slaat helemaal nergens op. Hij heeft het tegendeel hierdoor helemaal niet aangetoond. Zijn opmerking over de samenwerking pleit alleen maar tegen hem.

  Inspecteur Yankee

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Die jongens in Par’bo zijn gewoon te dom om dit te kunnen begrijpen.

  Front is niks en ook niks anders dan een club domoren, achterlijke ventjes bij elkaar.


  Maak melding

 19. Bij Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) is corruptie bij de rechtelijke macht onderleiding van mr John von Niesewand reeds langer bekend.

  Hoezo verbazing? Santokhi heeft zelf op een vergadering van de VHP gezegd dat een bepaalde persoon al zijn rechtzaken zal gaan verliezen. Hoe kan hij dit zo stellig beweren indien er geen corruptie is? Hij heeft dit niet alleen gezegd. Ook von Niesewand. En dit heeft von Niesewand aan twee advocaten gezegd.

  VSN


  Maak melding

 20. Iemand te wiens aanzien ook maar een leugen verteld werd/wordt, als zou hij/zij kokojiene hebben vervoerd mocht nooit PG worden, willen wij wereldwijd serieus genomen worden.


  Maak melding

 21. wees blij dat je een PG heb die durft de zaak van Bouterse te laten berechten. De anderen wat deden zij?
  En als je wil weten of hij meel of coca had in zijn koffer, dan mag je het vragen aan mw.mr. Rozenblad. Laat zij met haar hand op haar hart een eerlijk antwoord op je vraag geven. Zij is erg vroom en bid elke dag. Zonder twijfel dat ze je een eerlijk antwoord zal geven. Immers dan had zij niet verder gewerkt met dhr. Punwasi. Na al die jaren wees blij dat er eindelijk enigzins gerechtigheid komt in de zaak bouterse. Niemand anders zal het durven ze zullen je afschepen met blinde muren en wat dan ook.


  Maak melding

 22. @ nummer30 ik zaljou helpen ik heb daar geen enkele probleem mee. maar kom nou een keer met iets inhoudelijks verstandig het gaat om het onderwerp reageer daar maar op , wat jij niet kan tegen spreken is dat de zoon van bouterse een crimineel is en bouterse ook bijde zijn ze veroordeeld dino loopt in de pas van zijn vader , deze bericht van de amerikanen komt niet zomaar uit de lucht vallen het zal een hele lange weg worden om suriname te ontdoen van die rotzooi wat bouterse heeft achtegelaten dat er hoge militairen zich met drugs zaken inlaten is geen geheim.


  Maak melding

 23. hahahaha DOMBO-DU, echt waar je bent en blijft dom.De Amerikanen hebben het niet over toen,MAAR OVER HET HEDEN,joe kawedeh.
  Dus om Bouterse ter sprake te brengen whahawhaaaaaa blijkt weer dat je een ordinaire HAATDRAGER?ZAAIER bent.
  De Amerikanen weten dat je soortgenoot in DOMMIGHEID,Brunswijk, een veroordeelde DRUGSCRIMINEEL is en EEN VOS VERLIEST ZIJN HAREN,MAAR ZIJN STREKEN NIET.
  Whahahahhahahahahaha hebben de Amerikanen trouwens de naam Bouterse genoemd?Zo ja waar staat het in dit artikel,mang misschien ben ik en vele anderen dan stekeblind.

  Aiii DOMBO-DU blijf maar lekker hangen in het verleden en sluit je kawai voor het heden sukkel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.