dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameGeen grote rol militairen in Staatsolie Suriname

Geen grote rol militairen in Staatsolie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – De militaire machthebbers van de jaren tachtig hebben nooit een bijzonder grote rol gespeeld wat Staatsolie betreft. Dit zegt Eddy Jharap, ex-directeur van Staatsolie. In elk geval is er geen grotere rol gespeeld dan reeds te boek gesteld. Wie anders beweert, doet dat voor eigen rekening.

Onder meer Henk Herrenberg, politieke bondgenoot van oud-legerleider Bouterse, vindt dat de geschiedenis geweld wordt aangedaan. De militairen hebben het idee van een eigen olie-industrie politiek ondersteund. Maar het schijnt daarbij te zijn gebleven. Bouterse stond positief tegenover ontwikkeling. Verder bestuurde hij het bedrijf niet”, zegt Jharap tegenover de Ware Tijd.

De meeste financiering is verkregen via zakelijke afspraken met de handelsbanken. Herrenberg vindt dat in Jharaps recent verschenen biografie het gedachtegoed van de revolutie onderbelicht is. “Je kan van Bouterse houden of niet, maar wat je niet moet doen is de geschiedenis vervalsen.” Jharap is zich van geen kwaad bewust. “Als de mensen vinden dat de militairen een grotere rol hebben gespeeld, is dat hun goed recht.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. De awarie domri aan het woord…
    Laat hij liever de waarheid spreken over waarom hij geen visum voor de VS kan krijgen. Niet zijn versie..of de “revolutie” versie.


    Maak melding
  2. eddy ik ben blij met deze uitspraak zo kan je zien wie aan geschiedenis vervalsing doet de gene die anders beweerden dat bouterse de gene is die staatsolie tot onwikkeling heeft gebracht nu praat de man die aan de wieg stond van dit bedrijf eddy jij ben een echte surinamer .


    Maak melding
  3. Dan liep Tjarap zelf te slapen…de deuren stonden altijd open en er werd ervoor zorg gedragen dat anderen geen rotzooi met de projecten kwamen uitgehalen.

    Er was behoorlijk protectie …jammer dat hij niks meer weet…maar ja zo is de mens.

    Voor dat er enig succes was werd erop gewezen waar en wie ondersteund moest worden en niet lastig gevallen mocht worden ….daarom Tjarap wees wijs…er was dekking iemsabie.


    Maak melding
  4. al hebben de militairen geen rol gespeel,maar bouterse wel met zijn revu.meneer jharap probeert u geen slapende leeuw wakker te maken.
    geef de keizer wat de keizer toekomt,want dit is geen schande.u bent een zeer harde werker geweest en laat dit zo blijven.en niemand zou dit kunnen weerspreken.daarom blijf ik het zeggen,wees lief voor elkaar en met ons allen samen het land suriname op te bouwen.


    Maak melding
  5. Ja, natuurlijk, als het slecht ging op een ministerie/staats-bedrijf of wat dan ook dat te maken had met de regering tijdens de militaire periode, waren de militairen verantwoordelijk.

    Maaaar,indien het een succes was/is,was dat te danken aan de directeur/personeel,banken, enz., enz.

    Succes heeft vele vaders, Mislukking is een wees!!!


    Maak melding
  6. het zelfde wat de heer jharap nu verteld was toen ook met onze slm gebeurt.men ging toen twijfelen aan de oprichter.uiteindelijk heeft men toch voor de heer kappel gekozen.

    en dit gebeurd nu met de heer bouterse.
    een staats olie bedrijf was langer dan 18 jaar ter sprake geweest,vanaf de waterboringen van de g m d.toen men op oliën stuit.vanaf toen is het begonnen,maar nooit uit de grond gehaald,tot dat de heer bouterse werking van heeft gemaakt.en deze is niemand minder dan de bevelhebber van het nationaal leger geweest.zonder deze zijn toestemming en onderhandeling was de heer jharap nergens.jammer dat deze meneer nu bezig is schade aan zijn eer toe te brengen.wat een klein zieligheid


    Maak melding
  7. Jij had het onder Front moeten proberen slecht mens dat jij bent.

    Waarom hebben zij 2.5 miljard in het boos gegooid.

    Waarom kwam jij niet vanaf de jaren ’60 opzetten tijdens de olieboringen van Jopie Pengel.
    Nee je project was te klein.

    Van Revo heb jij alle rust gekregen geen zogenaamde bureaucratie om je nek om te draaien en te breken.

    Kijk Su. anno 2008 Front wil en er mogen geen kleinschalige projecten op poten gezet worden.

    Front laat jouw deur in deur uit lopen als jij weer kijkt zie jij daar een Chinees of andere illegaal rovende buitenlander zijn of haar slag slaan.

    Volgens mij zijn onderdelen in deze man zijn bovenkamer kapot gegaan door het nuttigen van een of ander jorka-supu.


    Maak melding
  8. De “jongens van toen”waren echter niet achterlijk.Het kipje met gouden-ei ga je ook niet slachten..Militaire-regime kan ook positieve invloed hebben op de losgeslagen samenleving.


    Maak melding
  9. Eerst kind aan huis in de Memrebukukazerne gedurende de tachtigerjaren.
    Jahrap is het aan zichzelf verplicht anno 2008 deze troep uit te kramen. Ik stond erbij en keek ernaar. Die man kan niet helpen

    Zo benne die mensen gewoon! Een grotere vorm van heulen bestaat er nauwelijks.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES