dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurFontis Hogeschool in zee met Surinaamse academie

Fontis Hogeschool in zee met Surinaamse academie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – De Nederlandse Fontis Hogeschool voor Journalistiek wil nauwer samenwerken met de Academie voor Hoger Kunst & Cultuuronderwijs. Een delegatie van Fontis heeft vergaande afspraken gemaakt in Paramaribo. Kennisuitwisseling wordt de spil van het contact.

De enige bijklank tijdens de besprekingen is dat het allemaal zo laat gebeurt. De academie bestaat al ruim vijfentwintig jaar. “We doen niets samen tot nog toe”, zegt Wiel Schmetz van Fontis. De komende tijd zal het anders worden. Onder meer zal het contact tussen docenten worden bevorderd. Dankzij de voortschrijdende technologie is de uitwisseling van kennis sneller gerealiseerd.

De communicatie zal dan ook zo veel mogelijk via het internet gebeuren. Ook andere vormen van samenwerking zullen worden geëxploiteerd. “We kijken naar mogelijkheden, waarbij het twee kanten uitgaat”, aldus Schmetz. Fontis helpt een trainingscentrum opzetten voor Surinaamse mediawerkers. Ook van Nederlandse zijde worden voordelen verwacht, onder meer via stages.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES