‘Ruzie’ in Suriname over mobiele telefonie

7

PARAMARIBO, 3 mrt – In Suriname is een fikse rel ontstaan tussen de mobiele aanbieders Telesur en Digicel. Het netwerk is vaak overbelast, maar Telesur wil daar volgens Digicel-directeur Philip van Dalsen niets aan veranderen meldt Dagblad Suriname. Bellen van en naar Telesur met een mobiele telefoon van Uniqa gaat stukken beter. Maar Digicel heeft anders dan Uniqa meer dan 100.000 klanten.

Van Dalsen vindt dat er geen sprake is de liberalisatie op de telecommarkt. Hij wil een campagne op touw zetten om Telesur te dwingen mee te werken. Ook het versturen van SMS berichten tussen de aanbieders is volgens hem nog altijd niet goed geregeld, schrijft TeleCom Update.

Telesur ontkent de congestieproblemen overigens niet.


7 REACTIES

 1. ben je laatst nog naar sur geweest nagenoeg iedereen heeft een mobiel en niet 1 ze hebben 2 tot 3 mobiele tel dar dus 100.000 is nog niets mijn vriend . Vergis je niet


  Maak melding

 2. Telesur moet nog leren wat “gezonde” concurentie betekend., want na al die jaren de monopolie te hebben, vrezen zij nu voor hun goed belegde “boterham”.


  Maak melding

 3. Wie moet het betalen als jij 3 of 4 toestellen hebt….oh ja ..lieve m/v uit
  holland.
  Surned blijven jullie Opa Ro. steunen de bevolking doet Front na.


  Maak melding

 4. kondreman zit in die surinamers hun zak om te weten als ze beltegoed hebben….lul minder!!!! lijkt wel mamjo hier. lullen over zaken waar je geen ka vanaf weet.


  Maak melding

 5. Die mensen moeten hun hoofd niet breken om bij welke mobiele aanbieder ze gaan, ze moeten gewoon naar Telesur of bij Telesur blijven, toen Digicel er niet was moesten ze het toch gewoon doen met Telesur.

  Digicel is daar alleen zn zakken komen vullen, niks meer.

  Die mensen moet goed nadenken van hoe ze met hun mobieltje gaan, kijk maar naar Europa hoeveel mensen er ellende erdoor heeft over gehouden, ok ze hebben het ook aan hun zelf te danken voor een grootste deel, sommige komen er door in de schulden, sommige hebben er littekens aan over gehouden door de klappen ze hebben gekregen toen ze beroofd werden van hun mobieltje enz enz.

  Ze moeten zich niet gek laten maken, als je bereikbaar bent en als je in een nood situatie kan bellen moet je blij zijn, of niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.