Nederlands leger werft onder racisten

12

Het Nederlands leger werft recruten te midden van humor die walmt van racisme. Dat zegt columnist Francisco van Jole van het TV programma ‘De leugen regeert‘. Defensie maakt bij de werving o.a. gebruik van de website ‘GeenStijl’. En één van de handelsmerken van deze rechts-populistische website is een afkeer van allochtonen, aldus Van Jole.

Deze week vroeg GeenStijl haar bezoekers middels een poll om een alternatief voor het woord ‘Allochtonen’. Winnaar werd met 30% van de 20.000 stemmen: ‘Parasieten’. Andere favorieten waren ‘Uitvreters’ en ‘Handophouders’. Defensie, maar ook andere grote organisaties hebben grote online campagnes draaien op GeenStijl.

Volgens GeenStijl is het natuurlijk maar een geintje. “Maar ja, het middel van de grap is dan ook een populaire methode om racisme te verpakken. Is het een goed idee om mensen met dit soort humor te werven voor het leger?” aldus de columnist. Het verbaast hem dat niemand er wat over zegt.


12 REACTIES

 1. Er is een zeer gevaarlijk trend aan de gang in Europa. Hetzelfde als in de jaren 30. Heel veel mensen keuren de anti-Islam film goed. Maar owee als je een antisemitische, antihomo, antilesbisch, antichristelijk of antivries film in europa maakt. Dan krijg je iedereen op je dak.

  Het beledigen van moslims is net als in de jaren 30 bij de joden heel gevaarlijk normaal geworden. Zelfs de zogenaamd(neutrale) pers is rechts geworden. Wilders en Rita verdonk hebben samen bijna 40 zetels als er nu verkiezingen waren. Dit zegt heel veel over hoe men over buitenlanders denkt in Nederland.

  GeenStijl is gewoon de weerspiegeling van het nederlandse maatschappij die langzaam, mischien ongemerkt, maar zeker aan het verharden is, t.o.v. buitenlanders, met name moslims.


  Maak melding

 2. parasieten;uitvreters en handophouders,al is dit niet serieus bedoeld maar komt zeker uit een menselijk hart.een mensenhart met een slecht functionerend gedachten.het leugen regeert om de slechte dingen goed te praten.als men op deze manier denkt voorts te gaan,dan mag het niet uitgesloten geacht worden.dat de hollanders in den vreemde moeilijke tijden te gemoed gaat.de medelanders zullen of moeten lering trekken uit de vele slechte gedachten dat leeft bij de blanken


  Maak melding

 3. andere woorden voor autochtoon zijn slavenmeester, zeerover, pedofiel, serieverkrachter , uitbuiter , koudbloedige , respectloze , and last but not least…bleke muts !


  Maak melding

 4. Beste lezers,
  Zeer zeker is dat betreffende Web-site ééntje is van ver- onder- de- maat.
  Niet aan storen.Maar geef wel altijd het goede voorbeeld !!
  Spreek recht !!Ik heb met racisten gesproken.En bij bovenstaand tactiek verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.Racisten zijn diep ongelukkige zielen.Daardoor komen ze ook dom over en zijn in principe ook dom.Maar let op !!
  Ook in Suriname heb je racisten.Bv een creool die een hindoe haat of omgekeerd.Tegen die mensen dient ook recht worden gesproken….dus dezelfde eerder aangegeven tactiek moet ook worden gebruikt.
  Mie kondremang geef racisme never een kans !!


  Maak melding

 5. NR6 Ik weiger te geloven dat racisme zoals wij die in suriname kennen hetzelfde is als het racisme van de blanke man jegens alles wat niet blank is.De blanke is er toe in staat alles wat niet blank is tot de wortel toe uit te roeien,puur uit haat!!Ik denk dat wij in Suriname onszelfe nooit tot zo een mens onwaardig niveau zullen verlagen.


  Maak melding

 6. Maar helemaal in suriname laten ze hun duistere kant zien hoor. Kijk maar naar die blanke meisjes die daar rondlopen, ze hebben ook zo hun voorkeuren om met bepaalde rassen daar niet om te gaan. Ik weet waar ik over praat……….


  Maak melding

 7. Zoek het woord autochtoon op voordat je het associeert met racisme.
  Stellen jullie je niet aan, jullie hebben ook een heleboel racistische tendensen. Die hele politiek is racistisch. jullie doen er niks aan en zeggen er niks van.Mensen worden op basis van ras in dienst genomen. allerlei onzin in eigen land. En ook jullie hebben voorkeuren als het om de mensen met wie jullie omgaan gaat.Dus laat die nederlandse stagaires met rust.Als die blanke meisjes niet met jullie naar bed willen is het geen racisme. Je bent gewoon lelijk.
  Ze mag weigeren.Jullie doen precies alsof julle rennen om met boslandcreolen naar bed te gaan en te trouwen. En ook hier zeggen jullie ergere dingen dan op geenstijl.Dus un no stel un aan. En wees blij dat men daar mensen zoekt om naar afghanistan te gaan. Wanneer ze kapot zijn geschoten is het jou probleem niet.


  Maak melding

 8. Ik zit zelf al 8 jaar in het Nederlands leger.
  Officier Assault infantrie
  En ben als surinamer nog nooit een racist tegen gekomen.

  Dus alllemaal opgeblazen.


  Maak melding

 9. Ik ben het grotendeels met Sriba eens.Eerst naar jezelf kijken.
  En nr.7..je hebt domme en gemene blanke en zwarte mensen.Vroeger waren blanke mensen superieur.Nu niet meer.Omdat ze weten dat wij als zwarte mensen het ver kunnen schoppen.En er zijn altijd slechte blanken en zwarten geweest.Ik ben zwart als de nacht.Maar ik heb bijna evenveel blanke als Zwarte vrienden.We zijn broeders en Gods kinderen van elkaar.En als ik zo praat met een racist…verdwijnt zo’n klootviool direct uit beeld.
  Ik heb het tallose keren ervaren.
  Wij als srananmang moeten door en door het goede voorbeeld geven.
  En zeer zeker niet racisten het idee geven dat we minder zijn….want dat zijn we niet.
  Gewoon denken…we zijn trots…We zijn Gods kinderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.