Suriname wil openheid in relatie met Nederland

14

PARAMARIBO, 28 feb – De regering gaat helemaal voor openheid in de ontwikkelingsrelatie met Nederland. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Met minder wordt geen genoegen genomen. De aanvaring met de Nederlandse ambassade heeft de noodzaak alleen maar bevestigd.

Het op eigen houtje willen stopzetten van hulpgeld is de ambassade niet in dank afgenomen. Het is ook de reden waarom rechtstreeks contact is gelegd met de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders. Openheid en overzicht moeten voortaan de boventoon voeren. “We zijn echt aan evaluatie toe”, zegt Van Ravenswaay.

De hulp moet meer beantwoorden aan lokale noden. Dat betekent vooral een efficiëntere uitvoering. Daar zijn nu de ambassade en Plos verantwoordelijk voor. De besteding verloopt te traag, vindt van Ravenswaay. Als de ambassade nu staat op evaluatie voor verder verloop van de hulp, is dat onaanvaardbaar. “En ik zal me nog meer verzetten tegen zogenaamde richtlijnen”, aldus Van Ravenswaay.


14 REACTIES

 1. de ambassadeur van de nederlandse ambassade is brutaal om eigendunkelijk zaken naar zich toe te trekken.dat op ministerieel niveau dient behandelt te worden.de ambassadeur moet gewoon gezien worden als een loopjongen van beide partijen.en niet vrijpostig doen,om met belangen van een land te botvieren.en van surinaamse kant moet fel geprotesteerd worden bij de nederlandse regering.de minister in nederland wist toen niks van de vrijpostige handeling van de ambassadeur.suriname moet voortaan niet meer met zich laten sollen door een dood eenvoudige ambassadeur.ze moet gewoon terug geroepen worden anders kan het een volgende keer weer gebeuren.


  Maak melding

 2. Ik begrijp er helemaal niks van.
  Waarom wil een minister een vasthouden aan een ontwikkelingsrelatie met nederland terwijl zijn president 2 weken geleden vol bravoure mededeelt dat Suriname af moet van nederlandse ontwikkelingshulp?
  Wie o wie kan mijn hersenspan triggeren hierover?


  Maak melding

 3. Nu de schuld op de ambassade schuiven?? De ambassadeweet allang dat deze apen niet deugen. Wie neemt ze nou serieus???? Niemand en ook niemand op deze wereld neemt de apenregering serieus.

  Meer heb ik niet te zeggen.

  Dit is goed voor ze!!!


  Maak melding

 4. Suriname wil openheid in relatie met Nederland.

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.
  Opa Ro. land en volk verkwanselen dat weet jij als geen ander…daarom ga je gang.


  Maak melding

 5. WIE denken ze dat ze voor de gekhouden mie krosie na mie lichaam do horie na spotoe
  ze weten heel goed hoe de relatie zit het is uitverkoop in suriname en die holanders maken er vlink gebruik van .


  Maak melding

 6. Openheid van zaken vinden we prima,transparantie is een hype tegenwoordig,maar hoe de vork in de steel zit weet niemand(geen openheid?De ned amb is een soort spreekbuis van Bert Koenders,min van ontwikkelingszaken,ik ben toch een beetje pessimistisch voor de samenwerking met nederland.A no smeer boeng


  Maak melding

 7. @Prik…..in het surinaams parlement heeft een ieder z’n eigen agenda en zegt precies wat hij/zij wil. Overleg om met een standpunt naar buiten te komen kennen ze niet. Vandaar dat die brutale ambassadeur zulke stomme acties wil voeren. Op de ambassade zien en horen ze ook van die koeterwaals die daar uitgeslagen wordt.


  Maak melding

 8. Nummer 2
  Het is dezelfde regering, maar het is ook niet dezelfde regering.
  Dat is het probleem wat je niet begrijpt.
  Een andere logische verklaring is er niet.


  Maak melding

 9. Ik blijf bij mijn mening. Elk cent wat door NL voor ontwikkeling wordt geschonken moet controleerbaar zijn. Als je dat niet doet dan verdwijnt het in de zakken van corrupte ambtenaren. Vertel me wat er in het verleden is gebeurt met de ontwikkelingshulp en is het ook aantoonbaar, wat voor duurzame, economische ontwikkeling is er gefinancieerd ermee in de afgelopen 33 jaar??? Waarmee we een beetje op ons eigen benen kunnen staan.

  Sommige arrogante, luie, Surinamers hebben alleen een grote mond, net als in 1975. Dat ze onafhankelijk kunnen zijn. Maar de harde werkelijkheid is anders we zijn afhankelijker als ooit van tevoren.


  Maak melding

 10. Waar hebben we het over al 33 jaar speelt dit gedoe.

  Vene de opperhoofd heeft keer op keer gezegd in het openbaar dat hij af wil van de toescheidings overeenkomst en wil dit éénzijdig opzeggen..

  Wat doen we daarmee,ooit iemand geprotesteerd…

  We moeten onze handen in eigen boezem steken ..

  De zelfde ravenswaay heeft in 2007 zelf gezegd dat surbo de verdrags middelen goed moet besteden en met plannen komen jaarlijks ook uitvoeren..


  Maak melding

 11. Niet altijd zaken over de zelfde boeg gooien. Bij elk artikel schijnen er vaste figuren te zijn die steeds de kans aangrijpen om steeds hetzelfe te zeggen.
  Ga eens in op het onderwerp dat aan de orde is.

  Eens of niet eens met de regering, eens of niet eens met ontwikkelingshulp en dergelijke.

  Ik vind de houding van deze minister juist boven verwachting. Geen loopjongens laten beslissen of praten over zaken die op gelijkwaardig bilateraal niveau besproken moeten worden.

  Heb eens respect voor jezelf en kat je eigen roots -hoe fopop dan ook – niet steeds af.


  Maak melding

 12. A witman no law,deze regeerders stelen wat willen ze dat die witte zomaar z,n geld weg wil geven,zet op papier wat je hebt uitgeven
  Nederland betekend heelveel voor deze regering,deuren open voorze,tot in hun archief stages noem maarop,daw njan a sapa now


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.