maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse minister: Chinees wegenproject clean

Surinaamse minister: Chinees wegenproject clean

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 feb – Er is niets fout aan het asfalteringsproject van het Chinese bedrijf Dalian. Dit zegt minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken, OW. Van corruptie is geen sprake, hoewel dit wel gesuggereerd wordt vanuit oppositionele hoek. Alle procedures zijn gevolgd en ook nog volgens boekje.

Het voor ruim veertig miljoen dollar begrote project is degelijk voorbereid. “Het is een openbare inschrijving geweest. Iedereen was vrij prijzen te bepalen”, zegt Kandhai. Het is dan ook niet duidelijk waar de kritiek op gebaseerd is. Dharm Mungra, voormalig topfunctionaris op OW, zegt dat er wel geknoeid is. De inschrijving zou niet meer zijn dan een façade.

De procedures waren niet meer dan doorgestoken kaart. Bij voorbaat was bepaald dat Dalian de asfaltering van ruim tweehonderd kilometer aan wegen toegewezen zou krijgen. De grote verliezer zou de staat zijn. Die moet nu miljoenen dollars meer betalen dan bij een andere uitkomst. Kandhai spreekt dit tegen: “Na de inschrijving hebben we de prijzen getoetst.” Daarna is succesvol onderhandeld met Dalian over een prijsverlaging.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Als jullie nu zeggen dat het 40 miljoen kost…. terwijl het vorige week nog 220 miljoen kostte en er een lening is gesloten voor 140 miljoen, dan begrijp ik waarom men corruptie suggereerd.Misschien moeten jullie eenduidige bedragen noemen en niet elke week andere.


  Maak melding
 2. “Het is een openbare inschrijving geweest, welke andere bedrijven hadden zich ook ingeschreven……….of was allemaal allang besloten welke bedrijf het zou worden.
  En er is zelfs een toetsing gedaan ………
  Er staat na de inschrijving hebben we de prijzen getoetst.” Daarna is succesvol onderhandeld met Dalian over een prijsverlaging. Worden deze onderhandelingen en berekeningen bekend gemaakt (het bod verschil tussen de bedrijven). dus het is zeker een succesvolle onderhandeling geweest……. voor de ministers zelf.

  Dharm Mungra, voormalig topfunctionaris hij beweerd dat het allemaal doorgestoken kaart is. deze man weet het allemaal zeker, wat en hoe het allemaal is gegaan. een ding staat zeker, CORRUPTIE heeft er zeker mee te maken. en zo zullen er wel duizenden over denken.
  zo zijn er op de bankrekeningen van de ministers (surinaamse) IN CHINA heel wat dollars bijgeschreven.
  om het nog erger te maken er zijn geruchten dat de ministers bankrekeningen hebben in china……en toch is dat zo. hopelijk word dat ooit onderzocht of bekend gemaakt.


  Maak melding
 3. Dharm Mungra
  vindt,dat u voor het volk van surinam hebt gelogen. en dat u de lef heb om dit nog tegen te spreken.waarom maakt u dan geen rechtszaak van.met uw leugenachtige mentaliteit stort u hiermede het land in de kosten.vindt u dit wel goed.een externe controledienst plus de recherche moet bij deze ingeschakeld worden om uit te maken of de minister niet verkeerd heeft gehandeld.


  Maak melding
 4. Kandhai spreekt dit tegen: “Na de inschrijving hebben we de prijzen getoetst.” Daarna is succesvol onderhandeld met Dalian over een prijsverlaging

  Wat bazelt deze man Kandhai? Hoe kun je bij inschrijving succesvol onderhandelen over een prijsverlaging?????/
  Je accepteert het inschrijvingsbedrag om het project uit te voeren want er is een calculatie gemaakt op basis van de uitvoering van het project. Ik weet en in de praktijk meegedaan dat inschrijvingsbedragen worden prijsgegeven tegen een tjoekoe. Bij inschrijving hoeft het niet zo te zijn dat het laagste bedrag ook de gunning krijgt. Er wordt altijd met meerdere aspecten rekening gehouden zoals waarborging van continuiteit, solvabiliteit en liquiditeit etc.

  Kandhai je hebt je gierput opengetrokken en de stank (van onwaarheden) kun je op afstand al ruiken.


  Maak melding
 5. Kletsen over asfalteren die wegen houden nog geen jaar stand….en er is dan op heel onduidelijke reden asfalt verdwenen(grote kraters in het wegdek)….puur Chinees rotzooi.


  Maak melding
 6. k ben het volledig eens met legoe. Ik neem aan dat dalian de laagste inschrijving had. Dus waarom nog onderhandelen. Is het nog lager geworden. Want de manier waarop de minister praat, lijkt dan dalian niet de laagste inschrijver was, maar na onderhandelen wel. Dan is het geen eerlijke zaak. Ze houden er nooit mee op en toch zo laf zijn om te zeggen alles is volgens ( hun) het boekje Foei toch


  Maak melding
 7. beste paksoi, de surinamere zijn verwend met chineze shit. iedereen moet het toch eindelijk weten, dat alles wat ze naar sur brengen is nep of zwaar afgekeurd.
  maar ja als het maar niets kost…..toch.
  goedkoop word uiteindelijk duurkoop.


  Maak melding
 8. taalbarrière
  men is bezig in nederland te generaliseren,doet nederland geen zaken met andere landen waar er geen nederlands wordt gesproken.nu praat men over bank plus verzekeraar kantoor werk naar suriname.de hbn later de abn nu rbtt;fatum;olveh;nen enz al deze bedrijven waren of zijn van nederlanders geweest.en nu probeert nederland met een andere foefje de mensen in nederland wijs te maken.come to the point.
  en vertel de mensen de waarheid.


  Maak melding
 9. De corruptie nekt Su. We zijn in de greep van de tarantulas die vene zou bestrijden.
  Vene grijp toch in. benoem een commissie die deze zaak kan onderzoeken zonder om gekocht te worden.
  Ik vind het heel in su treurig wat in su gebeurd. Zelf de oppositie kan niet ingrijpen.

  Wie o wie kan dit land nog redden?


  Maak melding
 10. Ja, u ziet het!Corruptie krijg je met die zogenaamde democratie van jullie.De pres laat mensen voor hem stelen,want als hij dat niet doet streeft Somo hem voorbij,want die steelt openlijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES