zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBikers Suriname ruilen fiets in voor gereedschap

Bikers Suriname ruilen fiets in voor gereedschap

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 feb – Het bikersteam van de politie zal de fiets vaker laten staan voor wat anders dan sec het politiewerk. De meer sociale kant zal de komende tijd merkbaar zijn. De vuurdoop is doorstaan in het kinderhuis Saron, en niets staat het nieuwe gezicht meer in de weg.

Het tehuis met zijn ruim zeventig kinderen is onder meer van wied ontdaan, het vuil is op straat gezet en defecte stoppen zijn vervangen. “Het moet kunnen”, zegt Patrick Heidanus, commandant van de bikers unit. Zijn manschappen krijgen het standaard mee in de training door instructeurs van de politie van Zaanstreek-Waterland, in Nederland,

Nu de trainingsfase tegen zijn eind aan loopt, wordt het sociale meer benadrukt. “Dit is een facet, we willen de burgerij laten zien dat de politie meer kan doen. We zijn vaak tussen de mensen, het past binnen het beleid”, aldus Heidanus. Het jonge team telt nu veertien leden. Het is nu zover dat op eigen houtje rekruten getraind zullen worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. In plaats dat de kinderen van Saron en werkelijk alle kinderen uit Suriname wordt geleerd om de eigen omgeving schoon te houden gaat de politie dit oppakkken. Wieden heb ik als kind ook in Suriname gedaan. Leidt tot discipline, oog voor het milieu en vooral werkzaamheid. Gaan de bikers over een aantal maanden terug om te wieden ? Terwijl de kinderen en begeleiders dat zelf ook kunnen. Stoppen vervangen, oke.


  Maak melding
 2. Beste Hero. Ik heb het vroeger ook moeten doen van mijn ouders. Maar de tijden veranderen.Vroeger stonden wij onder tucht van onze ouders en hadden geen mobiel, pc, scooter en andere gadget. De jeugd van tegenwoordig wel en die houden zich met die zaken bezig.


  Maak melding
 3. Goodwil moet er zijn, maar we moeten leren om bij de les te blijven. Opknappen en corveeën moet worden overgelaten aan de managers van tehuizen. Laten we alle tijd en ruimte inruimen om een steeds betere diender te zijn.
  Met een simpele onderhoudsrooster kunnen de bewoners van Saron hun huis echt wel zelf schoon houden. Het heeft toen gekund en waarom nu niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES