Surinaams veiligheidsplan start in randstad Latour

12

PARAMARIBO, 27 feb – Het Project Integrale Veiligheid wordt gelanceerd in Latour. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wil in deze dichtbevolkte woonwijk een nieuwe, grondiger aanpak van criminaliteit. De politie zal zich op meer richten dan sec het symptoom.

Die aanpak is verleden tijd. “Als politie moet je rekening houden met factoren die leiden tot ontwikkeling van criminaliteit. Daarom trachten wij die factoren te beïnvloeden”, zegt Santokhi. Een quick scan heeft uitgewezen dat Latour geplaagd wordt door zowel drugsgerelateerde als kleine criminaliteit. Ook speelt milieuvervuiling. De keus bij de lancering is dus geen toeval.

Voor een gerichte aanpak zal nauw samengewerkt worden met particulieren en overheid. “We zullen met het project de integrale factoren beïnvloeden. Latour is een snelgroeiende randstad en kenmerkt zich als belangrijke verkeersader tussen Paramaribo en het zuidelijk deel van Suriname”, aldus Santokhi. Ook ligt het op de weg naar de luchthaven te Zanderij.


12 REACTIES

 1. Beste Sranangmangs,

  Goed initiatief en plan om naar de factoren betreffende het ontstaan van criminaliteit mee te nemen bij de preventie en bestrijding hiervan. Ik mis wel de analyse en de benoeming van de factoren en zeer zeker de middelen die aangewend zullen en/of kunnen worden (misschien is het plan te downloaden). Ik ben beniewd wat de beoogde resultaten zijn weggezet in een tijdpad.

  Meneer de minister ik ben razend benieuwd naar de uitkomsten/resultaten.

  Sranangmang
  Tang Boeng


  Maak melding

 2. deze minister is de enige die wat doet,jammer dat hij en ddb het niet goed kunnen vinden want hij zou in de volgende regering van de ndp gewoon zijn werk kunnen voortzetten.


  Maak melding

 3. Het is opvallend en perfekt gewoon hoe de politie in al haar facetten wordt geaccommodeerd, terwijl de infrastruktuur van de andere gewapende macht doorgaat voor een broko pranasi.

  Deze toestand houdt die gemoederen wel degelijk bezig. Moet het jong militair kader hier een boodschap aan ontlenen en bijvoorbeeld alvast omzien naar andere carriere mogelijkheden?


  Maak melding

 4. Een behoorlijk HUIS behoorlijk WATER….Behoorlijke RIOLERING….behoorlijke SCHOLEN…behoorlijk GELD….dus no kon weer mi idi…het kost genoeg zweet en denkwerk om brood op de plank te krijgen….daarom mik din boys go paradeer wan tra locatie.

  Wij moeten niks van jouw pronk gedoe.
  Jij krijgt subsidie uit Holland…die arme buurt niet…wie neemt wie in de maling of wie is gek……maarrrrrrr wat is de bedoeling…..onderdrukkingssysteem …jawel wie sabie.


  Maak melding

 5. Minister Santokhi,

  Foute aanpak. Waarom? Vergroten van de veiligheid zal een averechtse uitwerking hebben op de buurt. Het zal nog onveiliger worden. Geef die mensen wat ze nodig hebben en dat is geld. Daar hebben ze veel meer aan. Op dit punt wil ik u graag adviseren. Waarom? Omdat ik in de buurt ben opgegroeid. Ik ben een van de weinige mensen, die ondanks het feit dat ze in de getto zijn grootgebracht, een hoge opleiding hebben genoten. In mijn memoires heb ik mezelf omschreven als: de man die uit het stront naar boven is komen borrelen. En de buurt? Die heb ik juist omschreven als de plaats waar op materieel gebied van alles en nog wat ontbrak, maar van echte liefde en warme vriendschappen juist overvloeide. Ik heb er zelfs een probllem aan overgehouden voor de rest van mijn leven. Ja, je kan een man uit de getto halen maar de getto haal je niet uit hem. Dit heeft mijn denken in mijn later leven beïnvloed en ook voor conflicten gezorgd met rijke mensen. Ja, in al mijn denken staat de arme man uit de getto centraal en als ik de kans krijg om iets voor de buurt te doen zal ik dus niet weigeren.


  Maak melding

 6. hahahahaha smeerlaptoh, wat ben je dom.
  Santoki gaat niet over de benodigheden wat je noemt, maar over criminaliteit!!

  Wacht, maar tot dat je wordt beroofd of je kinderen aan de drugs zitten.

  Tropa de Elite

  Sranang tangboeng


  Maak melding

 7. hahahaaaa de volgend regering van de ndp ik geef jullie op een briefje en onthoud goed wat ik zeg als ndp onderleiding van bouterse aan de macht in suriname komt zal het heel slecht voor suriname zijn en ik weet zeker dat santokhi niet in een regering zitting gaat nemen waneer de man die niet weet wat democratie is aan de macht in suriname komt , wat ik wel hoop is dat santokhi de volgende president van suriname word


  Maak melding

 8. Surinaams veiligheidsplan start in randstad Latour.met aan het hoofd de heer d bouterse.

  dit vertelt de minister van justitie en politie persoonlijk aan de heer DU
  daarom zijn dwalen.deze man ziet een zes als een negen voor zich staan.
  du je spooit me boy.yu mus fu de brada


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.