Surinaamse voetballer in selectie John Barnes

9

PARAMARIBO, 24 feb – De Engelse oud-international John Barnes heft een Surinaamse voetballer geselecteerd voor de Academy of Sunderland. De negentienjarige Emilio Limon van Robinhood zit in Barnes’ selectie van acht spelers uit het Caribisch gebied. Hij mag een week stage lopen in Engeland.

Emilio Limon @ Waterkant.Net“Ik zal mijn best doen, het is een kans. Als ik wat bereik, wie weet opent dat deuren voor andere Surinaamse voetballers”, zegt Limon (foto). Hij is zowel mentaal als sportief opgevallen tijdens Barnes’ recente bezoek aan Suriname. Toen werden drie Surinamers voorgeselecteerd. “Het is een van de hoogtepunten in zijn leven om naar een van de beste voetballanden van Europa te gaan”, zegt bondscoach Kenneth Jaliens.

Limon zal node ontbeerd moeten worden in de nationale selectie. Die bereidt zich voor op de wedstrijd tegen Montserrat, in het kader van de voorronden van het WK. “Hij moet de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en het kan het Surinaamse voetbal ten goede komen”, zegt Jaliens. Het bevestigt bovendien dat Suriname boordevol talent zit. “Het is een stuk ontwikkeling van niet alleen Limon, maar ook Suriname.”

Bekijk hier ook het fotoverslag van John Barnes in Suriname

Barnes in Suriname


9 REACTIES

 1. Ik hoop dat meneer Limon zich niet laat verleiden om te blijven uitkomen voor het Surinaamse elftal. Hij moet zich goed laten informeren hoe hij de Surinaamse nationaliteit kan behouden, ook al speeelt hij voor een Engels team. Dan kan hij toch blijven uitkomen voor Suriname. Prima om kennis en ervaring te gaan opdoen maar als je de mogelijkheid hebt moet landsbelang van Suriname voor het individueel belang gaan.


  Maak melding

 2. go 4 it Limon. Ik hoop dat je je stage met goed gevolg afmaakt en een professionele voetbaltoekomst BUITEN Suriname opbouwt. Daarmee geef je talenten in suriname het goede voorbeeld dat ze voor een goede/verdere ontwikkeling en benutting van hun gaven suriname MOETEN verlaten. De cultuur in het huidige suriname is eentje van uitsluitend NEMEN maar niet geven. Vertrouw je talenten liever aan John Barnes dan aan ronnie brunswijk


  Maak melding

 3. Proficiat LIMON. Laat zien dat de goede voetballers van de wereld ook uit suriname komen. Maar ik las dat je je nationaliteit moet blijven behouden. Denk daar ‘ns goed over na, want in dat geval moet je bijna de helft van je inkomen (euro’s) aan de regering Venetiaan afdragen aan belastingen, zodat de heren ministers hun inkomens verder kunnen opschroeven.


  Maak melding

 4. micho wijs ze dat er ook echte surinamers zijn die kunnen voetballen niet alleen de surinamers die in europa wonen en voor nederland uit komen nee een kanka srananmang die voor suriname uit komt soso lobie mi mang birtie mang saronpasie wens je veel geluk en ga er voor je kan het en ik hoop dat andre surinaamse jongens voorbeeld aan je nemen en ook die van holand gewoon voor suriname uit komen


  Maak melding

 5. hey,
  emilio je kan het doe of probeer het gewoon
  en wijs dat suriname ook jonge voetballers heeft die kunnen voetballen mang.ookal ben ik een meid ik hou van voetbal en zal ook altijd daarvan blijven houden.
  go emilio go you kan do it


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.