Jungle Warfare Course in Suriname

12

De 31e infanteriecompagnie en een bootpeloton van het Korps Mariniers zijn gisteren (zaterdag 23 februari), samen met een peloton van de Lucht Mobiele Brigade, begonnen aan hun jungletraining in Suriname. In vier en een halve week leren de Nederlandse militairen overleven en opereren in jungle-gebieden.

Deze training wordt gehouden omdat lichte infanterie zoals het Korps Mariniers en de Lucht Mobiele Brigade wereldwijd inzetbaar moet zijn onder alle geografische en klimatologische omstandigheden. De mariniers trainen in de jungle sinds het nut hiervan duidelijk werd tijdens hun inzet in Cambodja. Sinds enkele jaren nemen ook leden van de Lucht Mobiele Brigade deel aan de Jungle Warfare Course van de mariniers.

De training gebeurt in samenwerking met het Surinaams Nationaal Leger. Twee keer per jaar ondersteunen ze de Nederlandse training in Suriname, in ruil voor Nederlandse ondersteuning in de vorm van materieel of opleidingen in Nederland.


12 REACTIES

 1. eeey wanneer gaan jullie de suri volk eens duidelijk maken over stand van zaken deze mannen zijn puur daar on heeeeeel van andere doelen ,, training hahah want ned geeft geen boesie,, allenmaal in lijken kisten terug mie eng winst takie a grongmama tek deng allama,,


  Maak melding

 2. suri-master, leer eerst nederlands aleer je surinaams wilt tikken.
  And by the way, waarom zo negatief?? Ik heb nog nooit iets positiefs van jou gelezen


  Maak melding

 3. het is heel goed om subversieve elementen in de surinaamse gemeenschap opmerkzaam te maken dat suriname gelukkig nog niet geïsoleerd is van de rest van de wereld.


  Maak melding

 4. Suri-master dezelfde mening heb ik ook ,Agronma moest tik deng, deng disy ook tu die vinden dat je negatief reageer, nps beesten.

  hiellelikkers,langaf spring jij over bosje brug zaaksels allemaal


  Maak melding

 5. Waarom is suriname zo belangenrijk voor die ratten

  ze kommen en gaan maar waarom mogen onze jongens niet een training in nederland volgen ze zullen wel gek zijn die defensie van nederland dom zijn onze minister die bakras hebben een doel ze kennen nu onze zwakke gelul dat is het
  surimaster maak je niet druk ik begrijp je wel dus daarom geef ik ze een ( S5 ONGESCHIKT)


  Maak melding

 6. Nu dat de minister van defensie de zaak al heeft beklonken met een “schouderklopje”in het binnenhof is het niet terug te draaien.Wat gehoopt wordt is dat de nederlandse militairen ingezet zullen worden bij hulp-operaties van de VN met name in Afrika waar er nog steeds helaas broederstrijd heerst.,en daar heb je genoeg jungle.Of het dat gaat worden zal de praktijk uitwijzen.,want in Irak en Afghanistan heb je geen jungle, in Nederland nog minder.


  Maak melding

 7. ik vind het grooste onzin wat een aantal mensen hier zeggen echtwaar de amirikanen zijn niet goed de hollanders ook niet jullie moeten je druk maken met die brazilianen die het suri bos aan het vergiftigen zijn daar hoor ik jullie maar omdat er militairen gaan trainen is het niet goed want bouterse een de aanhang hebben boter op hun hoofd iemand schrijf iets over moeder aarde,moerder aarde doet geen mensen kwaad die alleen maar trainen maar wel mensen die bloed hebben laten vloeien in fort en hun eigen broerders hebben afgeslacht om macht daarom kan hij niet op zelfde adres slapen in suriname.die laffaard.


  Maak melding

 8. Begi man,soso begiman.Omdat vernald het leger niet kan runnen vraagd hij die ratten om hem te helpen in ruil voor een paar kappote trucks en materieel.Foei toch ik merk steeds dat mijn kondre mangs geen gevoel van eigen waarde hebben.Waarom hebben ze de fransen niet gevraagd om in hun oerwoud te oefenen?Jullie surinamers moeten even goed na denken.De fransen moeten niet van nederland hebben en de legionairs ook niets van zwake mariniers.Maar die dome surinamer hemelt ze op als of zij god op aarde zijn.Mek`deng sodemiter fu dja!In`holland deng e`behandel srang mang lek`pisi …..Un opo un ai fos`deng broking.


  Maak melding

 9. Begi man,soso begiman.Omdat vernald het leger niet kan runnen vraagd hij die ratten om hem te helpen in ruil voor een paar kappote trucks en materieel.Foei toch ik merk steeds dat mijn kondre mangs geen gevoel van eigen waarde hebben.Waarom hebben ze de fransen niet gevraagd om in hun oerwoud te oefenen?Jullie surinamers moeten even goed na denken.De fransen moeten niet van nederland hebben en de legionairs ook niets van zwake mariniers.Maar die dome surinamer hemelt ze op als of zij god op aarde zijn.Mek`deng sodemiter fu dja!In`holland deng e`behandel srang mang lek`pisi …..Un opo un ai fos`deng broking.Ik denk dat u me met iemand anders verwaard.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.