Vergoeding Surinaamse parlementariërs overmatig

18

PARAMARIBO, 23 feb – De financiële vergoeding van parlementariërs is meer dan ze verdienen. Dit zegt oud-parlementsvoorzitter Emile Wijntuin. Er wordt nauwelijks gepresteerd. Bovendien wordt aanspraak gemaakt op allerlei extra voordeeltjes.

Het is dan ook onvoorstelbaar dat de vergoeding binnenkort bijna wordt verdubbeld. “Ik heb via de media vernomen, dat ze heel wat als argument aanvoeren om aan te tonen, dat het te weinig is. Maar er wordt niet meegenomen dat ze flinke bedragen toucheren wanneer ze op reis gaan”, zegt Wijntuin tegenover Dagblad Suriname. Ook zijn er nog al wat extra financiële voorzieningen.

Dat gepleit wordt voor een verhoging is bijna beschamend. “Ze moeten ook presteren en eerlijk gezegd zijn de prestaties ontzettend laag”, aldus Wijntuin. Het is ook stuitend dat ambtenarenpensioenen niet omhoog gaan als overheidslonen worden aangepast. “Wij politiek gepensioneerden verkeren in een riante positie. Ik krijg een pensioen als parlementslid. Bij elke verhoging, gaat die van ex-parlementariërs ook mee, in tegenstelling tot oud-ambtenaren.”


18 REACTIES

 1. Bedankt voor de verduidelijking. Oud ambtenaren: dit is dus de verklaring waarom u zo weinig pensioen krijgt. Weer een mooi voorbeeld voor het spreekwoord: Paarden die de haver verdienen, krijgen het niet of hebben de Surinamers dit spreekwoord getransformeerd in: paarden die de haver niet verdienen, krijgen het wel.


  Maak melding

 2. Wat verdient Venetiaan??? De man van 12 ambachten 13 ongelukken en 14 rampen?

  Wat dacht je van 15.000 surinaamse dollar per maand. Daarbij nog zeker 5000 dollar onkosten vegoeding? Een auto van de staat. geen huisvestingskosten. En als hij naar het buitenland gaat misschien wel 20.000 dollar per keer. En wie weet nog veel meer.

  Dus die man verdient meer dan de 130.000 euro die premier Balki verdient.
  Balki betaalt gewoon zijn belasting.

  Wat betaalt Venetiaan aan belasting? Wie weet dat? Of betaalt hij niets.

  Aan alle naievelingen die denken dat Suriname ooit een welvaart staat wordt.

  Vergeet dat!!!!!!!!!!!!!!!!.


  Maak melding

 3. Jullie moeten niet klagen, wie heeft ze daar gezet? wie heeft op deze boeven gestemd? We klagen 4 jaren lang en als het weer verkiezingstijd is, zijn we alle node van de afgelopen jaren vergeten en rennen op straat als apen met vlaggen van die partijen. Over een tijdje mag je het weer overnieuw gaan doen. Kijken wie jullie dit keer daar zetten. Zal ik jullie een tip geven? Ze deugen geen van allen. Schurken, Boeven, Oplichters, Leugenaars.


  Maak melding

 4. dat na tori nummer vier
  men leert het nooit,deze zijn te lichtgelovig
  en begrijpen toch geen moer van.en dit weten de heren politicus heel goed.soms krijgt je het gevoel of de mensen bewust naar de stembureaus gaan om te stemmen,of is het meer een dag om elkaar te pesten.


  Maak melding

 5. Goedzo Nr 4,als hun ogen nu niet opengaan,blijven ze hun ogen gesloten houden,Kijk wie jouw belangen kunnen behartigen vergeet het persoonlijk gedoe omdat je van hem houdt,je houdt van ze hun zakken te helpen vullen om jouw belangen niet verrichten,dus niet zeuren jullie hebben jullie eigen graf gegraven, Ba suku Ba finy Ba Tjary het zijn alleen maar zakkenvullers, fufurman.


  Maak melding

 6. het is de schuld van die domme surinaamse bevolking. het enigste wat zij kunnen doen is k….kren op een ander en zelf niets doen.
  volgens mij weten ze het niet,dat suriname een en al uit dictators bestaat.
  bouterse was er wel, maar had alles strak in zijn handen. bij vene is alles vrij, en dat laat hij blijken. hij en zijn collega’s maken geen gebruik van vergoedingen maar zelfverrijking. en de bevolking heeft er kijken naar( EIGEN SCHULD). en helaas blijft het zo. ik hoop dat de BEVOLKING eindelijk eens wakker word. maar ja in een land waar de regering corrupt is, zal de bevolking dat ook zijn. dus de bevolking klaagt maar helpt de overheid.

  Horen zien en zwijgen……..


  Maak melding

 7. om dat ik niets kan doen daarom zeg ik. ga zo door besteel de aller armste vul je zak met papier dat is alleen voor hier.je zou een keerje dood moeten gaan en verantwoording moeten leggen in je eentje.
  als je denk dat dat niet waar is vraag het in je eentje met je zelf.nu heb je geen tijd met veel vrienden.je voel je nu vrolijk met het misbruik van je macht.je wil niet weten wat machteloosheid is.waarom leiden mensen vraag het aan je zelf.ze zullen iets gedaan hebben hier voor.eending is zeker iedereen komt aan de beurd die bewust zijn geweten belast voor papier.


  Maak melding

 8. Ik Bid en Hoop elke dag,dat eens een keer JONGE EN DYNAMISCHE MENSEN, Suriname tot bloei zullen brengen,maar tja zo lang het STOMME STEMVEE,in de ogen van dit soort uitschot,dat zich parlementariers noemt,misbruikt worden zal het eeuwig zo blijven in Suriname IKKE,IKKE EN DIE DOMME STEMVEE MAG STIKKEN.

  Thank You ,No.4.


  Maak melding

 9. Je moet als parlementarier of minister echt léf hebben om met zo’n salaris nóg meer te willen! In2007 hebben ze zich ook al een 10% verhoging toegekend! Een DNA-lid krijgt!(hij verdient dat NIET, want ze doen niets!!) Srd. 7372,- Srd, plus alle toelagen voor buitenlandse reizen, waar ze zo op geilen!!!
  Als je nagaat dat de oudjes “bigisma” Srd. 250,- per maand krijgen , de invalide medemens maar Srd.!00,-. Er is maanden over vergaderd om de oudjes van Srd. 225,- naar Srd 250,- te brengen. De invaliden krijgen maar Srd. 100,-. Veel oudjes krijgen ieder maand hun AOV véél te laat.
  De verhoging gaat per maand Srd. 400.000,- kosten. Vele scholen hebben geen drinkwater en schoolmeubilair, de daken lekken!!
  Het onderwijzend personeel krijgt te weinig betaald, en staakt terecht.
  Voor allerlei zaken is geen geld , maar als het hun slalris betreft komt er ineens geld uit de hoge hoed.
  De President roept dat ze willen bedanken voor ontwikkelingshulp, wat een arrogantie!!
  Alles wat in Suriname gedaan moet worden, wegen geasfalteerd, bruggen gebouwd, woningbouwproject noem maar op alles moet via leningen uit het buitenand.
  Pak dat geld aan en doe ermee wat de verstrekkers willen. Wat je op een andere post overhoud geef je aan hen die het nodig hebben, nee!! niet in je eigen zak stoppen, jij pikt al genoeg!!
  Het zou eigenlijk voor ons Surineds een ver van ons bed show moeten zijn, maar dat is het niet, Mi koemba tee ber’ dapé.
  Je word er depressief van !!!!! LYBRAFAN


  Maak melding

 10. tijd voor een nieuwe staatsgreep….
  misschien kan dat de bevolking tevreden houden. wat hebben we te verliezen……niets toch.
  of het word tijd dat de bevolking zijn grote scheur open trekt, HOREN ZIEN EN ZWIJGEN, je hebt gelijk. wij zijn ook net zo corrupt, maar dan als de man kleine die met kleine beetjes genoegen neemt. ik bedoel, djoekoe de we kunnen krijgen pakken we. dus ga mensen we klagen en klagen en blijven klagen, er moet echt iets gebeuren.
  of gaan we echt toekijken…..


  Maak melding

 11. Toet, elk surinamers of afrikaans.javaan.chinees.indiaas.na hun opleiding beginnen ze altijd zo.ik ken geen een parlemends lid van suriname die een beetje eerlijk is. ik noem criolen geen kaffers maar iemand ongeacht huids kleur of ras. iemand die de zwakkeren vernederd en besteeld die zijn kaffers..Sardjoe. Venetiaan.sommo en het hele surinaamse parlemends zijn kaffers. met een goede opleiding was zo iets niet nodig.waarom.waarom zo dom.


  Maak melding

 12. Deze gasten moeten gewoon met een stevige bruinhard lat op de blotebillen geslagen worden.
  Zodat zij het uitgieren van hebzucht!!!!!

  De bevolking moet deze gasten zwepen en hard ook!!!!!!


  Maak melding

 13. beste robbie p

  ik denk dat wij surineds ons meer zorgen over maken dan de surinamer zelf.
  je moet het zo zien hier in ned moeten wij ook alles accepteren wat regering zegt en voorleest.
  maar daar in sur is het 100 maal erger. wat jij geschreven heb is echt waar.
  mijn oom is een minister en geloof die man komt hier en lacht letterlijk ons en suriname uit. ik schaam omdat deze man mijn achternaam draagt. geloof me mensen deze man is heel bekend in de surinaamse overheid.

  dus mensen nr 12 robbie p heeft helemaal gelijk


  Maak melding

 14. Ik heb me ook schuldig gemaakt door in het verleden de surinaamse kiezer erop attent te maken dat ZIJ zelf gekozen hebben voor deze minkukels. Maar hadden ze wel een betere keus>
  Als je moet kiezen tussen verse poep en oude stront. Wat kies je dan?????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.