Home Onderwerpen Economie Surinaamse minister mag bustarief niet bevestigen

Surinaamse minister mag bustarief niet bevestigen

4

PARAMARIBO, 23 feb – Minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme mag het nieuwe bustarief niet bevestigen. Dit heeft de ministerraad beslist. Ook andere voordeeltjes in het principeakkoord met de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO, zijn afgewezen. De bushouders voelen zich genomen.

“De vicepresident geeft zijn onderhandelingsteam een brevet van ongeschiktheid en de onderhandelingen waren voor niets”, zegt PLO-woordvoerder Edmund Dundas tegenover de Ware Tijd. Het nieuwe tarief lag iets minder dan dertig procent boven het oude. Het moest als compromis worden gezien, daar ruim zestig procent was gevraagd. De overheid zou compenseren.

Honderd bussen zouden belastingvrij geïmporteerd worden. Ook zouden voorlopig geen busvergunningen meer worden uitgegeven. Het zou de als moordend ervaren concurrentie op busroutes moeten dempen. De ministerraad wil de verhoging houden op vijfentwintig procent. Volgens Dundas is dit veel te weinig, ook al omdat de compensaties wegvallen. Acties worden niet uitgesloten.

4 REACTIES

  1. Jij moet behoorlijk naief en tevens behoorlijk dom zijn als jij in iets van Front wil geloven.

  2. laten zij een deel van hun salaris doneren aan de bushouders,die mensen hebben het verdient,er is niet gestemd voor die abnormale verhoging van de D.N.A leden surinamers kom op voor jullie rechten.

  3. De bushouders gunt de vp niet eens een stuiver, maar hij accepteert/steelt wel duizenden srd,s meer per maand van het arme volk,wat een lijders, hoelang nog?

  4. het gewone volk is weer de dupe hiervan. de politieke leiders hebben toch allemaal een prive auto met chauffeur, dus hebben ze geen last ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.