zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSociale woningbouw in Suriname krijgt facelift

Sociale woningbouw in Suriname krijgt facelift

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – De sociale woningbouw is aan revisie toe. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Na jarenlange stilstand, is een andere aanpak nodig om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte. Zelfbouw zal worden gestimuleerd. Toch gaat de oude manier niet meteen op de schop.

Dit jaar nog zullen tweehonderd woningen gebouwd worden met een schenking van China. Weliswaar is dit bij lange na niet genoeg. “In ons bestand staan zo’n tienduizend woningzoekenden geregistreerd. Buiten hoor je dat zeker twintigduizend mensen in woningnood verkeren. Dat betekent dat zo’n tienduizend geen vertrouwen meer hebben in de overheid”, zegt Setrowidjojo.

De oude rol van gesubsidieerde huisvesting leek lange tijd afgedaan. Met de situatie van torenhoge prijzen voor grond, heeft het er niet veel van dat particulieren staan te springen om over te nemen. Daarom ook het woonplan voor de oude plantage Richelieu in Commewijne. Er moeten dit jaar ongeveer twaalfhonderd bouwterreinen worden opgeleverd. “Wij proberen ons imago op te poetsen met Richelieu”, aldus Setrowidjojo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. De sociale womingbouw sector is naar mijn mening sedert 1975 in stilstand!

  Inderdaad mensen hebben dan ook geen vertrouwen meer in politiek en overheid.

  IS dat raar Setrowidjojo???


  Maak melding
 2. Corrupte idioten begin de mensen een stuk grond te verstrekken en dan lost een groot gedeelte van de nood op.

  Hebben jullie wel eens stilgestaan hoe bijna alle assemblee leden grote stukken grond hebben gekregen????

  Hoe komt bij CHIRAGALLY van EVS aan duizenden hectaren grond????

  Ziet deze op een muis lijkende als een harde werker uit???


  Maak melding
 3. Er komt niets van terecht.Vrienden ,partijgenoten en buitenvrouwen staan boven aan de lijst van woningzoekenden.Onze broeders die dringend een woning nodig hebben zullen blijven dromen ,wanneer zij aan de beurt zijn.laat de minister maar kletsen met die mooie onware woorden.Armen blijven dromen……
  Parijgenoten,vrienden en buitenvrouwen krijgen de voorkeur.


  Maak melding
 4. Om de prijzen van grond goedkoper te maken moet men veel onbenutte, gebieden o.i.d. gaan ontbossen en bouwrijp maken. Dit gesubsidieerd want daar is wel geld voor. Deze gronden moeten uitgedeeld worden aan de armen van het volk. Suriname heeft maar een half miljoen inwoners dus het kan makkelijk. 90 % is onbewoond. Helaas vrees ik dat dit nooit zal gebeuren want gestolen grond door corruptie zal dan niet veel meer waard zijn.


  Maak melding
 5. er kan pas sprake van facelift zijn als er een face is. Ik kan nou echt niet ontdekken waar er sociale woningbouw is in suriname, dus een facelift………..mwah


  Maak melding
 6. CORRUPTE BOEVEN dat jullie zijn. Schaamteloze TUIG deze mensen die zichzelf gerespecteerde leiders van suriname noemen. Jullie en je vriendjes en familie hebben allemaal grote stukken grond, terwijl het arme volk nauwelijks een fatsoenlijk dak boven het hoofd heeft. Maar eens gaan jullie allemaal dood en laat het achter hier op aarde.


  Maak melding
 7. Het is nationale schande,dat wanneer je suri binnen komt op zanderij niet eens een toilet is,waar je behoefte kan dien ..

  Mooi toch..

  Laatstaan in parbo,waar kan je op straat een plasje plegen..

  Waar liggen vuilnis bakken om je rotzooi in te gooien.

  Waar is een kraam om je handen te wassen..

  Suris zijn we bij de tijd of leven we nog in 1863 en daarvoor..

  Toerisme vriendelijk,wat is dat.

  Vene wat denk je zelf hoe nu verder…

  Waarom worden al die daklozen bedelaars niet opgepakt en achter zanderij in een heropvoedings plek ondergebracht.
  Tot dat zij weer nuchter zijn ..


  Maak melding
 8. En nergens wordt er over gerept,dat Bouterse bezig was met het herstellen van de stilgelegde sociale woningbouw in 1976,als eerste werd begonnen bij het Pad van Wanica,die huizen zijn na 9 maanden afgebouwd,ook bij Tourtonne-3.

  Voordat de anti-Bouta`s reageren doe aub eerst navraag.


  Maak melding
 9. Marcel46,

  Volgens TOET is Suriname wel toeristisch waardig. LOL
  JE kan van Zanderij tot Parmaribo skateboarden met een vogelkooi in de hand.

  Vraag maar aan TOET.

  :))


  Maak melding
 10. eyyyy Pae,ja ten opzichte van die zg toeristische gebieden waar jij zg vertoeft is Suriname een paradijs op aarde.Ik heb nog nooit en ook nog nooit kinderen van 4 jaar en ouder op vuilnisbelten zien struinen en als bedelaars zien rondhangen,Phillepijnen,Thailand,Indonesie,India en in mindere mate Turkije,Jamaica enz.enz. ,is dat aan de orde van de dag,maar aan dit soort misstanden in andere landen waar jij zg liever naar toegaat, ga jij straal voorbij en juist die landen wil jij zo ophemelen dat ze voor jou beter zijn dan Suriname vooral in India is het miserabel en ook Indonesie.Jij geeft af op Suriname en jij hebt het lef Suriname te vergelijken met de stranden in bovengeboemde landen,jij bent er 1 die zijn ogen sluit voor de noden van het gewone volk en speelt hier,ja alleen hier kan je dit maken,de big-shot.Als jij inderdaad naar India bent geweest en Thailand,hoe komt het dat jij niet hebt geroken hoe erg het daar stinkt?
  Dus dat Pae jij bent een Suriname-hater daarom geldt dit voor jou:Wie in zijn eigen tuintje wiedt,ziet het onkruid van een ander niet.Jij gaat toch liever naar andere oorden?Dus kom niet hier Suriname afzeiken terwijl het elders niet veel beter is qua toerisme.
  Zweden,Noorwegen,De Kanarische-eilanden en Maleisie,ja die zijn inderdaad van pure schoonheid.

  Maar no spang Pae,ook zonder jou komt Suriname er wel wat toerisme betreft,nogmaals laat de blanken maar komen,die gaan tenminste niet pochen met wat ze in hun eigenland hebben en komen puur voor hun rust na noeste ARBEID,ook om de cultuur en leefgewoontes van andere volkeren te leren kennen.

  Sorry administrator,ik moest die Pae van repliek dienen,sorry deze reaktie heeft niets te maken met het artikel.


  Maak melding
 11. Sekrepatu is bedoeld om een woningbouwvereniging te stichten het eerste project Sekrepatu Dyari 17 woningen op een baka dyari . Dit is bedoeld als voorbeeld voor de de verpauperde buurt Frimangron.Wij zijn hiermee 6 jaar bezig geweest en er is nooit op gereageerd niet door de vorige regering . Normaal is het niet mogelijk om een woningbouw vereniging zonder steun van de regering ,infra stuctuur ,bestrating ,riolering ,bouwrijp maken en grond aankoop komt allemaal voor rekening van de woningbouw vereniging.Sekrepatu heeft hoge kwaliteit bouwkundige en stedenbouwkundige woningen / projecten gerealiseerd. Het zou goed zijn als nu gebruik gemaakt wordt van deze ervaring. Lucien lafour


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES