donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname speelt in op onveilige toestand Guyana

Suriname speelt in op onveilige toestand Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 feb – Suriname heeft er alle belang bij effectief in te spelen op de onveilige situatie in Guyana. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De serie moorden op burgers door criminele bendes in het buurland, heeft de samenwerking op justitieel gebied geïntensiveerd. Onder meer de data-uitwisseling is opgevoerd.

Suriname wil als het ware van minuut tot minuut op de hoogte gehouden worden. “Er bestaat al samenwerking tussen gespecialiseerde diensten van de politie. Maar het is goed als de samenwerking een dimensie krijgt op beleidsniveau”, zegt Santokhi. Dit is al doorgegeven aan zijn Guyanese ambtgenoot Clement Rohee. De uitwisseling van gegevens wordt hoog aangeslagen.

De grensbewaking is weliswaar opgevoerd de laatste weken om te voorkomen dat de criminelen de oversteek maken. “Wij hebben voorzieningen getroffen dat het niet gebeurt en als het toch gebeurt, dat we ze inrekenen. Maar het is een heel lange grens, je zal met inlichtingen moeten werken. De criminelen werken grensoverschrijdend, wij als overheid zullen dat ook moeten doen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het instabiele criminele communistische Guyana moet onmiddelijk de illegale bezetting van Zuidoost Suriname doen beindigen en diens soeverreine grondgebied per direct verlaten annex haar eveneens illegale claim op Surinaamse territoriale wateren opheffen…


  Maak melding
 2. met zulke onnozele mensen in een regering daar bereik je tog niks mee , ze gaan naar het buitenland maar doen geen kaas op van het infrstructuur , de surinamaase regering op punten normering verdient een dikk2 waardeloos zijn die gasten die daar zitten ,
  het zijn de ondernemers , die de naam suriname hoog houden en het volk , maar niet de regeerders deze breken alles juist als ik een kleuter op de stoel van de president zou zetten kon die nog beter presteren . ze zouden in suriname ook moeten moorden op ministers die stelen en niet goed funcioneren dan zou je zien dat ze hun werk zouden doen naar belangen van het volk!!!


  Maak melding
 3. De recente moorden op de poltie en burgers in Bartica(Guyana)door bende(s)leden is de Guyanese regeering in moeilijk parket beland.Moeilijk omdat de dader(s)op een racistische mannier tewerk zijn gegaan door burgers van hindoestaanse komaf als slachtoffers te zoeken.Bekend is dat de meest gezochte (verdachte) dader niet van die groep behoord.Hopen dat die groep(hindoestaanse) kalm blijft zodat verdere escalatie voorkomen kan worden.,eerder kende Guyana ook etnische uitspattingen(moorden).Suriname heeft alle baat bij Guyana in dit geval alle medewerking te verlenen.Een ding kan geleerd worden dat het bedrijven van etnisch gebonden politiek voering een levensgevaarlijke zaak is.Het zal voor Guyana niet gemakkelijk zijn om de daders op kort termijn te elimineren.,dit omdat de wijze hoe ze tewerk zijn gegaan meer heeft van guerilla tactieken.,en heeft alle schijn dat ze weet van hebben.Wat ze daarmee willen bereiken is nog de vraag.Zeker is dat voor hun de strop wacht.,want men hanteerd nog steeds de doodstraf.Minder dan dat verdienen ze nmi. ook niet.


  Maak melding
 4. Tjander you wanni play nanga them boys….500.miljoen US…dalla..defensie investering.(zei Jaagdiode)

  What jij wil zeggen man….maritime border dispute.

  Ik zou zeggen: sta jouw tijd niet te verdoezelen…inbreng Su.nihil… of doe you zoekoe wan doekoe na din Guya.


  Maak melding
 5. A.Kromodimedjo

  Mooi gezegd.

  We wijzen onze vingers naar Guyana.
  Maar in Suriname gebeurt volgens mij ook hetzelfde toch. Bij de meeste overvallen, moorden en verkrachtingen hier zijn volgens mij ook de hindoestanen het slachtoffer. Laten we eerst proberen om in onze eigen tuin het onkruid te bestrijden voordat we de tuin van de buren bekritiseren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES