zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenNatuurPolitieke oplossing gezocht voor project Oost-Suriname

Politieke oplossing gezocht voor project Oost-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 feb – Er wordt naarstig gezocht naar een politieke oplossing voor het aanhoudend verzet tegen het project van China Zhong Hen Tai. Vice-president Ramdien Sardjoe ziet het uiteindelijk wel goed komen. Binnen de regering wordt druk overleg gepleegd. De perikelen rond de investering in oliepalmplantages in Oost-Suriname lijken niet onoverkomelijk.

Alleen begint de tijd aardig te dringen. De Chinezen willen aan de slag en nu is het tijd voor Suriname afspraken na te komen. “China Zhong Hen Tai heeft aan alle voorwaarden voldaan en het parlement heeft de concessie al goedgekeurd. Het punt is dat de plaatselijke bevolking nog wat bezwaren heeft”, zegt Sardjoe. Het verzet duurt al enkele jaren, zonder zicht op inbinden.

De marrongemeenschappen in Oost-Suriname zijn niet gerust op de bedoelingen van de investeerder. Gevreesd wordt voor kaalkap en lage lonen. “De regering wenst geen zaken te doen als delen van de bevolking geen tekenen geven van goedkeuring”, aldus Sardjoe. Volgens minister Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij is het niet uitgesloten dat het bedrijf naar de rechter stapt.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
 1. Aan kaalkap wordt er zeker gedaan.,anders is Patamacca toch in beeld., want die is op sterven na dood.Indien men de bevolking eerst had betrokken in de zaak,en transparanter was geweest in beleid dan had men een heleboel herrie kunnen voorkomen.Maar ja.,de ware bedoelingen kunnen wij “voorlopig” maar raden.


  Maak melding
 2. Politieke oplossing never…..zij die smeergeld aangenomen hebben moeten er voor op draaien.

  Daarom Sarasara ga niet meer mensen omkopen genoeg is genoeg…..deze komedie, schurkenbende leven moet snel ophouden.

  De bevolking kan dit niet meer dragen…jullie zoeken problemen en heel veel ook.


  Maak melding
 3. Ik denk dat de politieke leiders uit het gebied het opzettelijk hebben tegengehouden om die chinesen effe een mooi bedrag op een buitenlandse rekening te laten storten .

  Weet je nog wat de Canadezen zeiden tijdens die staking in de goudindustrie, toen ze uit een meeting kwamen met vakbond ,”Sneijders is a disgreas”…..kun je effe voorstellen wat ze moesten storten voor de heer…. op een buitenlandse rekening zodat hij de staking kon beindigen……Slapen jullie maar door hoor !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Meneer ronny de koning heeft duidelijk gezegd in het verleden dat die chinezen niet binnen komen door geen enkele deur of raam en ook niet door de gootsteen schoorsteen.

  De marrons moeten eerst emplooy vinden minimaal 600 man plus de exjungle commandoos.

  Nu zwijgt hij in alle talen ook in het chinees.
  Heeft hij intussen een dikke portemoney over gehouden door schenking van een chinees..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES