Oliemors Staatsolie Suriname in Saramaccarivier

6

PARAMARIBO, 21 feb – Een onbekende hoeveelheid aardolie is in de Saramaccarivier terecht gekomen. Dit meldt Staatsolie. De oorzaak wordt onderzocht. In een verklaring wordt gesproken van tientallen vaten. De “oliemors” vanaf een riviertanker heeft een week geleden plaatsgevonden. Buurtbewoners klagen.

Volgens sommigen komt de olie bij elke springvloed de landbouwgronden binnen. Ook worden mangrovebomen op de oevers aangetast en hangt in de omgeving een priemende reuk. Staatsolie heeft bevestigd dat delen van de partij olie zicht hebben afgezet op beide oevers van de rivier. Het Quick Response Team van Staatsolie is intussen ingezet.

Hoe de smurrie zal worden opgeruimd, is niet vermeld. Wel wordt aangegeven dat beide oevers schoongemaakt zullen worden. Over schadevergoeding wordt gezwegen. Volgens Staatsolie zijn zowel de autoriteiten als de buurt “in een vroeg stadium geïnformeerd”.


6 REACTIES

 1. en week geleden….en dan hebben ze het over tientallen vaten.
  en wanneer is het Quick Response Team van Staatsolie ingezet, een week later….nou dat is heel quick. ik ben benieuwd wat ze allemaal gedaan hebben. want ze hebben zelden iets te doen
  schade is en blijft onbekend, en men kan het niet opruimen. misschien symbolisch om te laten zien, dat er enkele medewerkkers de oevers schoonmaken. jammer dat er zo laat word ingegrepen.
  en er zullen zeker andere problemen ontstaan, als het hoogwater is dan stroomt alles naar binnen, landinwaarts.
  dus de dieren de langs de oever water komen drinken die zullen het te maken krijgen. en ook de vissen en vissers landbouwers en ga maar door .
  dus het is gewoon een ramp, dat met opzet als een kleine ongeluk ziet.
  triest hoor,


  Maak melding

 2. Een week geleden gebeurd en staatsolie heeft er met geen woord eerder over gerept.,nu zet men het quick responce team in., maar weet nog niet hoe de zaak zal worden aangepakt, dat is wel grappig,een machteloos team hebben.Over de schade aan de natuur en de boeren is ook niet gesproken,erg voor een goed draaiend bedrijf.Mischien laten ze het voor moeder natuur om het werk te doen.


  Maak melding

 3. Wat een stelletje grappenmakers die staatsolie. Wereldwijd wordt er steeds gesproken over vervuiling en de vele miljoenen aan schadeloosstelling (wel of niet gedwongen door de rechterlijke macht).
  Welnu heeft staatsolie niet eens het woord schadeloosstelling in haar gore bek genomen laatstaan dat zij de bewoners die schade hebben geleden tegemoet willen komen.
  Het woordje quick bestaat alleen als quick cacao maar niet als quick bij het bieden van hulp. Bah pas na 1 week dus 7 dagen dus 138 uur later en dat noemt men quick. Laat een chirurg je 138 uur later operatief ingrijpen indien hoog nodig dan merk je wel het verschil tussen quick en sloom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.