zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameDuizenden tekenen tegen geweld Surinaams parlement

Duizenden tekenen tegen geweld Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 feb – Ruim zevenduizend personen hebben hun handtekening geplaatst onder de petitie tegen geweld in het parlement. Volgens initiatiefnemer Radjen Kisoensingh moet het een teken aan de wand zijn. Burgers weigeren nog langer wangedrag van politici te dogen.

“We kunnen zeggen dat een substantieel deel van de bevolking vraagt dat het parlement zich gedraagt”, zegt Kisoensingh. De vechtpartij eind vorig jaar wordt als beschamend ervaren. Dit is gebleken tijdens de handtekeningenactie van Kisoensingh’s Forum Suriname en de Unie van Surinaamse Vrouwen. Mensen zeggen zich niet voor te kunnen stellen dat leiders zich zo gedragen.

De publieke verontschuldigingen van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk schijnen er weinig toe te doen. Volgens Kisoensingh heerst bij veel burgers een zekere angst steun te bekennen voor de actie. “Het heeft veel overredingskracht gevergd mensen over de streep te trekken. Sommigen zijn bang voor rancune, anderen weer zijn apathisch geworden voor de politiek.” De petitie is aangeboden aan het parlement.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Laten we hopen dat de “heren” oor heeft naar de protesten van he volk.Want van voorbeeldig gedrag hebben ze niet,en is met dit alles moe.Ook het recente “geweld”van coalitie-genoot brunswijk wordt er met geen woord over gesproken,treurig om niet te praten over met meerdere maten meten.Ons Land wordt keer op keer aan de schandpaal genageld en de hele wereld is er getuige van.Het lijkt er veel op dat men koste wat kost in het machtcentrum wil blijven. De regering zit in wurggreep en is haast niet in staat iets zinnigs te doen.Tot nu toe zijn deze “gasten”ziende blind en horend doof.


  Maak melding
 2. DE regering is toe aan een pensioen!! Ze verdienen niet het land te regeren! Stelletjes liegers en bedriegers!
  Het is tijd voor de jonge generatie die het roer moeten overnemen!

  Want als het zo door moet gaan, worden de gemid, surinamer inderdaad apatisch met de politiek.


  Maak melding
 3. Ik heb zo,n believe,dat al deze protest brieven,de weg van de prullenbak als eind bestemming hebben bereikt,in het parlement
  wil men deze zaak niet spreekbaar maken,lastaan op papier. soso las ting.het enige wat ik te zeggen heb God die slaapt niet .


  Maak melding
 4. Word wakker mijn surinaamse broeders en zusters.De zogenaamde politicy die het volk van Suriname keer op keer,bestelen,bedriegen,en te schande zetten moeten weg!!Het is genoeg!!Als wij er NU niets aan doen is het straks te laat.Kijk wat er gaande is in Kenia!!Oen no sriebie!!Ik krijg nog geld van de OPLICHTER!!Somo!!


  Maak melding
 5. De publieke verontschuldigingen van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk schijnen er ZEKER weinig toe te doen. Na deze verontschuldiging gaan ze rustig verder met rotzooien . De domste minister (als je hem zo wil noemen) van sur kan letterlijk en figuurlijk niet tegen zijn verlies, vooral tijdens het voetballen en de uitgaans leven. Hij intimideert anderen, en maakt misbruik van zijn positie en zwaait met wapens. Ik snap het niet, die domme djoeka in een pak kan en bakt er niets van. gedraag zich als een hond en word niet eens ontslagen.
  wacht maar tot hij een verkeerde tegenkomt, en dat gun ik hem zeker.
  Al die handtekeningen, dat heeft toch geen zin. In een boevenstaat zijn de boeven de baas. En dat bewijst zich weer eens


  Maak melding
 6. het is nu tijd om deze scheurken op tepaken vinne is gewoon weg fout bezig om met ronny samen te gaan werken ik ziet ronny liever binnen dan buitendat hoop ik tenminstens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES