Regen mag verkiezingen Suriname niet beïnvloeden

4

PARAMARIBO, 20 feb – De regen mag niet als reden worden aangehaald voor het schuiven met de verkiezingsdatum in 2010. Dit zegt oppositieparlementariër Kenneth Moenné. Het weer aanhalen om een vergaande politieke maatregel door te voeren, is te gek voor woorden. Als de regering de uiterste datum, 25 mei 2005, niet wil aanhouden, zal ze met betere argumenten op de proppen moeten komen.

“Ik vind dit vergezocht. Er zijn vaker verkiezingen gehouden in deze periode. Regen of zon is niet valide als reden”, zegt Moenné tegenover Radio 10. “Als je wilt vervroegen moet je kunnen zeggen: de politieke situatie is instabiel. Dat is pas een valide argument.” Maar zeggen dat de opkomst van kiezers beïnvloed kan worden door slecht begaanbare wegen, komt alleen maar verdacht over.

Vervroegen of verlaten zal dus niet zonder meer kunnen. “Het moet een politiek argument zijn. Voor het verlaten zouden oorlogsomstandigheden of een rampsituatie als reden moeten gelden. De regering maakt zich belachelijk zo”, aldus Moenné. Volgens coalitieparlementariër Guno Castelen is het afwachten, het hangt er vanaf hoe je tegen zaken aankijkt. “Ik heb tijdens de verkiezingen in het binnenland gewerkt en dan zorgt de regen juist voor makkelijker transport over waterwegen.”


4 REACTIES

 1. verkiezingen in suriname.wat houd dat eigenlijk in.volgens mijn nietsssss. tot nu toe was het niets.in het surinaamse parlements zit er niks te kiezen.Sommo hardjoe timmerd iedereen wanneer hij het wil zonder consequensies en Bruns wijk help hem een handje als het nodig is.dat is bewezen de helewerld heeft dat gezien liegen heeft geen zin.


  Maak melding

 2. Ik begrijp de oppositie (de heer Moenne) niet. Wat willen ze nou?
  Is men voornemems de verkiezing te vervroegen, is het weer niet goed. Laatstaan als men de datum ging verleggen. Advies aan de oppositie : See your opportunities en niet kletsen no time to waste. Het lijkt wel of er gezeurt wordt om het zeuren.


  Maak melding

 3. Om de verkiezing uit te stellen naar een eerdere of latere datum moet men de kieswet veranderen.Om dat voor elkaar te krijgen heb je de 2/3 meerderheid nodig.,of dan moeten alle 51 DNA leden akkoord gaan.Voor je dat voor elkaar krijg leven we maanden zoniet jaar verder,want het ziet er niet naar uit dat de opositie medewerking hieraan zal verlenen.En dit alles voor enkele maanden voor of na de datum.Er zijn nog andere belangerijke zaken te doen Regeering.,dat om een oplossing vraag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.