Nieuwe Miami-lijn Surinam Airways niet ver meer

3

PARAMARIBO, 20 feb – De perspectieven op heropening van de lijn op Miami, in de Verenigde Staten, verbeteren zienderogen. Dit zegt directeur Vivian Hanenberg van de Surinaamse burgerluchtvaartautoriteit, Casas. Onlangs heeft de Amerikaanse Transport Veiligheidsdienst zijn bevindingen kenbaar gemaakt.

Volgens de dienst is de veiligheidssituatie op de Johan Adolf Pengel luchthaven aanzienlijk verbeterd. Hiermee wordt voldaan aan één van de belangrijkste voorwaarden voor het kunnen vliegen op Amerikaanse bestemmingen. “Er is wel huiswerk als het gaat om het schrijven van handboeken voor de veiligheid op de luchthaven”, zegt Hanenberg tegenover de Ware Tijd.

Sinds vorig jaar is zwaar geïnvesteerd in optimale beveiliging. Ook de fysieke conditie wordt aangepakt. De Amerikaanse Burgerluchtvaartautoriteit neemt intussen data van de SLM onder de loep. Het betreft onder meer gegevens over vliegtuigen en vliegoperaties. “Iedereen heeft zijn deel in het geheel en er wordt met voortvarendheid gewerkt”, aldus Hanenberg. De lijn moet al in april operationeel zijn.


3 REACTIES

  1. Wat mij vaak opvalt is dat veranderingen in Suriname alleen plaatsvinden als het van buiten wordt opgedrongen.
    Dit bericht is ook weer zo een voorbeeld; de Amerikanen vinden dat vertrekkende vliegtuigen naar de VS moeten zijn vertrokken van veilige luchthavens. Dus nu kan Suriname ineens wel maatregelen nemen die de exploitatie van een veilige luchthaven mogelijk maakt.
    Kunnen wij dan niet vanuit onszelf anders/moderner denken? Weten wij wel wat er in de wereld om ons heen gebeurt? Waarom denken wij altijd weer het wiel te moeten uitvinden? De Surinaamse politici (allemaal dus ook de jonge politic) verdiepen zich te weinig in de dingen van de dag, zowel nationaal als internationaal, met als gevolg dat men lichtjaren achter feiten aanloopt.

    Vechten en bekvechten beheersen ze als de beste.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.