Surinaamse ex-parlementariër Watson overleden

1

PARAMARIBO, 19 feb – Oud-parlementariër Herbert Watson is op zes en zestig jarige leeftijd overleden. Watson heeft ruim een maand in het ziekenhuis gelegen. “Een zeer bruikbare kracht die niet alleen een leegte achterlaat voor de familie, maar ook voor de partij”, zegt Jules Wijdenbosch, voorzitter van DNP 2000.

Watson is lid geweest van de partij sinds de breuk met de NDP van oud-legerleider Bouterse in 1999. Hij had toen drie jaar leiderschap van de coalitie erop zitten. Toen Wijdenbosch bedankte als NDP-lid, behoorde Watson tot de groep die meeging en DNP 2000 hielp oprichten. “Daar wist hij zich te ontpoppen tot een zeer waardevol partijlid”, zegt Wijdenbosch tegenover de Ware Tijd.

Herbert Watson heeft zich vooral weten te onderscheiden door zijn bemiddelende aard. Binnen de NDP is die zijde nog het langst blijven hangen. “Hij was een rustige man, die bij conflicten of onenigheid, de scherpe kantjes wist weg te halen en mensen weer bij elkaar te krijgen”, zegt NDP-parlementariër Jenny Simons. Watson is in totaal ongeveer veertien jaar lid geweest van het parlement.


1 REACTIE

  1. Beste sranang mangs

    Hij man was een man die lansbelang diende i.p.v groeps of individuee belang. Hij was de enige die durfde over het ontroerendgoed belasting te praten. De VHP onderleiding van Mr.Lachmon , die zei”zolang de VHP in de regering zit deze wet niet wordt besproken. Niemand die achter deze man heeft gestaan.
    Jammer dat er weinig mensen als deze man in de regering zit.

    Ga in vrede


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.