zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrondregistratie Suriname lijkt bodemloze put

Grondregistratie Suriname lijkt bodemloze put

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – De ruim vijf miljoen euro aan verdragsmiddelen besteed aan het grondregistratieproject van de overheid, heeft nog niets concreets opgeleverd. Dit meldt de Ware Tijd aan de hand van een officieel evaluatierapport. De tijdslimiet van 31 januari 2008 is niet gehaald. Het project verkeert nog immer in de voorbereidingsfase zonder zicht op uitvoering.

Toch loopt het project al vijf jaar. Het is dus ook niet duidelijk hoe efficiënt de resterende ruim vijf miljoen euro besteed zal worden. Als belangrijkste oorzaak wordt aangemerkt de “minimale bezetting en gebrekkige inhoudelijke kennis” op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Dat is verontrustend voor de instantie die uiteindelijk de grondregistratie moet gaan uitvoeren.

Ook het gebrek aan steun vanuit de top van het ministerie behoort tot de oorzaken. “Deze ontwikkeling heeft veel schade aangericht aan het project, waaronder ernstige vertragingen, hogere kosten, inefficiënte bedrijfsvoering en verslechtering van het imago, niet in de minste plaats veroorzaakt door politieke onwil en gemier.” Wil het project nog slagen, dan zal vooral de politiek het belang moeten onderkennen van een goed registratiesysteem.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. “De ruim vijf miljoen euro aan verdragsmiddelen besteed aan het grondregistratieproject van de overheid, heeft nog niets concreets opgeleverd”

  Hadden jullie dan anders verwacht??????????
  Wat het heeft opgeleverd is dat de rijkere oplichters rijkers zijn geworden, dat de politieke top tevreden vrienden hebben waardoor vriendendiensten niet uitblijven, dat de bevolking met een kater zit opgescheept dat de 5 miljoen euro’s niet te traceren is en dat er geen “spin-off” kan worden gerealiseerd.
  Hahahaha this is a joke of the year in Suriname YEP oeng lafoe nó of oenoe wang kre.


  Maak melding
 2. GLIS werd door Venetiaan een maand terug als argument gebruikt om Tjon Tjien Fa te handhaven na zijn corruptie schandaal.Tjon Tjien Fa mocht blijven want GLIS zou nu echt uitgevoerd worden.
  Nu blijkt er niks van te kloppen.Tjon Tjien Fa gaat daar lekker op de zelfde wijze verder.


  Maak melding
 3. Beste mensen,

  Ook dat zal nooit gebeuren.
  Alle key-personen hebben boter op hun kop, daarom. en men laat nu iedereen het corrupte spelletje meespelen. als je wil of niet. no tjoekoe, dan neks né wandel. zo gaat dat in Su. En als uiteindelijk iedereen dik meespeelt is het een gemeenschapsspel geworden, heel normaal dus.
  net als hoe men hier in grote lijnen discrimineert en racistisch bezig is.
  Kijk maar naare het optreden van de ned politie bijvoorbeeld. En als je er werkt is het vlgs mij helemaal een ramp en hel waar je doorheen gaat.
  Doei, tang boen


  Maak melding
 4. Het LIJKT geen bodemloze put, het IS een bodemloze put. Welke zakken zijn er nu weer gevuld met dit geld. En niet alleen op het ministerie van RGB. Wanneer worden deze kankergezwellen nu eindelijk eens een keer definitief uitgeroeid? Onwetendheid, luiheid, het blijft hetzelfde verhaaltje. Welke politicus durft het aan om eens een keer deze bobo’s eruit te donderen? Suriname heeft hier geen enkel voordeel aan. Arme mensen, ikheb medelijden met jullie. Maar goed, ieder land krijgt de regering die het verdient. Denk na, als je daar tenminste toe in staat bent…


  Maak melding
 5. Het registreren van grond lijkt mij geen groot probleem, maar achterhalen hoe men eraan is gekomen lijkt mij onmogelijk. Omdat je tegengewerkt zal worden omdat heel veel door corruptie is overgedragen aan machthebbers.


  Maak melding
 6. Je wordt als mini-ster benoemd en verklaart direct daarna ;;; dat je niet weet waar je moet beginnen,want je weet niet wat je moet
  doen;;;;.

  Dat zijn dan onze lijders vooraanstaande figuren het aanzien van surbo..

  En daarmee moeten ;; wij ;; het doen..

  Lang leve suri..nog een termijn erbij dan is alles oké..


  Maak melding
 7. kijk op vraag & aanbod/onroerendgoed/percelen tekoop aangeboden op deze sit ,

  “100 ha grondhuur tekoop in euris” , terwijl velen niet eens een stuk kunnen krijgen voor een onderdak !

  Het land is gedurende de jaren gewoon uitverkocht , daarom kunnen ze het niet geautomatiseerd registreren.


  Maak melding
 8. Beste sranang mang

  Dit is komt door ondeskundigheid. Men zet zijn vriendje op het ministerie die geen kaas heeft gegeten. Als we het niet zelf kunnen doen. Waarom die arrogantie. Kunnen wij het buitenland geen hulp vragen, i.p.v het geld onder de rijken te verdelen. De leden van de nationale assemble zijn ook debet aan het gebeuren. Je kan zeggen dat je niet aan het regeren bent. Maar het is jouw taak om de regering te controleren.
  Over de president, als ik hem nog een waardige president mag noemen. Hij weet niet wat om hem heen gaat. hij is net een demente patient. Hij had zelf gezegt bij zijn aantreden dat hij de tarantoelas zou bestrijden. Nu is er weer een geval om op te treden. Ik ben vergeten dat die man nog slaap. Tauwtjie zal in zijn graf lachen.

  Ik wacht op de volgende schandaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES